Droom weg met buikdansmuziek

Droom weg met buikdansmuziek. Voel je komt naar andere oorden. Maak je verlangen naar de verre wijde wereld wakker en droom weg met buikdansmuziek.

Na een werkdag op kantoor kom je tot rust in een totaal andere wereld. Je maakt je lichaam los. Spanningen verdwijnen net als sneeuw voor de zon. Je rug word weer soepel net als die van een slang. Droom weg met buikdansmuziek en beweeg erop. Maar HOE doe je dat dan?

Droom weg met buikdansmuziek

De meeste mensen vinden buikdansmuziek gelijk heel erg mooi. Het kan ook zijn dat je er juist niet van houdt. Ik zelf was er ooit op slag verliefd op buikdansmuziek. Elke zomer hoorde ik vrachtwagens met Turkse muziek naar verre landen reizen. Ik droomde ervan om mee te gaan. Ik droomde van het oosten. Ik wilde naar een totaal andere wereld.

Zich mooi bewegende vrouwen

Die wens vervulde ik mezelf zodra ik volwassen was. Ik ging op reis naar verre oorden. Daar zag ik zich mooi bewegende vrouwen. Ik zag hoe ze kruiken met water op hun hoofden droegen. Ik zelf woonde daar op een halfeiland midden in de natuur. Ik begon ook dagelijks een kruik water op mijn hoofd te dragen. Wij hadden tenslotte water vanuit het dorp nodig.

Buikdansen

Toen ik weer terug in Europa was ben ik al snel begonnen te buikdansen. Ik zocht naar die mooie ronde bewegingen die ik zag bij de vrouwen in mijn andere wereld. Ergens nam ik die ervaring van deze bijzondere reis met me mee. Ik wilde ook hier meer vrouwen zien die zo mooi en elegant bewegen. Dat wilde ik om me heen verspreiden. Buikdans vanuit een droombewustzijn geven jou de gelegenheid om dit te bereiken. Droom weg met buikdansmuziek.

Kronkelen net als een slang

Mijn voorbereidende oefeningen maken je lichaam zacht. Je komt tegelijkertijd met twee voeten op de grond te staan. Je gaat aarden. Net als de vrouwen op mijn reis. Dat is een voorwaarde om je lichaam zacht te maken. Wanneer je daarna begint te kronkelen net als een slang dan lijkt het alsof je geen botten meer hebt. Droom weg met buikdansmuziek en kronkel er lekker op los.

Pasjes aan elkaar rijgen

Je kunt pasjes aan elkaar rijgen om tot een dans te komen. Zo word dat meestal gedaan bij een dansles voor amateurs. Daar is niets mis mee. Je kunt dan snel iets aan een ander laten zien wat je hebt geleert. Voor mij is dit niet veel anders dan wiskunde. Je moet scherp blijven en je leert met je hoofd. Het rationele denken, waar we al de hele dag mee bezig zijn, komt je dan goed van pas.

Talent

Je krijgt onderscheid tussen diegenen met veel talent en diegenen met weinig talent. Dat komt omdat er geen aandacht is voor de manier van HOE je beweegt. Droom weg met buikdansmuziek is dan niet mogelijk. Je doet exacte passen op de muziek. Net als bij exacte vakken.

Structuur in de muziek herkennen

Er is ook een andere manier om structuur te volgen. Het leren kennen van de buikdansmuziek. Natuurlijk is elke stroming van buikdansmuziek net weer anders. Je hebt meerdere landen waar buikdans thuis is. In mijn buikdanslessen dansen we bijna uitsluitend op Egyptische muziek. Daar ga ik je volgende week meer over vertellen. Blijf me dus volgen….

Wegdromen?

Kan jij tijdens de buikdansles ook soms wegdromen met de muziek? Wat heb jij ervoor nodig om dat te kunnen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Buikdanslessen Amsterdam

Droom weg met buikdansmuziek wil jij dat ook? En dan tegelijkertijd ook soepel worden? De buikdanslessen in Haarlem zitten al helemaal vol. In Amsterdam zijn er nog wat plaatsen beschikbaar. Laatste kans om deze winter nog mee te doen. Daarna sluit ik de groep om het leerproces te waarborgen. 30 en 31 maart open ik de groepen opnieuw. Dan kun je weer meedoen of een proefles volgen. Wil je liever nu nog meedoen? Klik dan hier.

Wil je mij helpen om deze blog te verspreiden? Deel hem dan op je sociale netwerken zoals Facebook, Twitter enz. Dat kan heel makkelijk door onderaan op de knoppen te drukken.

Opdat jij gaat stralen!
Groetjes,
Sabouschka