Hoe kan ik mijn lichaam ontspannen

Hoe kan ik mijn lichaam ontspannen? Ik denk dat daarmee veel mensen in de huidige tijd worstelen. Hedendaags moet je continue beschikbaar zijn. Er word van je verwacht dat je op berichten via de sociale media meteen reageert. Vrouwen in hoge functies werken vaak meer dan 8 uur op een dag. Als je dan ook nog thuis moet werken en lange reistijden hebt dan kom je al bijna niet meer bij.


Je lichaam reageert met spanningen. Die krijg je vaak met gewoon sporten ook niet weg. Sterker nog, wanneer je gaat sporten zonder de begeleiding van een goede leraar of personal trainer, dan versterk je die spanningen alleen maar nog.

Hoe kan ik mijn lichaam ontspannen?

Hoe kan ik mijn lichaam ontspannen? Wanneer je op de grond gaat liggen en je leert om langzaam in het rollen te komen dan merk je na verloop van tijd zelf wel welke bewegingen lekker aanvoelen.

Rollen op de grond

Rollen op de grond doe je door terug te gaan naar het evenwicht van buigen en strekken. Wanneer ik nieuwe mensen op les krijg dan merk ik vaak op dat ze alleen maar omhoog gestrekt staan, lopen en zitten. Op het moment waarin ik mijn grondoefeningen ga introduceren zie ik dan ook hoe ze lang uitgestrekt blijven rollen. Ik laat ze dan zien hoe je lichaamsgericht kunt rollen zodat het aangenaam is. Je rolt je dan in en er is altijd wel een been en arm gebogen wanneer een andere been of arm gestrekt is.

Je raakt spanningen kwijt

Hoe kan ik mijn lichaam ontspannen?Je maakt jezelf zacht. Je vleit je aan de grond net als een kat. Je krult je in de foetushouding. Alleen al daardoor raak je spanningen kwijt.

Authentic movement

Authentic movement is een vorm van bewegen met de ogen dicht. Dat doe je onder begeleiding van een partner. Jouw partner heeft de ogen open en beschermt jou. Maar zij voelt ook met jou mee. Ze kijkt vanuit de liefde van haar hart. Oordeelloosheid is de essentie van authentic movement.

Opbloeien net als bloemen

Deze sterke oordeelloosheid van je partner merk je wanneer je beweegt met de ogen dicht. Ik zie de vrouwen dan opbloeien net als bloemen.

Elke lessenreeks doen wij authentic movement

De 9e buikdansles van elke lessenreeks doen wij authentic movement. Dan is sfeer van de groep zo ver ontwikkelt dat het absoluut emotioneel veilig is. In mijn buikdans cursus in Utrecht doen wij dit elke 3e dansmiddag. Ook dan kent iedereen elkaar al voldoende om zo diep van binnenuit voor een ander te durven bewegen. In mijn buikdanlses in Haarlem zijn de vrouwen er zo dol op dat wij 2 keer authentic movement doen tijdens een lessenreeks van 10 doen.

Wat heeft dat nou met buikdans te maken?

Je zou wel denken wat heeft dat nou met buikdans te maken? Dat vertel ik je graag in mijn volgende blog. Blijf mij dus volgen…

Wat betekenen mijn grondoefeningen voor jou?

Wat betekenen mijn grondoefeningen voor jouw? Zie jij het nut ervan? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Wil jij ook spanningen van je lichaam kwijtraken?

Doe dan mee met de korte zomercursus op de volgende woensdag avonden: 19 juli, 9 en 30 augustus, 6 en 13 september. Om je nog aan te melden en voor meer informatie klik dan hier.

Ken jij nog vrouwen die hun lichaam willen ontspannen?

Deel dan deze blog dan met hun. Je kunt eenvoudig bovenin op de sociale media knoppen drukken. Alvast bedankt!

Opdat jij gaat stralen!
Groetjes,
Sabouschka