Authentic bellydance

Authentic bellydance heeft te maken met je ik eigen dansexpressie in buikdans. Door je ik eigen manier van bewegen te hervinden ontwikkel je jouw eigen stijl van buikdansen.

Alhoewel er vaak dansers uit de landen van herkomst claimen, dat zij de enigen zijn, die de authentieke stijlen van buikdans beheersen, is dat niet zo. Zelfs top ster Dina, Queen of Caïro, vertelde in een van haar workshops die ik bezocht, dat het juist erom gaat om jezelf te zijn in je buikdans.

Koperen

Ze zei letterlijk dat het er niet om gaat om haar te koperen. Ze antwoordde zo op de vraag waarom haar bewegingen bij haar zo mooi uitzien. En waarom dat niet zo is bij de duizenden buikdanseressen – wereldwijd – die haar koperen.

Integreren i.p.v. schools leren

Het ontwikkelen van je ik eigen buikdans gaat bij mij wel gepaard met het integreren van traditionele Egyptische bewegingen op oeroude Egyptische klanken. Integreren betekent dat je de tijd krijgt om een beweging als het ware te verteren. Dat is veel plezieriger dan schools leren. Schools leren gebeurt vaak alleen vanuit je denken.

Schijnbare tegenstelling

Ik weet dat het ontwikkelen van buikdans een schijnbare tegenstelling lijkt. Dat is alleen voor diegenen zo die ons danswerk nog niet kennen.

Geen tegenstelling

Laat ik jou vertellen waarom dit geen tegenstelling is. In mijn buikdans cursussen leer je geleidelijk aan danstechniek. Daarnaast ontwikkel je bewegingskwaliteiten die de authentic bellydance nou juist typeren.

Schudden van plezier

Daarmee bedoel ik dat je met beide voeten op de grond komt te staan. Vrouwen die uit mijn dansstudio voortkomen zijn geaard. Vanuit deze grounding is het veel makkelijker om die ronde soepele bewegingen te doen. Je word zo zacht als pudding terwijl je stroomt als water. Water is niet alleen maar zacht. Water heeft ook een enorme power. Naast de zachtheid en flow krijg jij dan ook een enorme power. Je krijgt peper onder je kont. Dat maakt het schudden van plezier in je los. En dat terwijl je op en top vrouw bent: zacht, teder, verleidelijk en sensueel.

Authentic movement en buikdans

Authentic movement opent de deuren naar het onbewuste. Je kunt daardoor onbewuste bewegingen integreren naar de bewuste dansbeweging. Het geeft niet alleen een enorme verrijking in je buikdans. Het geeft je ook ontzettend veel rust, of juist creativiteit en plezier.

Oordeelloosheid kweken

Je beweegt met de ogen dicht onder de bescherming van een partner. Je partner kijkt altijd vanuit de liefde in haar hart. Oordeelloosheid word gekweekt. Wanneer jouw partner geen oordeel over jou heeft dan voel je dat. Zo kun jij je eigen oordeel over jezelf ook loslaten.

Vruchtbare aarde

Weet je wat met planten gebeurt wanneer ze in vruchtbare aarde terechtkomen? Ze gaan opbloeien. Authentic movement is vruchtbare aarde voor jouw ik eigen manier van bewegen.

Authentic bellydance

Ik heb authentic movement verder ontwikkelt door het toe te passen voor buikdans. Ik bereid je lichaam en geest voor door mijn lekkere grondoefeningen. Daar trekken we tijd voor uit. Dan kun je werkelijk ontspannen. Je rug en alle gewrichten worden lekker soepel en zacht.

In 3 stappen

Authentic movement geef ik in de 3 stappen. Stap 1 is authentic movement zoals dat ook elders word gepraktiseerd. Stap 2 geef ik de muziek erbij maar dan zo zachtjes alsof je er alleen van droomt. Stap 3 kom je van de grond af, bind je een sjaal om je heupen en komt de muziek wat harder. Voordat je het weet sta je met de ogen dicht te buikdansen.

Authentic movement

Authentic movement geeft je weer de ervaring van heelheid, speelsheid en creativiteit. Daar komt alles in samen. Je plukt als het ware de vruchten van het hele jaar.

Wat betekent authentic movement voor jou?

Wat betekent authentic movement voor jou? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Zomer workshop authentic bellydance in Haarlem

Deze zomer workshop authentic bellydance in Haarlem is niet alleen voor mensen uit Haarlem en omgeving. Het is de moeite waard om ook van wat verder weg te komen. Aangezien wij de hele middag lekker bezig zijn is geen reis te ver.

Wanneer

De workshop is op 9 september van 13.00-18.00 uur met een half uur pauze ergens in het midden.

Voor wie

Als je mee wilt doen dan ben je van harte welkom. Het is fijn wanneer je al wat danservaring hebt. Toch is een open geest veel belangrijker dan danservaring. Soms heeft een beginner meer openheid van geest dan iemand die al jaren buikdanst. Gelukkig zijn er ook wel gevorderde buikdanseressen die bij willen leren en openstaan voor nieuwe wegen. Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Ook voor de partners

Deze workshop is ook toegankelijk voor mannen! Dat is anders dan gedurende het dansjaar. Dan zijn de cursussen alleen voor vrouwen. Wil je als partner meedoen samen met je vrouw of vriendin? Dan ben je – zoals altijd in de zomer workshops – ook dit jaar weer welkom.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook Twitter, LinkedIn.

Groetjes,
Sabouschka