Buikdans feest

Buikdans feest is er om je te inspireren. Bij de feed back sessie in mijn buikdansles in Amsterdam snapte een beginnende buikdanseres waarom ze absoluut naar het buikdans feest moet gaan.

Buikdans feest

Bij het buikdans feest zie je buikdanseressen die veel verder zijn. In feite zie je semiprofessionele dans. Elke buikdanseres uit mijn school maakt ook haar eigen choreografieën. Je ziet daardoor zo veel verschillende mogelijkheden van hoe buikdans kan zijn. Dat zie je allemaal bij dit buikdans feest.

Passie

Je ziet hoogopgeleide vrouwen dansen. Ze zijn van elke leeftijd en lichaamsbouw. Deze danseressen hebben allemaal hun eigen beroepen. Dans is hun passie. Net zoals dat voor andere hoogopgeleide mensen het bespelen van een muziekinstrument is. Ze willen zich op een totaal ander gebied dan de werkvloer verder ontwikkelen. Ze willen hun lichaam als instrument kunnen gebruiken. Dat om de emotie van de muziek in dans om te zetten. Velen willen hierin perfectie bereiken. Het is een boeiende reis naar binnen en weer terug naar buiten.

Introspectie en expressie

Introspectie gaat bij ons vooraf aan expressie. Je traint elke week in lichaamsbewustzijn. Je kijkt naar binnen. Je merkt op hoe je jezelf voelt op een avond. Je gaat jezelf niet pushen. Dat doe je al genoeg op de werkvloer. Nu ga je mee met jouw behoefte van dit moment. Je beweegt zo langzaam of zo snel zoals jij dat nodig hebt om weer op te laden. Je maakt bewegingen die lekker aanvoelen. Je volgt elke beweging met je volledige en ongedeelde aandacht. Doordat jij dat doet word je lichaam bewuster en je uitstraling sterker. Op het buikdans feest zal je danseressen zien met een sterke zeggingskracht en hoge muzikaliteit.

Inspiratie omzetten

Het leuke aan zo een combinatie van shows en buikdans feest is dan dat je alle inspiratie onmiddelijk zelf kan omzetten. Tussen de optredens door kun je zelf je heupen swingen.

Wat doe je met plankenkoorts?

Wat doe je met plankenkoorts? Wanneer je op gaat treden dan krijg je te maken met het fenomeen van plankenkoorts. Dat heeft iedereen in sterker of minder sterke mate. Ook professionals kunnen daar last van blijven houden. Het heeft veel meer met jou als mens te maken dan met het niveau van je dans. Je kunt het beste oefeningen doen om te aarden. De C- curve en het golven van je voeten zijn daar voorbeelden van.

Heb jij nog tips?

Heb jij nog tips aan de andere optredende danseressen? Wat helpt jou tegen de zenuwen? Wat maakt dat jij de vloer volledig durft in te nemen? Dat je de anderen meeneemt in het verhaal wat je met jouw dans uitbeeldt? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

We hebben bijna full house. Wil je nog komen? Klik dan hier.

Deel dit bericht met je netwerk op de sociala media. Druk op de knoppen onderaan van dit artikel.