Buikdansoptreden in Haarlem

Buikdansoptreden in Haarlem dat hadden wij afgelopen zaterdag. Het was een groot succes. Het buikdansoptreden in Haarlem was een avondvullende afwisselende show. Je zag er solo buikdans en buikdans in groepjes.


De dames hebben hard aan hun dansen gewerkt. Van het uitkiezen van hun muziek, veel erna luisteren en erop dansen tot het samenstellen van hun kostuums.

Feed back sessies in de buikdansles

In alle buikdanslessen waren wij sinds september al bezig met feed back sessies. In een feed back sessie dans je voor de hele lesgroep voor. Ik schrijf mee tijdens jouw buikdansoptreden in de buikdansles. Daarna geef ik uitgebreid feed back. Na mijn feed back ontvang je feed back van iedereen. Een ander schrijft alle feed back voor je op. Zo ga je naar huis met heel veel waardevolle aanwijzigingen hoe je jouw buikdans nog mooier kunt maken.

Buikdansoptreden in Haarlem

Het buikdansoptreden in Haarlem begon met een buikdanseres die leek alsof ze uit een Egyptische film was gekomen. Zo mooi en sensueel. Zij werd afgelost door een groep van 5 danseressen, die in lange witte gewaden op soefi muziek, ingenieuze patronen in de ruimte maakten. Daarna kwam een buikdanseres die op “Lamma Bada”een klassieker droomachtig danste met de sluier. Als afsluiter van deze 1e blok optredens kwamen 3 buikdanseressen op een vrolijk poplied van Amr Diab. Voordat je het wist zag je een van de buikdanseressen van heel dichtbij in het publiek.

Buikdans disco

Voor wie er zelf de heupen wilde swingen was het nu tijd om de dansvloer op te gaan. Er was ook zat te eten en dte drinken.

Baladi buikdans

Baladi buikdans bij het buikdansoptreden in Haarlem zie je door 2 prachtige solo buikdanseressen achter elkaar. De eerste komt op in een glitterjurk en lijkt op een zeemeermin. Haar bewegingen zijn verfijnd en verrassend. De tweede buikdanseres komt op en staat op toneel.Je weet niet wat je ziet wanneer zij begint. Zij laat haar dans volledig uit het niets ontstaan vanuit de muziek. Zij krijgt dan ook een groot applaus. Het is een doorbraak voor haar. Daarna komt een verrassende dans met 2 buikdanseressen, sierlijk, vrolijk en spannend. Deze word gevolgd door een vakkundige stokkendans. De afsluiter is een Egyptische Sha ‘abi dans van 3 (folklore).

Haar eerste buikdansoptreden

Een jonge vrouw geeft haar eerste buikdans optreden. Zij draagt een prachtig buikdans kostuum vol met glitters. Zij word opgevolgd van een verfijnde buikdanseres die een klassieker van de legendarische Oum Kalthoum vertolkt. De verassing is dat het naar jazz muziek klinkt. Daarna dans ik zelf op een klassieker: “Aziza”. Het is van de beroemde componist Mohammed Abdoul Wabab. Vrolijk komt de volgende buikdanseres ons een Nubisch lied vertolken. Het plezier spat ervan af. Wat een geweldige uitstraling! Daarna volgt een jonge vrouw die ook voor het eerst het podium betreedt. Het is weer folklore en ze word gevolgd door 2 ervaren buikdanseressen.

Late night surprise

Voor wie is gebleven was er nog de jaarlijkse late night surprise. Een ervaren danseres laat zachtheid en kracht zien op Turkse muziek. Ik volg haar op met brandende kaarsen op mijn hoofd wat overgaat in een Egyptische Baladi vol passie. Er komt een topper met veel humor: een bruiloftslied met een zwangere vrouw. Deze is aanvankelijk in sluiers gehuld als bruid. Het buikdansoptreden in Haarlem word afgesloten door een trommelsolo. Hier komen alle buikdanseressen een voor een naar voren om zichzelf nog eens te laten zien.

Wat vond jij het leukst bij buikdansoptreden in Haarlem?

Hoe vond jij het om zelf op te treden? Zat je in het publiek dan is mijn vraag wat je het leukste aan de hele avond vond. Deel het met elkaar.Schrijf onderaan in het kader.

“I saw Sabouschka in a yearly presentation of her group of bellydancers and I was flabbergasted. What an insight: Bellydance is the most beautiful and individual dance you can dance in a group.” Aldus Leni Minderhoud. Wil nog meer lezen van wat zij te zeggen heft? Klik dan hier.