Authentiek acteren in je buikdans

Authentiek acteren in je buikdans. Ik hou van eigenheid. Ik hou van persoonlijkheid. Ik hou ervan als ik dat mag zien in dans. Ik help je om authentiek te acteren in je buikdans. Dit proces duik je gelijk in als je begint met de buikdanslessen. Je gaat authentiek acteren in je buikdans.

De buikdanseres is ook actrice

Een goede buikdanseres is tegelijkertijd altijd ook actrice. We moeten acteren alleen niet verkeerd begrijpen. De ouderwetse manier van acteren is het van buitenaf uitbeelden van typetjes. * De moderne manier is het om je te verbinden met een archetype of een universele emotie door terug te gaan naar een moment in je leven waarin je zo voelde. Dat noem ik authentiek acteren in je buikdans.

Zo put je uit levenservaring

Zo put je uit een eerder gemaakte ervaring en roep je de emotie op die je toen daarbij had. Daar kan een liedtekst de aanleiding toe geven. Ook de emotie in een muziekstuk kan dat doen.

Verdriet omzetten in expressie

Als je bijvoorbeeld liefdesverdriet hebt dan zou je blij zijn om dat verdriet om te zetten in expressie. Dat kan je doen d.m.v. het schrijven van gedichten, schilderen, het bespelen van een muziekinstrument of het vertalen van een liefdeslied over een ongelukkige liefde in dans.
Dat heeft dan een kartharsische (reinigende, genezende) werking. Je beweegt de emotie en maakt er wat moois van.

Onvervuld verlangen

Veel van de klassiekers van de buikdansmuziek gaan over onvervuld verlangen en de liefde die er ooit was en niet meer is  Dit word poëtisch bezongen en er bestaan veel instrumentele uitvoeringen van deze liederen. Hierop kun je prachtig authentiek acteren in je buikdans.

Hartverwarmende expressie

Als je zelf ooit liefdesverdriet hebt ervaren zal je de smacht van deze liederen kunnen omzetten in werkelijk goede en expressieve buikdans. Je bent dan echt en authentiek. Je expressie is hartverwarmend en helpt daarmee diegenen in het publiek, die op dit moment lijden aan liefdesverdriet.

Kunst is genezend

Oum Kalthoum heeft veel van deze liederen gezongen. Daarom was haar kunst tegelijkertijd ook genezend. Zo diep en echt was haar expressie dat anderen zich daarin herkenden en zich gelijk stukken beter voelden.

De buikdanseres laat dagelijkse emoties zien

De buikdanseres heeft in zekere zin ook de functie om dagelijkse emoties te laten zien en dan steeds op haar eigen manier. Liefdesverdriet is er maar een van. Meestal zal de buikdanseres de passie uitbeelden die een nieuwe liefde met zich mee brengt waardoor ze graag op een bruiloft word ingehuurd. Een goede buikdanseres verstaat zich op de kunst van authentiek acteren in je buikdans.

Vreugde werkt aanstekelijk

Ze zal ook de vreugde laten zien bij de aanschijn van de geliefde. De vreugde die aanstekelijk werkt en waarmee ze tegelijkertijd een goede sfeer neerzet en iedereen aanmoedigt om mee te dansen. Zo is het dan ook ontzettend leuk om je lief voor zijn verjaardag te verrassen met een optreden van een buikdanseres.

Elke viering of bijeenkomst word een feestje

Een goede buikdanseres maakt van elke viering of bijeenkomst een feestje.
Publiek uit het Middenoosten raakt daarvan in vervoering. Publiek uit het Middenoosten wil juist de persoonlijkheid van de buikdanseres zien. Ze moet een warme open vrouw zijn. Ze moet authentiek, echt zijn. Dat interesseerd ze veel meer dan gecompliceerde passencombinaties en technieken.

Denk je dat buikdansen iets voor jou is?

Ben je nog verlegen of eerder koel of gewoon rationeel en denk je daarom dat buikdansen niets voor jou is?
Kom dan naar de voorstelling met feestje op zaterdag 22 november om 19.00 uur. De Haarlem groep nodigt je uit.

Elk met een eigen persoonlijkheid

Je zult veel verschillende vrouwen zien buikdansen, elk met een eigen persoonlijkheid. Je zult ook zien hoe elke buikdanseres net weer iets anders danst.
Voordat je het weet dans je in de pauzes zelf te midden van een hele groep anderen en heb je veel plezier. Authentiek acteren in je buikdans is onze leidraad.

Voorverkoop

Wil je een of meerder kaart(en) reserveren of kopen in de voorverkoop klik hier.
De voorverkoop sluit op 20 november middernacht.

Humor in buikdans

1.  Vind jij het ook zo moeijlijk om je persoonlijkheid neer te zetten in je buikdans? Heb je daarover dan een vraag of wil je iets anders er over kwijt?

2. Heb je wel eens de ervaring gemaakt dat je dit wel lukte? Hoe voelde dat? Wat heeft je daarbij geholpen? Heb je misschien dan tips voor anderen?

3. Was je erbij toen dat bij iemand anders gebeurde? Heb je ooit bijvoorbeeld gezien hoe iemand haar humor in haar buikdans heeft laten doorschemeren? Of heb je het ooit in de les gezien hoe een verlegen meid opeens een stoere krachtige vrouw is geworden?

Deel het met elkaar.  Schrijf graag onder in het kader.

Deel deze blog met je netwerk op Face book, Twitter, google + en LinkedIn en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!
xxx
Sabouschka

*= Bronvermelding: De moderne manier van acteren is ontwikkelt door Stanislavsky.
Wikipedia over Stanislavsky: De acteur moest proberen om tijdens het spelen tot echte emotie te worden gebracht in plaats van de emoties puur te imiteren. Hiervoor vond hij een systeem uit:
-de ‘magic if’: de acteur moet handelen alsof het echt is
-het ‘emotioneel geheugen’: de acteur moet putten uit de vaak diep verborgen herinneringen uit het gevoelsleven.