Buikdans avond in Haarlem

Afgelopen zaterdag naar de buikdans avond in Haarlem van Sabouschka geweest, wat een heerlijke avond! Inmiddels woon ik al weer heel wat jaren in het hoge Noorden maar altijd is er de wens geweest eens een keertje naar zo’n buikdans avond in Haarlem van mijn vroegere lesgroep te gaan maar het kwam er eerder niet van.

Na lange tijd loop ik weer dezelfde gezellige weg die ik jaren geleden elke week ging, altijd direct uit kantoor in Rijswijk hup de trein in voor dubbele lessen. En dan in de avond om 12 uur ’s nachts thuis in Den Haag! Wat een voldoening, wat een energie kreeg ik ervan!

Heerlijke weken

Ook herinner ik me natuurlijk de heerlijke weken in de fijne boerderij-zaal in de Dorgogne waar je het “ je uiten in de dans” nog dieper kon ontwikkelen. Weldadige lichaamsoefeningen, het intens beleven van de muziek en van daaruit vaak vanuit een liggende houding op de vloer of het gras buiten , vanuit jezelf gaan dansen!

Diepe onderlinge contact

Tussen de middag zwemmen in het meertje en je voeten masseren in de fijne zandige bodem heerlijk! En natuurlijk het diepe onderlinge contact met de andere vrouwen in hun dansproces. Emotionele blokkades werden verwerkt en verweekten langzaam. Het dansen gaf verwerking en door de verwerking versterkte de dans.

Buikdans avond in Haarlem

Het was zo fijn zaterdag weer op de buikdans avond in Haarlem te zijn! Het vertrouwde gebouw, de mooie feestzaal! De danseressen straalden stuk voor stuk uit dan hun dans voortkwam vanuit een diep innerlijk proces van vertolking en eenwording met de muziek en omdat het zo volkomen uit henzelf kwam was het contact dat zij met het publiek hadden ook zo warm, zo natuurlijk en ontspannen. Ze waren stuk voor stuk zo mooi om te zien omdat zij zichzelf waren.

De vrouw bij het vuur

In de Dordogne danste ik eens naast het kampvuur en Laila zei enthousiast tegen mij “ Wat dans jij leuk!” ‘’Leuk” klinkt misschien anders dan “schitterend” maar wat zij bedoelde was dat zij mijn eigenheid mooi vond. En daar gaat het volgens mij om. Zaterdagavond in de pauzes danste ik weer als de “ vrouw bij het vuur” die als ze zo kan dansen het zachte woestijnzand aan haar voeten voelt en in de verte de oase met palmen ziet liggen met het dorstlessende water dat altijd weer ergens te vinden zal zijn.

Buikdans avond in Haarlem. Een impressie geschreven door Erica Rasmussen-Tempelman.

Een diep innerlijk proces

Waar ben jij in dat diepe innerlijke proces? Wat is jouw reis naar binnen en weer terug naar buiten? Hoe beleef je jou lichaam? Hoe uit je jouw lijfelijkheid? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Heerlijke week op Kreta

Mijn Dordogne weken, die Erica hier beschrijft, zijn verhuist naar Matala, de zuidkust van Kreta. Daar hebben we zongarantie. Het word als een heerlijke week ervaren. Partners kunnen mee mits ze zichzelf 3 uur in de ochtend en 3 uur in de middag zelf weten te vermaken in het leuke stadje, aan een van de mooie stranden of aan de swimmingpool. Dan kunnen ze s’middags en s’avonds weer aansluiten bij het eten. Voor 2016 is het in de planning in week 35. Laat het me weten wanneer je interesse hebt. Binnenkort volgt meer informatie op deze site.

Deel deze blog graag op je social media. Druk daarvoor snel en eenvoudig op de knoppen onderaan.

Opdat jj gaat stralen.
Groetjes van
Sabouschka