Plezier in het leven houdt je gezond

Plezier in het leven houdt je gezond zo de Amerikaanse arts Dr. Michael  Galitzer*. Hij schrijft dat mensen die geen plezier meer in hun leven hebben

vaak ziek worden.

Enthousiasme en dankbaarheid

Sommige mensen zijn nergens enthousiast meer over. Ze zijn nergens dankbaar voor. Natuurlijk is het moeilijk om dankbaarheid te voelen wanneer je jezelf even niet goed voelt. Maar als deze houding verandert dan komt je enthousiasme terug. En daarmee komt ook je gezondheid weer terug, zo Dr. Michael Galitzer*.

Buikdanslessen Amsterdam

Woensdag avond zijn mijn buikdanslessen in Amsterdam weer begonnen. Ik heb een nieuwe leerling die gelijk iedereen inspireerde met haar vurige manier van bewegen. Het was haar eerste buikdansles. Haar wens was het om plezier te hebben en uit haar hoofd te komen en in haar lijf.

Net als kostbare chocola

Ik vertelde haar dat we de buikdansles beginnen met een half uurtje basistechniek. Dat ze die moest gaan proeven net als kostbare chocola. Dat het niet de hoofdmaaltijd is maar het toetje. Dat ze de danstechniek niet hoefde te leren maar ermee mocht spelen.

Met beide benen op de grond

Dat na dat half uurtje de gevorderden erbij komen en de gemeenschappelijke warming- up begint. Dat om lekker in je lijf te komen en met beide benen op de grond te staan.

Het plezier van het vrije buikdansen

Dat we daarna dan pas buikdansen en dat dan zonder de tussenkomst van danstechniek.
Dat wat het lichaam onthoud toch al via het cellulaire geheugen eruit komt. En alles wat er nog niet is komt nog. Dat het geen zin heeft om daardoor het plezier te bederven wat het vrije buikdansen je geeft.

De ogen sluiten om erin te komen

Ik zag haar al bij de danstechniek af en toe de ogen sluiten om erin te komen. Ze deed het goed. Ze leerde de Egyptian walk in een handomdraai. Dat is verbazingwekkend. Het komt wel door de vastbeslotenheid van haar wens naar plezier beleven.

Kringspelletje

We deden het kringspelletje. Daarbij maak je een kring en er gaan 2 of 3 naar het midden om lekker samen te dansen. De bedoeling is het om je vuur en passie te laten zien en zo de ander te stimuleren dat ook te doen.

Samen buikdansen

Daarna verdeelde ik de groep in groepjes van drieën. Er werden groepsimprovisaties gedaan en  na afsluiting aan elkaar getoond. 3 van mijn gevorderden waren moe. Maar ze zagen hoe fris en onbevangen en vol temperament de nieuwe  ging buikdansen.

Schuddende heupen en vol met levenskracht

Met schuddende heupen en vol levenskracht zette ze eigen bewegingen neer. En het gekke is ze klopten ook nog. De moeheid verdween toen als sneeuw voor de zon toen het groepje van de 3 gevorderden danste. Ze deden inspriatie op van de nieuweling. Ik waande me even in Egypte. Ze stonden zo sterk als de pilaren van Luxor tempel.

Wat geeft jou plezier?

Wat geeft jou plezier? Wat maakt je bilj? Hou je van bewegen, van dansen, van springen, van stampen, van je lekker laten gaan op mooie muziek? Of wil je lekker verwennen door heerlijk te ontspannen en niets te hoeven? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Komen dansen

Wil jij nog meedoen met de buikdanslessen in Amsterdam? Dat kan volgende week nog.
Klik hier voor hoe je kunt inschrijven.
De buikdanslessen in Haarlem en de maandelijkse buikdans workshops in vaste groep in Utrecht zitten al bijna vol. Wil je er nog bij? Schrijf je dan snel in.

Deel deze blog met je netwerk op Face book, Twitter, Google en LinkedIn en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!
xxx
Sabouschka

*= Bronvermelding: “Breakthrough – Eight Steps To Wellness – Life Altering Secrets From Today’s Cutting Edge Doctors” van Suzanne Somers.

Foto: Peter Oort