Buikdansen in tijden van Corona

Buikdansen in tijden van Corona. We mogen niet meer in groepen buikdansen. Het gaat om leven en dood. Het Corona virus is erg besmettelijk. Je moet 1,5 m afstand houden.

De wereld zoals wij die kennen staat op zijn kop. Geen café is meer open en ook geen restaurant. Vreselijk voor de cultuursector, voor dansers, muzikanten, acteurs, sporters, ZZPers, ondernemers, kleinere en grotere bedrijven. Theaters en musea, sportscholen, dansscholen en yogastudio’s zijn dicht. Zelfs de scholen voor de kinderen zijn gesloten. En de kinderopvang is alleen nog maar open als noodopvang voor kinderen van ouders in de zorg.

Buikdansen in tijden van Corona

Juist nu is het nog belangrijker om te blijven bewegen. Het is belangrijk voor het immuunsysteem. En bewust ontspannen en te dansen op muziek is nu extra belangrijk. Jezelf kunnen blijven uiten op een niveau wat je verstand voorbij gaat, is nu noodzaak geworden. Buikdansen in tijden van Corona is nu digitaal. Alles gaat nu online. Gelukkig hebben we dat om nog contact te kunnen houden.


Dingen die nu gebeuren kunnen een positief effect hebben

Ik vreesde al dat als we hieruit komen de wereld in een slag alleen maar nog digitaal is. Totdat ik gisteren op Duits tv bij de talkshow van Markus Lanz een Weense ‘Zukunftsforscher’ Matthias Horx heb horen praten. Deze man zag de dingen die nu gebeuren positief. Dat ons stressniveau sterk daalt, is duidelijk. Onze hersenen gaan veranderen en dan wel op een positieve manier. We zijn op ons zelf terug geworpen. We pakken weer de telefoon i.p. v. dat we een WhatsApp bericht versturen. Terwijl we afstand moeten houden komen we op een andere manier toch dichterbij.

Wat helpt jou?

Wat helpt jou nu om positief te blijven of te worden? Deel het met elkaar Schrijf onderaan in het kader. 

Buikdansen via Zoom

Binnenkort ga ook ik buikdans lesgeven via Zoom voor mijn huidige leerlingen. Dat ga ik op dinsdag voor de buikdansles in Zaandam doen van 19.45-21.45. Voor de buikdansles in Amsterdam op woensdag blijft de tijd van 20.00-22.00. De buikdansles in Haarlem zal van 18.45 – 20.45 les krijgen. De leerlingen van de buikdansles in Utrecht mogen mij laten weten op welke avond zij willen meedoen. Dan deel ik je daarbij in.  Ik moet nu veel leren op technisch gebied.  Want nog ben ik er niet klaar voor. Dat is wel de planning en ik hou je op de hoogte.

Wil je beschrijvingen van de meest effectieve warming – up voor het buikdansen?

Totdat ik weet hoe dat functioneert, ga ik op deze tijden thuis mijn oefeningen doen en buikdansen. Dat doe ik op dinsdag, woensdag en donderdag op onze lestijden. Fijn wanneer de een of ander dan ook meedoet al is er geen online contact. Wil je wat tips hoe je lekker in je lijf kan blijven? Beschrijvingen van de meest effectieve warming – up voor het buikdansen? Oefeningen waarbij je tegelijkertijd lekker lui kunt zijn en ontspant? Klik dan hier voor mijn gratis e- book.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka