Buikdansen vanuit de power van je buik

Buikdansen vanuit de power van je buik. Wist je al dat nadenken geen nut heeft bij het leren van dans?  

Wij mensen denken altijd dat je over alles moet nadenken. Dat klopt natuurlijk wel wanneer je andere dingen gaat leren.  Alleen is dat niet zo voor het leren met je lichaam. Wanneer je leert dansen dan is oefenen voldoende. Hetzelfde geldt voor een muziekinstrument leren spelen Tijdens het oefenen speel je een muziekinstrument. Of je danst op muziek. Dans dan zonder na te denken. Buikdansen vanuit de power van je buik. Dans vanuit je gevoel. Zo wordt je lijf het muziekinstrument waarmee je speelt.  

Het motorisch geheugen                            

Wist je al dat de kleine hersenen jouw bewegingsgeheugen zijn? Daar zit je motorisch geheugen. Daarom is lijfelijk leren zo anders dan kennis reproduceren. Kennis reproduceren doe je met de andere hersendelen, voornamelijk de voor ingelegen. Erg ontspannend wanneer je deze voorste hersenen eens rust kunt geven. Wanneer je je aandacht eens kunt richten op de bewegingen van je lichaam. Dat in combinatie met mooie muziek maakt dat je weer van je lijf begint te genieten. En dat is zo leuk!


De dansers spieren

In de diepte van je buik bevindt zich een spiergroep van "core muscles" met de naam "psoas. spiergroep". Deze diepliggende spieren hechten aan de bovenste binnenkant van je bovenbenen aan om dan door te lopen naar de zijkanten van de voorkant van je lendenwervelkolom. Ze lopen de hele lenden wervelkolom omhoog tot aan de zwevende ribben. Ook bekleden ze de binnenkant van de heupbotten. Je kunt deze spieren ook de dansers spieren noemen. Zeker in buikdans beweeg je veel vanuit deze spieren. 

Buikdansen vanuit de power van je buik

In mijn buikdanslessen ga je met deze diepgelegen spieren contact maken. Je leert deze te gebruiken en ook te ontspannen. Dat doe je vooral door mijn oefeningen vooraf. De C-curve is zo een oefening. Deze oefening staat beschreven in mijn E-book. Dat kun je gratis downloaden wanneer je hier klikt. Wanneer je een keer contact ermee hebt gemaakt door een oefening zal je ze gebruiken tijdens het buikdansen. Zo is buikdansen vanuit de power van je buik.

Wat helpt jou? 

Lukt het jou om tijdens het buikdansen het denken los te laten? Wat helpt jou erbij? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Wil je ook lekker genieten 

Lekker genieten van je lichaam? Soepel worden en sensueel bewegen? Jezelf weer mooi vinden? Kom dan buikdansen vanaf januari! Dat kan wekelijks online op woensdagavond of in Haarlem in de studio op donderdagavond. Maandelijks op zondagmiddag in vaste groep kan ook in Utrecht. Boek nog voor de kerst en ontvang daardoor de korting!  

Deel deze blog graag met je netwerk vriendinnen op WhatsApp en Facebook.

Groetjes,
Sabouschka