Feed back sessie buikdans

Feed back sessie buikdans. Hier mag je je eigen buikdans voordansen aan de hele lesgroep. Je krijgt gedetailleerd feed back van mij en van elke mede buikdanseres. Afgelopen donderdag heb ik een feed back sessie gegeven. Het was de eerste keer voor een van mijn gevorderde leerlingen. Ze gaat 28 november voor het eerst optreden op onze jaarlijkse voorstelling met feest en DJ.

Een Feed back sessie buikdans wat is dat?

Een feed back sessie buikdans is een enorm cadeau aan diegene die het ondergaat. En een grote kans tot vooruitgang in je buikdans. Voor de rest van de groep is het uiterst leerzaam. Daardoor leer je namelijk het observeren van dans. Daar heb je veel aan. Wanneer je kunt benoemen wat jij nou wel en niet mooi vind in buikdans dan heb je weer extra inspiratie opgedaan. En inspiratie kan je omzetten naar je eigen buikdans.

Feed back sessie buikdans

Feed back sessie buikdans is dat ook voor mij? In princiepe wel. Voorwaarde is wel dat je bij mij op les zit. Daarnaast ga ik dit  bijna nooit aan je vragen. Ik wacht er namelijk op tot jij er aan toe bent. Dat geef je dan zelf aan.
Ik vraag het wel aan je wanneer ik je eerder heb horen mompelen dat je dat graag wilt. En je dan vervolgens niet naar me toe komt om het te vragen.

Hoe is de feed back sessie buikdans ontstaan?

De feed back sessie buikdans is ontstaan vanuit de vraag van een leerling. In het begin van mijn carrière werd ik door een van mijn toenmalige leerlingen gevraagd of ik haar wilde helpen met het voorbereiden van een optreden. Haar ouders hadden een feest ter aanleding van hun huwelijksdag. En ze wilde graag gaan optreden voor haar ouders en familie. Zo ben ik op deze manier van coaching in je buikdans gekomen.

Hoe gaat het in zijn werking

Je zoekt een muziekstuk uit en betrekt mij in je muziekkeuze. Aangezien ik met klassiekers van de Arabisch Egyptische muziek werk vind ik het belangrijk dat je een muziekstuk van een van die genres uitkiest. Daaarmee ga je naar huis. Je gaat een relatie aan met je muziek.

Relatie

Je behandelt jouw muziekstuk als je relatie. Je houd er dagelijks contact mee. Dat kan op heel verschillende manieren. Bijvoorbeeld ook door aalleen maar te luisteren tijdens de afwas.

Doorgaan

Ga door ook wanneer de muziek je de oren uitkomt. Dan word het juist interessant. Ken je dat niet ook van je relatie?

Luisteren

Je luistert naar je muziekstuk. Je droomt ervan. Je danst er op. Veel van mijn leerlingen liggen met name op de grond in een ontspannen houding en luisteren er naar. Ze visualiseren de buikdans. Zo ontstaat de dans vanuit de inspiratie van het droomlandschap van je muziek. Je werkt dan niet met ideeën vanuit je hoofd. Maar juist met het gevoel wat de muziek in je oproept.

Choreografie

In het proces van het repeteren en het daadwerkelijk dansen laat je jezelf vrij om de muziek telkens anders te interpreteren. Geleidelijk aan zullen zich strukturen ontwikkelen die je gaat volgen. Zo ontstaat je choreografie.

Waar je al goed in bent

Dan breekt de dag aan waarin je feed back sessie buikdans krijgt.  Je komt naar de les met je CD, je schrift en een pen. Aan het einde van de les zul je alleen voor de hele groep dansen. Je krijgt gedetailleerd feed back, eerst van mij en dan van alle groepsleden. In eerste instantie word je erop gewezen waar je al goed in bent. Iemand schrijft alle feed back voor jou op in jouw schrift.

Complimenten

Je zult veel complimenten ontvangen en concreet horen waar je al goed in bent. Dat kan zijn op het gebied van houding en beweging, op aanwezigheid en uitstraling, muzikaliteit, expressie, ruimtegebruik of over de opbouw van je buikdans.

Werkcadeaus

Je zult ook `werkcadeaus´ ontvangen. Dat is constructieve kritiek. De groep, en ook jij, leren zo geleidelijk aan dans te observeren.

Voorstelling op 28 november

Het is weer de tijd voor de feed back sessie buikdans. Ook in Utrecht hebben we al een aantal feed back sessies achter de rug. En komen de dames optreden. Dat omdat de voorstelling op 28 november weer eraan komt. En dat is jouw kans om jouw buikdans te laten zien. Het is ook jouw kans om je onder te dompelen in mooie buikdans.

Meegemaakt?

Heb je ooit een feed back sessie buikdans meegemaakt? Hoe was dat? Heb je er iets van opgestoken? Kan je benoemen wat je van het kijken hebt geleerd? Of heb je het zelf al ondergaan? Kun je het anderen aanraden en waarom? Deel het met elkaar. Schrijf onderin in het kader.

De Haarlem groep nodigt uit

De Haarlem groep nodigt uit op zaterdag avond 28 november. Naast het kijken naar veel verschillende buikdans solos en een aantal groepsdansen zorgt de DJ ervoor dat je ook zelf de heupen gaat swingen.

Potluck

Het is potluck. Er zullen zelf meegebrachte hapjes en dranken zijn. Je word naast de entree gevraagd om zelf ook iets te drinken mee te nemen. Je mag ook knabbeltjes of iets te eten – wat je zelf hebt gemaakt- meenemen om te delen. Dan mag je verder gratis zo veel eten en drinken als je wilt. Er is een lage entree in de voorverkoop van maar een tientje. Kom je ook? Klik dan hier om je kaart(en) in de voorverkoop te kopen.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter, Google + etc. Echt doen! Bedankt alvast voor het delen.

Groetjes,
Sabouschka