8 tips om te stoppen met piekeren door buikdans

8 tips om te stoppen met piekeren door buikdans. Als je met mij de zaal binnen loopt zul je merken dat ik gelijk het gordijn voor de spiegels trek. Ik doe dit bewust

om je visuele denkcentrum en – hersenactiviteit voor – en tijdens het buikdansen te beperken.

Overprikkelt

Ik doe dit omdat in onze cultuur het visuele centrum al zo overprikkelt is. Daar waar een zintuig overontwikkeld is zijn er andere zintuigen onderontwikkeld. Als je het overontwikkelde zintuig wat tot rust laat komen dan openen de andere zintuigen zich vanzelf.

Balans

Hierdoor komt je denken en gevoel weer meer in balans. Je stopt met piekeren. Je creëert een andere, meer ontspannen zijnstoestand voor jezelf. Ik zal je 8 tips om te stoppen met piekeren door buikdans geven.

Muziek en ritmes anders waarnemen

Tijdens mijn dansles zul je merken dat Egyptische muziek je auditieve centrum volledig aanspreekt. Na verloop van tijd zul je muziek en ritmes anders waarnemen dan daarvoor. Dat omdat het auditieve centrum je meer nuances en onderscheidingsvermogen laat waarnemen, en omdat je dat dan op meerdere niveaus bewust bent.

Sneller vertrouwd

Daardoor word je ook veel sneller vertrouwd met oosterse muziek, die misschien in het begin even vreemd in je oren klinkt. Je leert zo vanzelf van deze muzieksoort te houden. Waarschijnlijk zul je daardoor ook nog makkelijker naar andere muzieksoorten gaan luisteren.

Bewegen en dansen van binnenuit

Met het bewegen en dansen van binnenuit bereik je het kinesthetische zintuig in jezelf. Ik noem dit het ‘dansers zintuig’. Van daaruit zul je elke beweging gaan starten. Dit is een proces wat voor ieder mens anders is. Dat mag er zijn. Er is geen goed of fout.

Zachte bewegingskwaliteit

Ik beoog zo iedereen in de gelegenheid te stellen om die zachte sensuele bewegingskwaliteiten in zichzelf te ontwikkelen. Daar kom je alleen dan wanneer je stopt met piekeren. Daarom geef ik je 8 tips om te stoppen met piekeren door buikdans. Dat komt je ook buiten de buikdans ten goede. Je zult het gaan merken hoe elegant en vrouwelijk je in je dagelijks leven gaat bewegen.

Fascinerend

Deze zachte doorvoelde bewegingen maken daarom buikdans voor mij zo fascinerenend. Alleen met buikdansen van binnenuit behouden we de uniciteit in buikdans.

Persoonlijkheid

Wanneer je jouw persoonlijkheid mag uitdrukken in buikdans dan stop je met piekeren. In mijn buikdansles en workshops zie je iedereen op haar eigen unieke manier buikdansen. Vele cursisten vinden dit aangenaam en verassend. Toch heeft iedereen als gemeenschappelijke noemer de essentie van het buikdansen: sensuele doorvoelde beweging en expressie, vanuit de muziek door jouzelf gecreëerd.

8 tips om te stoppen met piekeren door buikdans

1.) Neem je gedachten waar.
2.) Duw je gedachten niet weg. Laat ze er zijn. Geef ze een plek.
3.) Geef je gedachten geen verdere aandacht. Volg ze niet.
4.) Richt je aandacht naar je lichaam. Hoe voelt het contact met je voeten en de grond?
5.) Volg de gewichtsverplaatsing van je lichaam tijdens de oefeningen en het buikdansen.
6.) Wat doen de lagen van de grond met je?
7.) Ga een niveau lager naar de grond. Als je staat probeer dan te knielen, te zitten, te liggen of rol eens lekker over de vloer, net zoals je in het begin van je leven als kind al deed.
8.) Wanneer je merkt dat je gaat nadenken maak eens een draai.

Dagelijks leven

In het dagelijks leven kun je dezelfde stappen toepassen, want hoe meer je hiermee oefent hoe beter je hierin zult worden. Ga door met de activeit waar je mee bezig bent en verhoog zo voor jezelf je aandacht en bewustzijn voor je bewegingskwaliteiten.

Stoppen met piekeren

Lukt het jou om te stoppen met piekeren tijdens de buikdansles? Is dat van invloed op je dagelijks leven? Deel het met elkaar. Schrijf onder in het kader.

Cursus maandelijkse workshops op- zondag middag in Utrecht

Aanstaande zondag, 18 september, begint de buikdans cursus in Utrecht weer.
Je gaat bij mij je buikdans niet bedenken. Je hoeft ook geen stappen van mij te volgen. Je mag je denken tot rust laten komen. Je gaat op in de flow van je beweging.

Hoogtepunt

Ik bouw de workshop zo op dat ik je als het ware meeneem op reis. Warming – up is niet zo zeer om het lichaam warm te maken maar vooral om jouw bodymind voor te bereiden om zich te openen voor de hoogtepunt van het buikdansen.

Eens uitproberen?

Heb je zin om het eens uit te proberen? Kom dan aanstaande zondag een proefles volgen. Klik hier voor meer informatie. Heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op.

Deel deze blog met je netwerk op Face book, Twitter en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!
xxx
Sabouschka