Kan ik nog op buikdansles wanneer ik wat ouder ben

Kan ik nog op buikdansles wanneer ik wat ouder ben? Ja je bent van harte welkom.


Waarschijnlijk word je dan geen professioneel meer. Dat neemt niet weg dat je lichaam op een gezonde manier gaat trainen en je veel plezier beleeft.

Vrouwen van alle generaties

In mijn buikdansles in Amsterdam, Haarlem en Utrecht zal je vrouwen van alle generaties tegen komen. Wanneer je met elkaar danst dan deel je met elkaar.

Kan ik nog op buikdansles wanneer ik wat ouder ben

Ja dat kan. De jonge vrouwen zijn meestal erg goed in het oppikken en toepassen van danstechnieken. De wat rijpere vrouwen zie ik vaak gelijk vrijer bewegen. Je hebt dan meer durf. Wanneer je durft dan komt de expressie snel. Als je wat meer levenservaring hebt is dan het makkelijker om jezelf uit te drukken. Zo leg je sneller je persoonlijkheid in je buikdans.

Kruisbestuiving

Door de verschillende generaties vrouwen ontstaat er een kruisbestuiving. De jonge vrouwen leren van jou als rijpe vrouw om meer van zichzelf in hun dans te leggen. Dat kan doordat je in mijn buikdansles danstechniek met jouw eigen beweging mag mengen.

Inspirerend

Wanneer je nog jong bent dan heb je zin om veel bewegingen te maken in een dans. Het is dan inspirerend om te zien dat het er ook mooi uitziet wanneer je langer in een in beweging blijft. Vooral dan wanneer die beweging lekker voelt.

Met meer gevoel

Je leert rustiger te buikdansen. Dat doe je met meer gevoel als dat mogelijk zou zijn wanneer je buikdans alleen samenstelt uit technieken. Dat komt doordat jij de tijd neemt om een beweging vol te houden. Dan maak je deze rustig af voordat je een nieuwe inzet. Alleen zo kan je in het moment aanwezig zijn. Dat is pas genieten.

Gevoel en muzikaliteit

Wist je al dat bij een uitvoerende danseres het publiek meegeniet als zij zelf geniet? En dat in Egypte het publiek juist gevoel en muzikaliteit wil zien? In de thuislanden van de buikdans zijn de mensen meer geïnteresseerd in expressie. Bij ons wil iedereen alleen maar danstechnieken. Die zijn ook wel belangrijk. Maar dans is meer dan techniek alleen.

Klamp je vast aan danstechnieken?

Welke danstechnieken gebruik je bij het maken van een buikdans? Durf je jezelf vrij te laten tijdens het buikdansen? Of klamp je vast aan danstechnieken? Vertrouw je erop dat danstechnieken terug komen ook zonder dat je nadenkt? Hoe zou je buikdansen wanneer niemand je ziet?

The body is more intelligent than the mind

Het lichaam is intelligenter dan het verstand. Deze wijsheid kwam elke dag terug tijdens mijn professionele studie moderne dans. Dat betekent dat danstechniek door je lichaam word onthouden. Dat gebeurt er wanneer je deze lang genoeg hebt herhaald. De danstechniek word dan opgeslagen in je cellen.

Nadenken helpt je niet om soepel te bewegen

Het lichaam leert wel iets langzamer dan je verstand. Nadenken helpt je niet om soepel te bewegen. En wil je wel nadenken bij het buikdansen? Dan mis je het dansen met alle plezier die dat geeft.

Kan ik nog sporten of op yoga wanneer ik wat ouder ben

Kan ik nog op buikdansles wanneer ik wat ouder ben? Zou je jezelf dezelfde vraag gaan stellen wanneer het gaat om sporten? Of om naar de yogales te gaan? Ik denk je weet het antwoord al: ja! Buikdansen is een fijne manier om te bewegen. Het is gezond voor jou als vrouw. Je blijft er fit door. Je word ook weer soepel.

Buikdansles

Wij buikdansen vanuit ontspanning. Je geeft je mind rust en je lichaam word actief. Je leert buikdansen zonder dat je het merkt. Jij kiest zelf onbewust de danstechnieken en bewegingen. Dat doe je om jouw gevoel uit te drukken. Dat is alleen zo bij pure bellydance.
dat in tegenstelling van stappen tellen om een buikdans samen te stellen uit technieken.

Kan je dan ook nog goed worden?

Dat is afhankelijk van hoe je dat definieert. Technische hoogstandjes zal je niet meer doen. Wel zal je een mooie bewegingskwaliteit ontwikkelen. Power in je beweging, zacht, rond, sensueel en muzikaal. Je gaat weer elegant lopen. Je beweegt weer vloeiend en word soepel.

Met 59 jaar begonnen

Ik heb wel vrouwen in mijn buikdanslessen die pas met 59 jaar zijn begonnen. Zij die meerdere jaren zijn gebleven zijn wel goed geworden. Op die leeftijd heb je wel meer geduld nodig. De processen in je lichaam verlopen dan wat langzamer. Daardoor is het lichamelijke leren ook langzamer dan bij een jonge meid.

Goed voor je en leuk

Maakt het uit? Wat telt is dat het goed voor je is en leuk.

Kleding in de buikdansles

Traditioneel werd er niet met een blote buik gedanst. De blote buik kwam pas later. In mijn buikdanslessen heeft bijna niemand een blote buik. Het is bij ons ook gewoon te koud. Met onze jaarlijkse show draagt elke vrouw die mee wil doen wat zij zelf mooi vind. De een heeft dan wel een blote buik en de ander niet.

Nooit te oud

Ik denk je bent nooit te oud om je gevoel uit te drukken. Ik denk je bent nooit te oud om te bewegen op muziek. Je bent ook nooit te oud om te leren. Ik ben ervan overtuigd dat je nooit te oud bent om te komen buikdansen. Wees welkom.

Wat vind jij belangrijk bij het buikdansen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Voorstelling op 23 juni

Noteer alvast zaterdag avond 23 juni in jouw agenda. Dan dansen wij bij de voorstelling van Moulaya in Fluxus in Zaandam. Wil je een kaart kopen? Schrijf dan Moulaya.

Deel deze blog ook graag met je netwerk op Facebook.

Groetjes,
Sabouschka