8 redenen om buikdansles te volgen

8 redenen om buikdansles te volgen. We weten dat we moeten sporten. Maar is buikdansen dan ook een vorm van sport? Buikdans is topsport.

Elke spiervezel in je lichaam word aangesproken. Je werkt aan souplesse, kracht en uithoudingsvermogen. Buikdansen op muziek werkt daarnaast rustgevend en bevordert emotioneel evenwicht.

8 redenen om buikdansles te volgen

1.) Buikdansen is gezond.
2.) Je blijft in vorm want je doet aan sport.
3,) Buikdansles maakt dat je alle spanningen in je lichaam loslaat. Je wordt soepel.
4,) Je ontspant volledig en laadt je batterijen weer op.
5.) Je kan je emotie kwijt in dans en muziek.
6.) Je ervaart plezier.
7.) Je creëert vriendschappen met je medecursisten.
8.) Je activeert vooral het gebied rondom je buik en ook je lage rug, heupen, bekken, benen en voeten.

Buikdansen is gezond

Je hoort het wel vaker:gematigde beweging is gezond. Buikdans biedt jou de mogelijkheid in je eigen tempo te bewegen. De ene dag ben je misschien moe. Dan beweeg je langzaam.De andere dag ben je vol energie. Dan laat je de vonken ervan afspatten. In beide gevallen activeer je de spieren, de bloedsomloop en de lymfestroom. Als je al wat ouder bent dan hebben je botten zelfs baat bij een gezonde belasting. Volgens neuropsycholoog en hoogleraar bewegingswetenschappen Erik Scherder houdt dansen op muziek je hersenen gezond. Al deze dingen kunnen door buikdans jouw werkelijkheid worden.

Je blijft in vorm want je doet aan sport

Je uithoudingsvermogen stijgt. Je krijgt een mooie dynamische houding. Je spieren worden wel gevormd en stevig. Spierweefsel vervangt vetweefsel. Je krijgt krachtige benen, beweegelijke heupen en een soepele rug.

Buikdansles maakt dat je alle spanningen in je lichaam loslaat. Je wordt soepel.

Wanneer je een buikdansles vindt waarin je van binnenuit buikdanst, dan laat je alle spaningen in je lichaam los. Zeker wanneer dit nog ingeleidt word door oefeningen, waarbij je jouw aandacht naar binnen richt. Het loslaten van spanning is de eerste stap op weg naar souplesse. Je word soepel door de zich steeds herhalende ronde zachte bewegingen van buikdans,

Je ontspant volledig en laadt je batterijen weer op

In mijn buikdansles besteed ik veel aandacht aan warming- up. Door de oefeningen uit de yoga, moderne dans en chigong ontspan je. Je hebt daardoor het gepieker in je hoofd uitgezet. Je volgt de gewichtsverplaatsing van jouw beweging met aandacht. Daardoor ben je beter in staat om van binnenuit te buikdansen.dans Je krijgt een zachte en vrouwelijke bewegingskwaliteit. Buikdansen ontspant. Dit alles laadt je batterijen weer op.

Je kan je emotie kwijt in dans en muziek

Wanneer je bij mij op buikdansles gaat dan kan je emotie kwijt in dans en muziek. Wij dansen in een kring. De spiegels aan de wand hang ik dicht. Danstechniek word je aangereikt om ze te gebruiken voor dat wat jij wilt zeggen met je beweging. Danstechniek gebruik je in mijn buikdansles niet om je buikdans daarmee samen te stellen. De muziek bied jou de mogelijkheid om die laag uit te kiezen waar je een klik mee hebt. Ik noem in de muziek “duiken”. Soms moet iemand dat nog leren. Heb je geen zin in elke trommelslag aan de oppervlakte? Ga dan op zoek naar de lage diepe ‘dums’ of laat je dans rustig meevoeren op de melodie.

Je ervaart plezier

Je ervaart plezier doordat je lijf lekker aanvoelt. Lees nog meer over de 8 redenen om buikdansles te volgen.

Je creëert vriendschappen met je medecursisten

In mijn buikdansles zie ik geleideijk aan veel vriendschappen met medecursisten ontstaan. Enkele van mijn trouwste leerlingen hebben zelfs al spontaan een eigen dansgroep Chakchouka gevormd. Onlangs hebben ze op de Midnight Walk in Leiden een avondvullend programma verzorgd dat door 1400 toeschouwers is bekeken. Ik ben er trots op dat ik deze danseressen heb mogen opleiden en mijn danskwaliteiten aan hun heb kunnen overdragen. Nieuwe deelnemers worden in mijn groepen warm onthaald. In mijn buikdansles maakt je instapniveau niet uit. Iedereen is begonnen met wat die in zich heeft. Je vertrekpunt is wie je bent als mens en wat je kan of nog niet kan. We accepteren elkaar zoals we zijn.

Je activeert vooral het gebied rondom je buik

In de basis activeer je je voeten, benen, heupen, lage rug en je buik. Vandaaruit werk je verder omhoog naar je borstkast, schouders, armen en handen. De mate waarin je erin slaagt om zo je lichaam te openen zal zich vertalen in je gelaatsexpressie. Dat maakt dat je gaat stralen.

Wat heeft buikdansen jou gebracht?

8 redenen om buikdansles te volgen. Wat heeft buikdansen jou gebracht? Wat betekent de buikdansles voor jouw werk en privéleven? Deel het met elkaar.Schrijf onderaan in het kader.

Heb je zin om vanaf september mee te komen dansen?

Schrijf je vandaag nog in voor de buikdans cursus in Amsterdam en ontvang de korting van € 33,- op jaarbasis. Klik hier voor de actiecode en meer informatie. Scrol naar beneden en klik dan nog een keer op de groene knop voor het aanmeldingsformulier.

Buikdansles Haarlem

Woon je in Haarlem en omgeving? Dan is de uiterlijke kortingstermijn een dag langer, 1 september.

Deel deze blog met je vriendinnen op Facebook,Twitter enz.

Opdat jij gaat stralen!
Groetjes,
Sabouschka