Een nieuwe studio voor de buikdansles in Utrecht

Een nieuwe studio voor de buikdansles in Utrecht. Aanstaande zondag is het zo ver. Onze cursus van workshops op de zondagmiddag eens per maand in vaste groep gaat weer van start.


Nu is het alleen maar voor huidige leerlingen. Dat om de door Corona gemiste workshops in te halen. Vanaf 20 september begint er weer een nieuwe cursus.

Een nieuwe studio voor de buikdansles in Utrecht

Wij beginnen weer en verhuizen naar een nieuwe studio. Het is Yazila’s studio Al Hambra op de Catharijnesteeg 6 in Utrecht. Vanaf Utrecht centraal loop je ernaartoe via de uitgang Hoog Catharijne. Je loopt langs de dom en de Mariaplaats door het middeleeuwse gedeelte van de stad. Kom je met de auto, dan parkeer je op zondag gratis buiten de Singel. Van buiten lijkt het gebouw wel middeleeuws.

Binnen waan je jezelf in een oosters paleis

Binnen waan je jezelf in een oosters paleis. Het is namelijk een studio voor oriëntaalse dans. Helemaal in oosterse sfeer. Door de hele inrichting heb je het ideale interieur om te buikdansen. Met oosterse lampen en kussens.


Het corona-protocol in de nieuwe studio voor de buikdansles in Utrecht

Wil je komen dansen laat me dat dan  per mail weten zodat ik weet hoeveel mensen er zijn. Er mogen maximaal 10 vrouwen meedoen. Dat zodat we de 1,5 meter afstanden kunnen waarborgen.

Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de les. Kom gefaseerd binnen met inachtneming van de 1,5 meter afstand.

Mondkapjes in de wandelgangen

Vanaf dinsdag 1 december gaat de nieuwe tijdelijke wetgeving in aangaande de mondkapjes plicht. Voor de danssector betekent dit ook dat er verplichtingen ontstaan. Mondkapje op bij binnenkomst, tijdens de dansles / dansles geven mag deze af. Naar toilet gaan tijdens dansles, mondkapje op. Na dansles weer mondkapje op. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Laat je mondkapje echter niet slingeren in de zaal. Bewaar deze in een plastic zakje en leg het plastic zakje neer.

Je eigen eten en drinken voor de dag zelf meenemen

Kom bij voorkeur in trainingskleding. Anders omkleden beneden in de studio; iedereen op een bankje ver uit elkaar. Neem een flesje water mee evenals je eigen eten en drinken voor de dag. Het is niet toegestaan om thee te zetten of om kopjes van de studio te gebruiken. Je eigen thermoskan met je eigen thee en eigen kopje mag wel.

Voel je je niet lekker, ( hoesten, verkouden koorts etc.) of heb je familie of partner e.d. die ziek zijn, blijf dan thuis.

Handen ontsmetten

Bij binnenkomst handen ontsmetten bij het pompje in de hal van de studio. Je gaat de zaal in aan de kant van de spiegelwand en legt je spullen op de banken achter. Je verlaat de zaal via de muurkant en langs de bar.

VEILIG. DANSEN IN DEZE GEKKE TIJD- Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de Dansondernemers

  • Maximum 10 dansers per groep inclusief docent om 1.50 meter te garanderen.
  • Aanmelden verplicht, inhalen alleen in overleg
  • Bij een lockdown schuiven de lessen op en er zijn 5 vakantieweken om in te halen. Voor wie wil is er ook zoom.
  • Dansen in een veilige omgeving. Tussen de lessen door wordt de studio ontsmet, vloer, banken, bar, trapleuningen.

Frisse lucht van buiten

  • Er is een goed ventilatiesysteem.Lucht in de studio wordt afgezogen en frisse lucht van buiten naar binnen geblazen. Geen circulatie.
  • Er zijn 10 luchtroosters, 8 aan de kant van de kleine spiegels en 1 bij de bar en 1 in het keukentje.
  • Een touches dispenser bij binnenkomst in mijn hal bij de trap en beneden .Je kunt handen (voeten) ontsmetten.
  • Beneden omkleden en kleding e.d op de bank.

Wanneer blijf je thuis?

  • bij verkoudheid, keelpijn, griep, koorts of bij zieken in je naaste omgeving blijf je thuis.
  • kom kort voor de les naar de studio.
  • Kun je een keer niet naar de studio komen dan is er de mogelijkheid vanuit thuis met zoom mee te doen op woensdagavond.
  • Neem flesje water mee

Klein team maakt het dansen in de studio veilig

Wij hebben een vaste locatie en een klein vast team in een grote studio. Dus geen studio waar ieder uur of iedere week andere mensen komen. Er is een goed overzicht op en handhaving van de hygiëne.

Hoe vind je het studio waar je nu danst?

Hoe vind je de studio waar je nu danst of gaat dansen? Je mag ook antwoorden wanneer je niet in Utrecht en wel in Haarlem, Amsterdam of Zaandam danst. Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Eens per maand op zondagmiddag in vaste groep

Zin om ook mee te doen met de jaartraining mindful buikdansen eens per maand op zondagmiddag in vaste groep?  Kom dan meedoen in Utrecht.  Er is nog maar 1 pek beschikbaar.  Want door de beperkingen in aantallen is er sneller kans dat je op de wachtlijst komt.  Heb je interesse? Of wil je alvast meer informatie? Klik dan hier.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook enzovoorts.

Groetjes,
Sabouschka