Sluierdans

Sluierdans. Een buikdanseres die binnenkomt met een sluier geeft gelijk een kleurrijk spectakel. Het is leuk om zo een buikdans show te beginnen. In Egypte word de sluier daarna vrij snel wel afgedaan. Soms is het heel verrassend als je hem aan het einde van je sluierdans weer oppikt. Hoe doe je dat wel elegant?


Elegant je sluier oppikken aan het einde van je buikdans show? Daar moet je veel op trainen. Wanneer je vroeger ballet hebt gedaan of in de buikdansles regelmatig je pliés* gaat oefenen dan ben je al een heel eind naar op weg. Sluierdans is zo het meest verrassend.

• Pliés = het buiigen van je knieën, heupgewrichten en enkels.

Goed neerleggen

Wanneer je bij jouw sluierdans aan het einde van het lied de sluier weer op wilt rapen dan moet je hem goed neerleggen. Hoe doe je dat? Zorg ervoor dat je hem uitgespreid achter jou en dicht tegen de muur neerlegt. Uitgespreid neerleggen zorgt ervoor dat je hem makkelijk weer op kan pikken. Dicht tegen de muur neerleggen zorgt ervoor dat je ruimte blijft houden om te danst en er niet over struikelt.

10 Tips om elegant de sluier van de grond op te pikken aan het einde van de sluierdans

1.) Beweeg binnen jouw eigen mogelijkheden. Kan je niet diep door je knieën buigen? Zoek dan naar een andere mogelijkheid.
2.) Merk je dat je nog niet aantoe bent om je sluier op te rapen wanneer de muziek daarvoor begint? Blijf dansen en hou de aandacht bij een moment in de muziek dat het weer wel kan.
3.) Sta diagonaal voor je sluier.
4.) Zet een voet achter de andere. Houd daarbij wel in de breedte ruimte tussen beide voeten.
5.) Buig beide knieën totdat je achterste knie op de grond komt. Kom eventueel in het knielen met dat ene kinie. Dat is afhankelijk ervan hoe lang je armen zijn ten opzichte van je romp.
6.) Pik je sluier dan op met een hand.
7.) Blijf naar je publiek kijken terwijl je dat doet.
8.) Duw je af met de achterste voet en kom zo weer tot staan.
9.) Doe wat makkelijke bewegingen op de muziek. Blijf op de vierkante meter. Met beide handen achter je probeer je de sluier weer goed vast te pakken.
10.) Veras je publiek door opeens weer te gaan lopen of draaien met de sluier.

Bekijk in de film

Bekijk de film hieronder hoe ik de sluier weer opraap aan het einde van mijn sluierdans.

Sluierdans

Hoe raap jij de sluier weer op aan het einde van je sluierdans? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Gratis een les bijwonen

Woon je in Haarlem of omgeving? Dan wil ik je van harte uitnodigen om gratis een les bij te wonen op donderdag 16 juni in Haarlem. Wil je weten waar dat is en om hoe laat? Klik dan hier voor het rooster.

Deel deze blog ook met je netwerk op Facebook, Whatsapp enz.

Groetjes,
Sabouschka