Grondoefeningen in de buikdansles

Ontspannen schouders, geen rugpijn meer en veel plezier

Grondoefeningen in de buikdansles geven ontspannen schouders en geen rugpijn meer en dat terwijl je plezier hebt. Dat is wat mijn leerlingen overkomt. Het gaat namelijk vanzelf. Het kost geen moeite. Wil jij dit ook?

Een speciale les

In elke lesreeks in mijn buikdanslessen in Amsterdam en Haarlem is de 9e les een speciale les. In elke workshop reeks in mijn lesgroep in Utrecht is de 3e workshop een speciale workshop.

Grondoefeningen uit de moderne dans

We doen dan grondoefeningen uit de moderne dans. Dat is zo heerlijk ontspannen dat het speelse kind in je weer wakker word. Je gaat daarna ook heel anders dansen. Je bent dan namelijk heerlijk bezig geweest met je lijf en je voelt die wellness nog alsof je net een massage hebt gekregen.

 4 redenen waarom grondoefeningen goed zijn voor buikdans:

1.) Door grondoefeningen kweek je bewegingskwaliteiten die nodig zijn voor je mooiste buikdans.
2.) Een buikdanseres staat met beide benen op de grond en zit goed in haar bekken.
3.) Een buikdanseres heeft ontspannen schouders en vloeiende armen en handen.
4.) Een buikdanseres voelt elke beweging die ze maakt.

Vanuit je gevoel buikdansen

Grondoefeningen zijn een van de meest snelle manieren om deze bewegingskwaliteiten te verwerven. Als je geaard bent en in je bekken zit dat kun je veel makkelijker vanuit je gevoel buikdansen. “Echte” buikdans leeft van, en gaat juist over gevoelsexpressie.

Voorbereidend lichaamswerk

Ik schrijf hier “echte” buikdans, in relatie tot “de westerse vrouw die buikdanst”.  Want zonder dit voorbereidend lichaamswerk heb jij als westerse vrouw meestal niet de beschikking over deze bewegingskwaliteiten. Tenminste, niet als je al langere tijd volwassen bent en nog nooit of nauwelijks op dansles zat.  Dan is de gevoelsexpressie vaak minder goed ontwikkeld. Gevoelsexpressie is namelijk iets anders dan proberen om een bepaalde gelaatsexpressie na te bootsen. Gevoelsexpressie in buikdans betekent dat je hele lichaam voelend beweegt op de aangeboden muziek.

Egypte is de wieg van de buikdans

In de landen van herkomst word gevoelsexpressie met de paplepel al ingegoten. Egypte is de wieg van buikdans. Egyptenaren, maar ook veel westerse mannen en vrouwen, beweren dan ook dat wij dit niet zouden kunnen leren. Dat is natuurlijk niet waar. Alleen hebben wij een andere didactiek of lesmethodiek nodig. Wat de Egyptenaren meestal alleen maar zien zijn westerse buikdanseressen, die weliswaar een hoge technische standaard hebben ontwikkeld, maar waarbij hun buikdans vaak ten koste gaat van hun persoonlijkheid en uitstraling. Alleen sommige professionals komen in de buikdans verder dan alleen danstechniek.

11 voordelen van Grondoefeningen op een rij:

01.) Je wordt geaard en staat met beide benen op de grond.
02.) Je gaat in je bekken zitten.
03.) Je ontspant.
04.) Je krijgt een volle rug.
05.) Je krijgt een heerlijk gevoel in je houding.
06.) Je ruggengraat wordt soepel.
07.) Je schouders ontspannen.
08.) Je armen bewegen vloeiend.
09.) Je herontdekt het speelse kind in je.
10.) Je boort je creatieve bron aan.
11.) Je laadt je batterijen weer op.

Je favoriete grondoefening

Wat is jouw favoriete grondoefening? Kun jij benoemen hoe je staat nadat je de grondoefeningen hebt gedaan? Kun jij benoemen hoe jij je in je lijf voelt, nadat je van de grond af komt en weer op twee benen staat? Deel het met elkaar. Schrijf graag onder in het kader.

Een actieve zomer vakantie

Ben je toe aan een actieve zomer vakantie? Klik Hier Deel deze blog met je netwerk op Face book, Twitter, Google +, LinkedIn en door de link door te sturen. Opdat jij gaat stralen! Groetjes, Sabouschka