Wat ga je leren in de buikdansles in Haarlem

Wat ga je leren in de buikdansles in Haarlem? De vorige keer had ik het erover waarom het zo belangrijk is om niet alleen maar buikdans technieken te leren. Wat je gaat leren in de buikdansles in Haarlem gaat verder dan danstechniek alleen.

Door op deze manier te buikdansen kun je ontwikkelen als mens. Je zult andere gevoelslagen ontdekken. Je word je bewust van jouw non-verbale communicatie. Deze leer je ontwikkelen door jezelf uit te drukken in buikdans. Dat werkt door op andere gebieden van je leven. Je verkrijgt meer congruentie als mens en een grotere uitstraling.

Tegelijkertijd leer je buikdansen

Tegelijkertijd leer je buikdansen. 2 vliegen met een klap.

Wat ga je leren in de buikdansles in Haarlem?

1. buikdans technieken
2. bewegingskwaliteiten
3. kennis van buikdansmuziek (muziekinterpretatie)
4. ruimtegebruik
5. timing
6. expressie en uitstraling

Maar nu laat ik je eerst weten hoe je mijn 8 tips van mijn vorige blog in de praktijk om kunt zetten.

Speel met de aangereikte buikdans technieken

Je kunt buikdans technieken op een schoolse manier drillen. Dat raad ik je af. Het gaat dan namelijk wel ten koste van de andere aspecten van buikdans. Ga weer spelen net als een kind. Speel met beweging.

Mindset

Maar hoe speel je met beweging? Ik hoor je denken. Bereid lichaam en geest voor door de mindfulness training van mijn oefeningen vooraf. Zit je nog niet bij mij op les? Doe dan de oefeningen uit mijn E-book Dat kun je downloaden wanneer je hier klikt. Deze voorbereiding verandert ook je mindset. Deze positieve verandering van mindset geeft jou een ingang om weer te spelen.

Herhaal de net geleerde buikdans techniek

Herhaal de net geleerde buikdans techniek net zo lang totdat jij de beweging voelt
Maak je niet druk om variatie. Waarom wil je variatie? Voor wie wil je variatie? Buikdans voor jezelf. Buikdans alsof niemand je ziet. Herhaal dan de buikdans techniek net zo lang zoals jij dat wilt.

Voelt het lekker? Blijf dan in die beweging

Geniet van deze ene beweging. Duik erin. Hoe kun je met deze beweging de muziek zichtbaar maken in de ruimte? Ga op zoek naar die laag in de muziek die aansluit bij jouw beweging.

Hoe doe je dat?

Zeg je wiegt in je heupen. Je hoort veel ‘Tak tak tak tak tak’ trommelslagen in de muziek. Deze zijn meestal aan de oppervlakte. Ga dan duiken in de muziek. Hoe bedoel je? Misschien is er ergens een melodie? Of anders een diepe ‘dum’? Volg dan deze elementen in de muziek.

Duik in het gevoel wat de beweging jou geeft

Duik in het gevoel wat de beweging jou geeft. Wissel pas van beweging als jij er genoeg van hebt. Volg de gewichtsverplaatsing met je aandacht. Buig en strek bewust je knieën, waarbij het buigen belangrijker is. Vertraag en versnel de beweging zoals jij er zin in hebt. Maak de beweging eens groot, eens klein. Hoe voelt het om de beweging vanuit de muziek te maken?

Geef jezelf de tijd

Geef jezelf de tijd. Herinner jezelf je buikdanst voor jouw plezier. Het is jouw vrije tijd. Ga bewust onthaasten door juist wel de tijd te nemen.

Welke van de 6 elementen helpt jou het meest om je buikdans te blijven ontwikkelen? De 6 elementen zijn: techniek, bewegingskwaliteiten, muziekinterpretatie, ruimtegebruik, timing  en expressie/uitstraling. Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Buikdansevent showtime voor de helft van de prijs

Kom naar onze buikdans voorstelling met Egyptische disco op 4 november en koop je ticket(s) tot 4 oktober voor de helft van de prijs.

Wat ga je leren in de buikdansles in Haarlem? Dat zie je in deze film:

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook, Twitter en door deze blog door te sturen.

Groetjes,
Sabouschka