Al boven de 40 en voor het eerst naar buikdansles

Al boven de 40 en voor het eerst naar buikdansles. Mogelijk hoor je familie en vrienden die vinden dat je te oude bent. Maar wat is je doel? Wil je in een Turks restaurant op gaan treden of wil je gewoon lekker bewegen en plezier maken?


Laat die optredens in Turkse restaurants maar zitten en kom voor lichamelijke training en je plezier.

Butoh danser Kazuo Ohno

Heb je ooit van de Butoh danser Kazuo Ohno gehoord? Ik heb hem lang geleden gezien in de Amsterdamse Schouwburg. Hij was toen 90 jaar en danste nog steeds. Butoh is een Japanse dansvorm waar het vooral om expressie van binnenuit gaat.

Buikdans van binnenuit

Buikdans is van origine een dans waarbij het om expressie gaat. Ter ondersteuning van de expressie worden danstechnieken gebruikt. Maar niet alleen maar techniek ondersteunt je expressie. Ook door de manier waarop je beweegt kun je gevoel vormgeven. Je houding drukt ook iets uit. Zou je dat alles niet meer mogen ervaren wanneer je de 40 bent gepasseerd? Ik vind van niet. Juist als je al wat ouder bent heb je meer te zeggen. Dat komt je bij het  buikdansen tegoed.

Al boven de 40 en voor het eerst naar buikdansles

Al boven de 40 en voor het eerst naar buikdansles is wel een goed idee. Je word en blijft er soepel door  Je houding verbeterd aanzienlijk zonder dat je eraan hoeft te denken. Je krijgt er ook nog sterke benen van door de training vooraf die je in mijn buikdanslessen verkrijgt.

Hoe oud zijn de deelnemers?

De leeftijden van de deelnemers lopen door elkaar. Er zijn meiden en dames van 20 tot boven de 60. 30igers, 40igers en 50igers zijn wel in de meerderheid. Ik geloof in de kracht van vrouwen van verschillende generaties door elkaar. Maar het gaat er uiteindelijk niet om hoe oud je bent. Het gaat er veel meer om hoe open je bent om jezelf uit te drukken.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de stelling dat je ook op oudere leeftijd nog mag beginnen met het buikdansen? Vind je dat dat kan? Of juist niet? En waarom wel en waarom niet? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Kom naar onze buikdans show

Kom je ook naar onze buikdans show in Haarlem op 3 november? Daar komen vrouwen van verschillende leeftijden heel mooi dansen. Ik geef de kaarten weg voor de helft van de prijs tot 3 oktober middernacht. Koop daarom je kaart(en) nu gelijk. 

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook etc.

Groetjes,
Sabouschka