5 tips om jouw uitstraling te vergroten door buikdanslessen

5 tips om jouw uitstraling te vergroten door buikdanslessen. Wil je graag een grotere uitstraling hebben? Wil je indruk op anderen maken? Probeer dan eens mijn tips.

In mijn buikdansles verkrijg je ongemerkt opeens een grotere uitstraling. Hoe komt dat?

Lekker bewegen

Ik begeleid je daarbij om te zo te bewegen dat het je goed doet. Buikdansen doe je door lekker te bewegen. Dat betekent dat je jezelf moet leren worden. Het is belangrijk om jezelf niet te vergelijken met anderen. De anderen zijn er ter inspiratie en als mede gezel.

Dichtbij je gevoel

Wanneer je dichtbij je gevoel blijft wanneer je buikdanst word je uitstraling sterker. Stel je dan ook nog voor dat je voor een mooie zonsondergang danst of voor de zee dan leer je jouw uitstraling richten. Zo word deze meer intens.

5 tips om jouw uitstraling te vergroten door buikdanslessen

1.) Beweeg en buikdans binnen jouw mogelijkheden.
2.) Vergelijk jezelf niet met anderen. Laat je innerlijkoordeel los.
3.) Geniet van anderen als inspiratie en om mee samen te dansen.
4.) Blijf dichtbij je gevoel terwijl je buikdanst.
5.) Richt je aandacht

Beweeg en buikdans binnen jouw mogelijkheden

Van de 5 tips om jouw uitstraling te vergroten door buikdanslessen is dit de belangrijkste. Het heeft geen zin om leniger te willen zijn dan je bent. Daar word een beweging en een dans niet mooier door. Hetzelfde geld voor snelheid, variatie willen hebben en voor door de ruimte te willen bewegen. In het beginmoet je even rustig op een plek buikdansen en je niet druk maken om variatie.

Vergelijk jezelf niet met anderen. Laat je innerlijk oordeel los

Weet dat iedereen uniek is. Jij bent ook uniek. Dans zoals het voor jou lekker voelt. Je hoeft niet net zo te buikdansen dan een ander. In Egypte danst elke vrouw net weer anders. In mijn buikdansles is dat ook zo. Buikdans is een volksdans. Er is geen reden om in een keurslijf te zitten. Je hoeft niet te voldoen aan een bepaalde esthetiek. In tegendeel de danstechniek is er voor jou om jezelf uit te drukken.

Geniet van anderen als inspiratie en om mee samen te dansen

Van de 5 tips om jouw uitstraling te vergroten door buikdanslessen is deze zeer efficiënt. Geniet van een vergevorderde buikdanseres die samen met jou op les zit. Probeer te achterhalen wat het is wat je zo mooi vind. Kijk naar haar en probeer iets van het moois te benoemen. Buikdans ook met haar samen. Deel dan intieme ruimte met elkaar. Zo krijg je niet alleen het buikdansen met de paplepel erin gegoten maar werkt haar uitstraling besmettelijk op jou. .

Blijf dichtbij je gevoel terwijl je buikdanst

Duik in het gevoel wat de muziek in jou wakker maakt. Ga naar binnen. Sla de ogen soms neer. Blijf wel open terwijl je naar binnen gekeerd bent.

Richt je aandacht

Stel je voor dat je een publiek hebt. Zet je beste vrienden in je imaginatie neer. Werkt dit niet voor je dan stel je iets voor wat wel werkt voor je. Zin in om voor een kampvuur te dansen of voor de ondergaande zon? Stel je voor dat je daarna kijkt terwijl je buikdanst. Wedden dat het oefenen daarvan je uitstraling vergroot.

Wat helpt jou het meest om te stralen? Misschien heb jij nog een tip voor anderen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan ion het kader.

Wil je ook jouw persoonlijke uitstraling vergroten?

Kom dan vanaf 25 maart meedoen met een serie van 3 dansmiddagen. Deze worden gegeven van 12.30 – 18.00 uur met een half uur pauze. De locatie is Utrecht in het midden van Nederland en voor iedereen goed te bereiken. Gratis parkeerruimte voor de deur en op loopafstand van Utrecht centraal. Wil je de andere data’s weten? Klik dan hier. 

Deel deze blog met je netwerk op Facebook. Dat kan eenvoudig via de knoppen onderaan.

Groetjes,
Sabouschka