Buikdansen tegen liefdesverdriet

Buikdansen tegen liefdesverdriet? Liefdesverdriet is pijnlijk voor diegene die het ervaart. Liefdesverdriet kun je ook voelen als je niet erbij hoort of zo verlegen bent dat je geen contact durft te maken. Kun je dat nou verzachten door te buikdansen?

Ik ben een voorstaander van de expressie van elke emotie. Dat betekent dat ook juist de onaangename emoties geuit moeten worden anders bewegen ze niet en gaan ze vastzitten in je lijf. Dat wil niet zeggen dat je moet gaan wentelen in zelfmedelijden. Wanneer je onaangename emoties nonverbaal uit, bijvoorbeeld d.m.v. dans en muziek, dan zorg je voor beweging van deze emotie. De emotie beweegt dan door je heen en verlaat je daarna ook veel sneller weer. Zo werkt ook buikdansen tegen liefdesverdriet.

Toevlucht nemen naar de liederen van Oum Kalthoum

Ik moet je vertellen dat ik zelf bijvoorbeeld lange jaren steeds de verkeerde mannen uitzocht. Ik wilde een vaste liefhebbende relatie en eindigde in liefdesaffairtjes. Iets in mij was toen op dat punt nog incongruent. Wie ooit liefdesverdriet heeft meegemaakt die weet hoe pijnlijk dit kan voelen. Mijn geluk als danseres was het dat ik dit verdriet kon uiten in mijn dans.
Ik nam altijd de toevlucht naar de liederen van Oum Khalthoum. Dat zijn liefdesliederen die meestal handelen van onvervuld verlangen, met prachtige muziek. Wil je meer weten over Oum Kalthoum blijf mij dan volgen.

Buikdansen tegen liefdesverdriet

Mijn ervaring met het buikdansen tegen liefdesverdriet. Ik vertaalde mijn eigen onvervuld verlangen met mijn buikidans op haar muziek. Zo maakte ik danskunst terwijl ik me daadwerkelijk telkens beter ging voelen. Je hoeft daarvoor echter geen professionele danseres te zijn. Iedereen kan leren om haar gevoelens te uiten in beweging en dans. Het zelf vormgeven van je buikdans met je eigen (of eigen gemaakte) bewegingen die je op zelf uitgezochte momenten in de muziek maakt is zo bevrijdend.

Berentrots

Kijk ook naar een van mijn Amsterdamse leerlingen in de video onderaan. Zij heeft deze buikdans gemaakt voor onze jaarlijkse uitvoering in Haarlem. Ik ben berentrots op haar.

Wat vind je mooi aan haar buikdans?

Wat vind je mooi aan deze buikdanseres? Is er iets wat je haar graag zou willen zeggen? Is er iets wat jij ook graag zou willen leren? Deel het met elkaar. Schrijf graag in het kader onderaan.

Jezelf leren uiten

Met de sluier spelen terwijl je buikdanst. Jezelf leren uiten door beweging en buikdansen op muziek. Heb jij daar ook zo een zin in? Geef je nu op voor het gratis bijwonen van de les op donderdag 16 juni in Haarlem. Meer informatie? Klik dan hier.

Deel deze blog met je vriendinnen o.a. op de je sociale media.

Groetjes,
Sabouschka