5 tips om een goede buikdansles te vinden

5 tips om een goede buikdansles te vinden. Heb je zin om eens te buikdansen? Dan is het belangrijk voor je om na te gaan wat je wens is.


Wil je graag jouw sensualiteit en vrouwelijkheid uitdrukken? Wil je heerlijk bewegen op muziek? Wil je in de duizend en eén nacht sfeer duiken waarin jij de ster bent? Wil je vooral veel nieuwe bewegingen leren? Of wil je gewoon lekker dansen? Wil je graag optreden? Of wil je juist niet optreden?
Wanneer je dat voor jezelf duidelijk hebt ga dan op zoek naar een geschikte buikdansles. Ik geef je hieornder dan 5 tips om een goede buikdansles te vinden.

5 tips om een goede buikdansles te vinden

1.) Een goede buikdansles word gegeven door een professional, een vakvrouw.
2.) In een goede buikdansles is er wederzijds respect en heerst een goede sfeer.
3.) In een goede buikdansles wordt het lichaam grondig voorbereid op de bewegingen en de bewegingskwaliteiten in buikdans.
4.) Een ‘wow factor’ is een buikdansles die body en mind met elkaar verbind.
5.) Zoek een buikdansles waarin je elke buikdansles ook lekker kan dansen.

Een goede buikdansles word gegeven door een professional, een vakvrouw

Zoek een lerares die weet waar ze het over heeft. Wat is haar achtergrond, welke opleidingen heeft ze afgesloten in dans en beweging? Weet zij ook wat over het menselijk lichaam (anatomie), over Egyptische muziek, over pedagogiek en groepsprocessen?

In een goed buikdansles is er wederzijds respect en heerst een goede sfeer

Soms vind je veel competitie in een buikdansles. Zoek dan door totdat je een buikdansles hebt gevonden waarin solidariteit van de deelnemende vrouwen onderling de basis vormt. Waar je wordt begroet, waar je welkom bent en waar een goede sfeer ook voor jou merkbaar is. Waar ervoor gezorgd word dat iedereen in de groep word opgenomen en niemand buitenstaander is.

In een goede buikdansles wordt het lichaam grondig voorbereid op de bewegingen en ook de bewegingskwaliteiten in buikdans

Een warming – up met oefeningen waarvan je soepeler word. Waar je een mooiere houding van krijgt. Een warming – up dat maakt dat je de bewegingen van buikdans makkelijk oppikt. Oefeningen die lekker aanvoelen. Waarbij je ontspant en daardoor de zachte ronde bewegingskwaliteiten ontdekt.

Een ‘wow factor’ is een buikdansles die body en mind met elkaar verbind

Een buikdansles die dezelfde kwaliteiten heeft dan een yogales. Dat geeft je ook nog een lekker gevoel. Je ontspant volledig en laat de dagelijkse beslommeringen achter je. Eindelijk heb je even rust en neem je afstand van het prestatiegerichte denken. Je laadt je batterijen weer volledig op. Dat is een ‘wow factor’ die je niet in elke buikdansles gaat vinden.

Zoek een buikdansles waarin je elke buikdansles ook lekker kan dansen

Zoek een buikdansles waar je niet alleen maar pasjes aan elkaar rijgt. Waar je spelenderwijs leert buikdansen. Zoek een buikdansles waar je lekker kan dansen. Waar je alles om je heen even kan vergeten en waar je opgaat in je dans.

5 tips om een goede buikdansles te vinden

Wat is voor jou het meest belangrijk in de buikdansles? Deel het met elkaar. Schrijf onder in het kader.

Buikdansles in Amsterdam

Wil je meer aandacht aan je vrouw zijn geven? Jezelf verwennen door heerlijke oefeningen die je ontspannen en blij maken? Kom lekker buikdansen vanaf 18 januari weer. Ontvang de korting door je nu in te schrijven. Klik dan hier.

Deel deze blog met je vriendinnen op Facebook, Twitter, enz. en door deze blog door te sturen.

Groetjes,
Sabouschka