6 redenen om een buikdans cursus te volgen

6 redenen om een buikdans cursus te volgen. Ben je het ook zo zat om in een onpersoonlijke omgeving te sporten? Of yoga te doen in een grote groep waar je niemand kent? Betaal je elke maand voor de sportschool maar ga je nooit?

Kom dan een buikdans cursus volgen. Je krijgt een professionele danseres als docent. Het voordeel daarvan is dat zij je goed leert kennen. Zij weet wat je nodig hebt en wat je lichamelijk wel of niet aan kunt. Daardoor kan ze jou begeleiding op maat geven. Dat zodat je resultaat behaald zonder aan jezelf voorbij te gaan. Dat voorkomt niet alleen blessures.

6 redenen om een buikdans cursus te volgen

1.) Je probeert regelmatig te komen omdat het zo leuk is.
2.) Je komt in een vertrouwde omgeving.
3.) Er zit progressie in de lesopbouw.
4.) Je leert echt dansen.
5.) Je word weer soepel.
6.) Je werkt ongemerkt ook aan je conditie.

Je probeert regelmatig te komen omdat het zo leuk is

Je komt regelmatig omdat je zo veel plezier aan je lijf beleefd. Normaal gesproken merk je niets van je lichaam. Je merkt er pas wat van als het ergens pijn doet. Maar nu beleef je er plezier aan. Zeker weten dat je elke week wil komen.

Je komt in een vertrouwde omgeving

Je komt in een vertrouwde omgeving. Er is dezelfde docent. Je ontmoet dezelfde vrouwen.  Dat is leuk en voelt vertrouwd. Het is ook nog eens gezellig.

Er zit progressie in de lesopbouw

Doordat het een besloten groep is zit er progressie in de lesopbouw. Je ontwikkeld geleidelijk aan wat nodig is om te dansen en jezelf uit te drukken. Van danstechniek en lichaamsbewustzijn tot kennis van de muziek en verschillende kwaliteiten waarmee je kan buikdansen.

Je leert echt dansen

Voordat je kan buikdansen moet je vrij kunnen dansen. In een buikdans cursus leer je stapsgewijs wat nodig is om te buikdansen. Je verfijnt de bewegingen steeds verder. Daardoor blijft het interessant en boeiend op elk niveau. Daarnaast breng je  in mijn buikdansles body en mind in balans. Daardoor word je vrijer in je beweging.  Je mag de buikdansbewegingen mengen met je eigen bewegingen. Alleen zo verkrijg je de flow of movement.

Je word weer soepel

Spanningen en blokkades smelten weg door mijn oefeningen vooraf. Je leert je lichaamsgewicht inzetten waardoor alles weer gaat stromen. Zo verkrijg je een basis vanuit waar je weer soepel word. Je ontwikkeld zachte kracht. Voordat je het weet wordt je net zoals een kat. Je kan je lichaam weer inklappen en oprollen. Je past bijna overal doorheen. Je kronkelt net zo soepel als een slang.

Je werkt ongemerkt ook aan je conditie

Je werkt ongemerkt ook aan je conditie. Doordat je zo veel plezier hebt bij het buikdansen hou je het langer vol. Zo bouw je conditie op.

Wat is jouw reden?

Ik geef je 6 redenen om een buikdans cursus te volgen. Ben ik iets vergeten? Wat is jouw reden om een buikdans cursus te volgen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.  

Buikdans cursus in Utrecht

Kom meedoen met de buikdans cursus in Utrecht op 12 mei. Het is een reeks van 3 dansmiddagen tot de zomer. Het is altijd  op de zondag.  Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook en Whatsapp.

Groetjes,
Sabouschka