Buikdansen via het net

Buikdansen via het net. Nu de lockdown weer verlengt is is buikdansen via het net een goed alternatief. Ik ben erg blij dat er op aangedrongen werd dat ik dat ging doen. Ondertussen heb ik een cursus buikdansen via Zoom opgezet. En ook de buikdansles in Haarlem gaat op het net door elke donderdag.  Naast dat je weer soepel wordt is het ook nog eens gezellig. Ja, buikdansen via het net is wel gezellig! We gaan zelfs samen buikdansen via Zoom!

Gisteren zijn we weer begonnen met de online cursus. Er zijn wat nieuwe vrouwen bij gekomen. Daarom hebben we eerst een voorstelrondje gedaan. En heeft iedereen haar wens verteld. Dat zijn wensen over je lichaam, over jezelf en over de dans. Wensen waaromheen je de buikdanslessen via Zoom meedoet. Wat ik daarmee bedoel, is dat je jouw grootste wens in je achterhoofd gaat houden tijdens de lessen. Dan word je niet afgeleid door bijvoorbeeld opeens danstechnieken als het belangrijkste te zien. Want dan zou je onmiddellijk in je hoofd gaan zitten. Dan zou het buikdansen worden vanuit nadenken. En daardoor de essentie missen van wat buikdans is. Dat is buikdansen vanuit  je gevoel.


Buikdansen vanuit je gevoel

Wanneer het je lukt om de overheersing van het verstand los te laten dan gaat een wereld voor je open. Dat doel bereik je makkelijk in mijn buikdansles ook via Zoom. Wat is dan het geheim? Het geheim is luisteren naar je lichaam. Waarnemen van de gewichtsverplaatsing. Daardoor zag ik de vrouwen gisteren in no-time steeds soepeler worden. Ook mijn nieuwe leerlingen. Iedereen buikdanste heel zacht en vrouwelijk. Sommige vrouwen gaven zich helemaal aan de muziek en beweging over. In Egypte snapten ze nooit ons westerse buikdansen vanuit het verstand. Alhoewel ze blij zijn met het geld wat ze verdienen door zich aan die behoefte aan te passen. Toch ben ik wel een voorstander van de traditionele manier van buikdansen. Vanuit je lijf, vanuit de muziek en je gevoel.

Buikdansen via het net

Wat vind je van de buikdanslessen via Zoom? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Wil je nog meedoen met buikdansen via het net?

Dat kan nog volgende week. Klik hier om je aan te melden en voor meer informatie.

Deel deze blog graag met je vriendinnen op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka