Dansretraite op Kreta

Ontspannen op Sabouschka’s Dansretraite op Kreta

De dansretraite die vroeger in de Dordogne in Frankrijk plaatsvond ging dit jaar voor het eerst naar Kreta. De dansretraite op Kreta was geslaagd en volgende zomer vindt het opnieuw plaats. Hier volgt een kort verslag over de belevenissen van de deelnemers.

Dansworkshop op Kreta

In mijn dansretraite op Kreta deden we veel aan ontspanningsoefeningen.

Iris, die in het dagelijks leven als advocaat werkt, had daar behoefte aan. Zij kon zo goed ontspannen. Ze genoot ook intens van de warmte van de zomer op Kreta. Door de vele oefeningen ter vergroting van het lichaamsbewustzijn kon ze  dat extra goed waarnemen.

Iris had haar moeder Ina mee gevraagd voor de dansretraite op Kreta. Ina was met de ontspannende oefeningen heel blij. Dat gaf haar een weldadig gevoel wat ze van de yoga kent.

Dinie kwam niet eens zo zeer wegens het buikdansen. Ze kwam voor het gevoel wat mijn oefeningen altijd bij haar teweeg brengen. Dat vind ze zo lekker.

Esther verteld dat ze zich veel beter voelt sinds ze van de dansretraite op Kreta weer terug  is. Ik zie ook dat er iets in haar buikdans veranderd is. Dat is heel subtiel. Plekjes die eerder wat spanningen hadden zijn nu open. Ze danst nu nog mooier!

Riette is verbaasd over wat haar lichaam opeens allemaal kan. Het lijkt wel alsof de buikdans allemaal uit haar zelf komt. Ze hoeft alleen maar muziek op te zetten.

Mascha heeft begrepen dat ze niet lenig hoeft te zijn om soepel te zijn. Ja want soepel dat is ze vrij snel geworden in die week!

Dansretraite

Je hebt verder alleen maar tijd om te eten en te slapen. En voor een duikje en wat baantjes zwemmen is ook nog wel wat tijd. Maar dat is niet erg. Er ontstaan vriendschappen en je eet ’s avonds lekker samen in een Taverna direct aan zee.

De hele dag vul je door samen met andere vrouwen in je vrouwelijkheid te duiken. Je krijgt een boost van het antistresshormoon oxytocine. Slapen doe je als een roos.

Bijna de hele groep komt volgend jaar weer terug! Wil jij volgend jaar eventueel ook meedoen laat het mij dan weten dan zet ik jou op de informatielijst.
KLIK HIER VOOR CONTACT

Wil jij dit ook ervaren maar heb je geen zin om zo lang te wachten tot je mee naar Kreta kan?
Kom dan bij me buikdansen in Nederland. Alle buikdanslessen zijn net weer begonnen.

In Amsterdam en Haarlem kun je er nog bij. Heb je interesse?

KLIK HIER VOOR MEER INFO

Wat vind jij belangrijk?
Waar heb jij behoefte aan?
Deel het met elkaar. Schrijf onder aan  in het kader te schrijven.

Deel deze blog met je netwerk op Face book, Twitter en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!

xxx

Sabouschka