Buikdans als uiting van pure levensvreugde

Buikdans als uiting van pure levensvreugde. Oorspronkelijk gaat het daarom. Het delen van vreugde en leed. Lichamelijk expressie geven aan wat in je leeft. Jezelf daarin met andere vrouwen delen.  

Pure levensvreugde krijgt dan de ruimte. In de culturen van herkomst gaat het buikdansen daarom. Het gaat niet om technische beheersing maar wel om gevoelsexpressie. De buikdanseres brengt levensvreugde naar een feestje. Ze staat voor vreugde, geluk en vruchtbaarheid. Daarom mag je haar op geen Oosters huwelijk missen.

Je komt los van alles

In mijn buikdanslessen kom je los van alles. Eerst maak je weer contact met je lijf en ga je ontspannen. Wat vast zit komt los. Je voelt weer dat je een lijf hebt. Het gaat weer stromen. Je voelt je heel anders dan toen je de les binnen stapte. Veel lekkerder. Je bent gegrond en gecentreerd.  Spanningen in lage rug, nek en schouders zijn weg. Dan ga je een lange rok aandoen en en sjaal om je heupen binden. En ga je op in de mooie muziek.

Buikdans als uiting van pure levensvreugde

Soms kom je niet direct naar deze levensvreugde. Dan zit er iets voor. Verdriet of pijn wat je niet wilt hebben maar wel hebt zit ervoor. Deze moet je eerst weer voelen. Het wil gehoord worden. Tranen helpen daarbij. Die komen soms  samen met de ontspanning. Daarna smelt het weg. Vooral als het oud verdriet is wat we weggestopt hadden. Dat moet even weer gevoeld worden. Je hoeft het wat en waarom niet te weten. Alleen maar voelen is genoeg. Daaronder zit pure levensvreugde!

Delen van levensvreugde

Buikdans als uiting van pure levensvreugde. Dat deel je met andere vrouwen. Maar je deelt ook de minder comfortabele momenten. Je blijft zichtbaar in je dansexpressie ook wanneer de tranen komen. Dat raakt de ander. Alleen zo kan je het echt loslaten. Wanneer je dan de blijheid voelt tijdens het buikdansen dan maak je de ander ook bij.

Levensvreugde

Wat geeft jou de meeste levensvreugde in de buikdanslessen? Welke aspecten zijn het vooral? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Zomervakantie

Het is bijna zomervakantie voor mijn buikdans studio. In Utrecht is zondag nog een dansmiddag. In de andere steden is les vakantie. Tevreden kijken we terug op een zeer geslaagde voorstelling op 22 juni. Door de drukte daarvan heb ik mijn korte zomercursus in Amsterdam niet uitgeschreven. Die is woensdag al begonnen maar je kan nog meedoen.

Zomer workshop in Haarlem op 31 augustus

Binnenkort komt informatie over mijn zomer workshop in Haarlem. Die is op 31 augustus. 2 zomerlessen in Zaandam zijn op 3 en 10 september.

In week 38 beginnen alle lessen weer

In week 38 beginnen alle lessen weer. Praktische informatie volgt binnenkort. Inhoudelijk kun je hier op klikken.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka