Buikdansmuziek herkennen

Buikdansmuziek herkennen. Dat leer je in mijn buikdanslessen. Dat geeft je steun en veiligheid. Je laat je als het ware gewoon vallen in de muziek. Je droomt weg met buikdansmuziek.

Ik laat je dan ook weten welke bewegingen erop passen. Meestal passen er verschillende bewegingen op een bepaald ritme of melodielijn. Dat proberen we eerst samen uit. Jij voelt welke bewegingen voor jou op dat moment het lekkerst aanvoelen. Waarna je kan beslissen welke bewegingen jij gaat maken. Buikdansmuziek herkennen geeft je een enorme vrijheid!

Bewegingsvrijheid

Bewegingsvrijheid ervaar je net als toen je jong en speels was. Je drukt jezelf uit in beweging op muziek. Dat is buikdansen. Door buikdansmuziek herkennen hoef je niet na te denken. Geen moeite te nemen om te bedenken wat je volgende stap zou zijn. Je hoort de muziek. Je volgt de muziek. Je bent volledig in het hier en nu.

Genieten

Je geniet van jouw lijfelijkheid. Dan maakt het niet meer uit hoe oud je bent. Het maakt ook niet uit wat voor een figuur je hebt. Je voelt je lichaam van binnenuit. Dat is net zoals bij een yogales.

Dansexpressie

Alleen ga je met het buikdansen nog een stap verder. Nadat je naar binnen bent gegaan met allerlei lekker in je lijf oefeningen ga je weer naar buiten. Je komt tot dansexpressie. Na gestructureerde oefeningen ga je vrij buikdansen. Buikdansmuziek herkennen geeft jou richting.

Klassiekers

Er zijn wel verschillende Egyptische muziekstijlen. Het meest bekende zijn de klassiekers van de grote componisten en zangers / zangeressen uit de Arabisch Egyptische muziekgeschiedenis: Oum Kalthoum, Mohammed Abdoul Wahab, Farid Al Atrash, Warda en Abdoul Halim Hafez.

Takht ensemble

Deze zangers/componisten hebben vanuit de basis van het Takht ensemble* de muziek verder ontwikkelt. Buikdansmuziek herkennen maakt dat je weet hoe je erop kan buikdansen.

*=Takht ensemble is het traditionele klassieke Arabische muziek ensemble. Het bestaat uit de volgende muziekinstrumeten:

1.) de oud (luit),
2.) het kanoun (snaarinstrument wat op tafel liegt en word bespeelt met puntig toelopende zilveren dopjes voor op de vingers)
3.) en de riqq (handtrommel wiens geluid tegelijkertijd ritme en melodie is).

Later kwamen hier de viool, de ney (dwarsfluit) en de darabukka/ tabla (trommel) bij.

Folklore

Je hebt verschillende soorten folklore in Egyptische muziek en buikdans. Egyptische Sha´abi muziek en buikdans zoals Saidi en Ghawazi** zijn zowat tegenovergesteld aan Egyptische Baladi muziek en buikdans. Sha´abi muziek is heel oorspronkelijk en verschilt per regio. Ze is meestal energiek en snel. Als je erop danst dan heb je gelijk een goede work out.

**=Ghawazi = zigeuners. In de context van het buikdansen word hier Egyptische zigeunerdans en muziek mee bedoelt.

Buikdansmuziek herkennen

Buikdansmuziek herkennen geeft je de vrijheid voor een goede work out zonder dat je het merkt.

Baladi

Baladi is zo zacht en vloeiend als water. Het heeft naast de oosterse ook westerse muziek elementen. Daardoor ligt deze muziek herkenbaarder in onze oren. Vanuit die rust en verstilling kan je echter wel op gaan bouwen naar een climax. Om daana los te barsten in een trommelsolo.

Gevoelens

Buikdansmuziek herkennen maakt dat je verschillende gevoelens in je buikdans kan uiten.

Egyptische pop

Egyptische popmuziek begint meestal wel met een bekende klassieker als introductie. Dat is herkenbaar voor alle Egyptenaren en de meeste mensen uit andere Arabische landen. Daarna lijkt de popmuziek wat op westerse popmuziek. Met als verschil de oosterse melodieliljnen en de taal.

Wat heeft jou geholpen?

Wat heeft jou geholpen met buikdansmuziek herkennen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Lekker in je vel zitten

Heb jij ook zo’n zin om je van de zomer een week lang helemaal onder te dompelen in lekkere oefeningen en buikdans? Wil je graag lekker in je vel komen te zitten? En dit dan ook gelijk verbinden met een zonvakantie? Waarbij je in de pauzes lekker gaat flaneren bij het swimmingpool of aan het strand?

Honderd Euro korting

Kom dan mee met de intensieve buikdans workshop op Kreta. Wanneer je voor 1 februari inschrijft d.m.v. je aanbetaling dan ontvang je € 100,- korting op de workshop prijs. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook enz.

Opdat jij gaat stralen!

Groetjes,
Sabouschka