Thuis buikdansen om te oefenen

Thuis buikdansen om te oefenen. Wanneer je op buikdansles bent wil je dan wel ook nog thuis oefenen? De een wil dat graag. De ander liever niet.


Vroeger gaf ik huiswerk. Dat was net nadat ik was afgestudeerd als uitvoerend modern danser. Al had ik best wel wat leerlingen die mijn tips om thuis te oefenen enthousiast omzetten zo werd mij toch verteld dat ik dat beter niet kon doen. Dat mensen genoeg te doen hebben en komen buikdansen voor de ontspanning.

Goed worden in buikdans

Eens kwam er een meisje van 17 bij me op buikdansles die me vroeg hoe lang het duurt om goed te worden. Ik leg dan uit dat het eraan ligt of je regelmatig naar de buikdansles komt. En ook of je ernaast thuis gaat oefenen. Nou haar is het gelukt. Ze is een aantal jaren op les gebleven, danste in mijn toenmalige optreed groep en deed meerdere keren mee aan mijn intensieve dansretraites in de Dordogne. Toen liet ze een heel mooi kostuum naaien, helemaal in het rood. Nadat ze daarin met ons had opgetreden ging ze stoppen met buikdansen! Zo jammer.  Wel nadat ze wel haar doel heeft bereikt. Ze is erg goed geworden.

Thuis buikdansen om te oefenen

Thuis buikdansen om te oefenen

Een andere vrouw die al in de vijftig was toen ze begon en een ernstige ziekte onder de leden had deed ook dagelijks mijn oefeningen waarna ze danste. Al werd zij nooit erg goed toch ontwikkelde ze enorm. En mijn oefeningen in combinatie met het buikdansen hielpen haar met houding, souplesse en  evenwicht.

Dansen als noodzaak

Van weer iemand anders weet ik dat ze thuis techniek oefenend tot ze het kan. Thuis buikdansen om te oefenen  Nog iemand anders danst gewoon omdat het noodzaak is. Noodzaak omdat het zo veel plezier geeft. Het is een way of life geworden voor veel van mijn leerlingen. Het houd daarbij niet op bij de wekelijkse buikdansles of de maandelijkse workshop. Een aantal van mijn leerlingen repeteren maandelijks samen en treden af en toe als groep op.

Luisteren, luisteren en nogmaals luisteren

Veel van mijn leerlingen luisteren ook gewoon veel naar de muziek. Wanneer je een dans wilt maken begin je ermee om muziek te kiezen. Dat muziekstuk daar  luister je veel naar terwijl je lekker in de constructieve rust positie ligt. Je stelt jezelf dan voor hoe je erop danst. Erik Scherder legt uit waarom dat werkt. Het heeft te maken met de spiegelneuronen. Wanneer je na zo een imaginatie op hetzelfde muziekstuk danst dan gaat het gelijk veel makkelijker.

Oefen jij thuis

Buikdans je soms ook thuis? Of wil je geen verplichting en kom je alleen buikdansen in de buikdansles? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Buikdanslessen in Haarlem

Ik wens je een mooie zomer toe met lekker zonnig weer. Plan je najaar alvast en schrijf je in voor de buikdanslessen in Haarlem.  Wanneer je voor 1 september inschrijft dan ontvang je aanzienlijke kortingen. Gelijk inschrijven? Klik dan hier. 

Deel ook deze blog graag met je netwerk van vriendinnen.

Groetjes,
Sabouschka