Buikdanslessen Amsterdam

Ontspannen, soepel blijven en weg met lage rugpijn

Ontspanning als basis, soepel blijven en weg met lage rugpijn dat kun je verwachten als je naar de buikdanslessen Amsterdam van dans jezelf gezond komt.  Het uiten van je vrouwelijkheid in dans samen met andere vrouwen schept ook vriendschapsbanden.

Ontspanning als basis

Een van mijn leerlingen is alleenstaande moeder van 2 kleine kinderen. De stress die dat met zich meebrengt raakt ze in de buikdanslessen Amsterdam elke week weer volledig kwijt.

Een andere leerling is advocate. Ze merkt dat ze op haar werk nogal spanning in haar lichaam opbouwd. Dat gaat een aantal weken goed en dan moet ze weer naar dansles. Alhoewel ze volledig meedoet met de cursus kan ze soms een aantal weken achter elkaar niet komen. Dat heeft ermee te maken dat ze dan ook s’avonds door moet werken. Ze is dan ook een graag geziene gast bij mijn lange zondag middag workshops in Utrecht. Zo haalt ze haar in Amsterdam gemiste buikdanslessen in een klap weer in.

Weer iemand anders heeft als bekende scenarioschrijfster ook baat aan de oefeningen om te aarden en te centreren. Het ontspannen buikdansen geeft daarna dan veel plezier. Ze gaat elke week weer opgeladen uit de les terug naar huis.

Soepel blijven

Een bekende regisseuse, die bij mij in Amsterdam danst, voelt zich gewoon beter als haar heupen soepel zijn.

Een andere vrouw is niet meer de allerjongste. De buikdanslessen in Amsterdam  helpen haar om soepel te blijven. Verder is ze na haar scheiding weer begonnen met dansen in het uitgaansleven. Mijn buikdanslessen helpen haar om de schroom kwijt te raken en er gewoon voor te gaan. Al is het dansvlak nog leeg als ze zin heeft om te dansen dan doet ze dat.

Weg met lage rugpijn en andere kwaaltjes

Een andere vrouw kwam vorig seizoen met lage rugklachten. Door mijn oefeningen, gecombineert met aanwijzingen en veel persoonlijke aandacht is zij nu rugklachtenvrij!

Iemand anders struikelde nogal veel voorheen. Door de training van voeten, benen en rug heeft ze nu veel meer balans.

Vrouwelijkheid

Een andere leerling is op zoek naar haar vrouwelijkheid. Ze heeft ze ooit gevoelt maar wel verloren. Ik weet zeker dat  ze dit stuk van zichzelf terug gaat vinden door het buikdansen van binnenuit. Ze is net pas vorige week begonnen met mijn buikdanslessen in Amsterdam.

Weer iemand anders vertelt dat de buikdansles haar wekelijks feestje is.

Een prettige open sfeer in de buikdansles

Ik hoor van veel van mijn leerlingen dat mijn buikdanslessen in Amsterdam veel voor ze betekenen. Een aspect is daarbij ook het sociale aspect. Het veel samen dansen met andere vrouwen, schept een prettige open sfeer.

We geven vaak kleine voorstellingen aan elkaar. Dan is de afspraak dat diegene, die nog niet zo lang danst, als eerste gaat. Dat heeft ermee te maken dat de gevorderde buikdanseres getraind is om concreet te benoemen wat de kernkwaliteiten van de ander zijn. Deze kernkwaliteiten neem je altijd mee in je buikdans.

Je krijgt dan positief feed back op je aanwezigheid, uitstraling, houding, natuurlijkheid van bewegen, vrijheid van expressie, muzikaliteit of je ruimtegebruik. Je bent er vaak niet bewust van. Het is een oude wijsheid uit de yoga dat je het beste leert vanuit het bewustzijn van je kernkwaliteiten.  

Door deze oefening sla je 2 vliegen in een klap: je leert het observeren van dans en er  ontstaat en prettige open sfeer. Door het leren observeren van de buikdans van de ander leer je ook je eigen buikdans maken. Verder geeft dit veel inspiratie en plezier.

Wie zou dit leuk vinden?

Wat denk jij welke vrouwen baat zouden hebben bij de buikdanslessen bij dans jezelf gezond? Geef je mening. Deel het met elkaar! Schrijf onderaan in het kader.

Buikdanslessen Amsterdam

Nog zin om mee te doen met de buikdanslessen in Amsterdam? De buikdanslessen zijn net 2 weken geleden pas begonnen. Je kunt er nog bij. Schroom niet om mij te mailen of te bellen.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!

xxx Sabouschka