Hipcircle Variations

Hipcircle variations zijn leuk om te doen. Je kunt ermee spelen op de muziek. Heb je wel eens geprobeerd om dezelfde beweging vanuit verschillende hoogtes in je romp te maken? Bekijk anders even de film met uitleg.


10 variaties op de basis

1.) Plaats de voeten onder je heupen.
2.) Hou de knieën bewegelijk en soepel. Dat zodat ze buigen en strekken net zoals de beweging het vraagt.
3.) Begin met de hipcircle variations door de beweging met je bekkenbodem te maken.
4.) Maak de beweging dan vanuit je centrum, net een paar centimeters onder je navel.
5.) Maak de beweging dan vanuit je navel.
6.) Probeer je vanuit je solar plexus net onder je bh bandje.
7.) En nu vanuit je hart, het midden van je borst.
8.) Begin vanuit je borst en ga de hele weg weer terug.
9.) Doe de hipcircle variations met de andere kant.

Zie je nu heb je al 5 variaties naar omhoog en weer terug naar omlaag. Dat maakt 10 hipcircle variations. Tel je de andere richting erbij dan heb je al 20.

Wil je nog meer eenvoudige variaties?

Sluit dan je benen. Plaats je voeten zo dicht naast elkaar zoals dat voor je kan. Zo heb je weer 20 variaties erbij. Speel dan nog met verschillende maten. Maak je hipcircle variations groot of klein en alles ertussenin. Je kunt het al niet meer tellen hoe veel variatie je nu krijgt. Ook kwa snelheid kun je verschil maken van langzaam naar snel. En alles ertussenin. Zo zie je maar dat je met een en dezelfde beweging heel veel variatie kunt krijgen. Wanneer je dan nog wisselt tussen strak en intens of zacht en rond dan heb je nog meer verschil.

De denker loslaten

Wanneer je bewust bent van al die hipcircle variations dan kun je jezelf lekker laten gaan in de muziek. Dan kun je de denker loslaten. Je weet gewoon dat – wat je ook doet – het zal er altijd boeiend blijven om naar te kijken. En dat niet alleen wegens de grote hoeveelheid variatie. Het zal vooral boeiend blijven door het plezier wat je uitstraalt.

Beleving

Het gaat namelijk ook vooral om de beleving van plezier. Dat doet je goed.De beleving van de emotie die de muziek in je losmaakt. Daarvoor kun je de hipcircle variations prima gebruiken.

De Kurkentrekker

Bij de kurkentrekker gebruik je nog eens het actief buigen en weer strekken van je knieëen. Ale eerder beschreven hipcircle variations komen daarbij aan bod. Alleen nu wel in een vloeiende beweging die als het ware vanbzelf gebeurt. Wanneer je de film met uitleg tot het einde bekijkt dan zie je hoe ik de kurkentrekker beweging maak.

Hipcircle variations

Techniek of je lekker uitleven?

Hoe ervaar jij de schijnbare tegenstelling van buikdans techniek en je lekker uitleven op muziek? Deel het met elkaar.Schrijf onderaan in het kader.

Inspirerend

“Wat ik ontzettend inspirerend vind is kijken naar hoe de andere vrouwen tijdens de buikdansles dansen: sommige van de vergevorderden hebben al een prachtige eigen stijl ontwikkeld, en toch blijven ze komen, en steeds nieuwe diepte toevoegen aan hun dans.
De ene danst intens en vurig, de andere vol met humor, nog anderen super soepel en sierlijk: dat buikdans op zoveel verschillende manieren mooi kan zijn vind ik heel boeiend…maar ook nieuwe beginnende medecursisten vind ik erg inspirerend, met hun enthousiasme en steeds nieuwe manieren om vrouwelijkheid te uiten.”

Valentina Spinelli

Uitnodiging gratis buikdansles in Haarlem

Kom 16 juni de sfeer proeven in Haarlem. Kom dan gratis een buikdansles bijwonen. Aanmelden is wel verplicht. Stuur mij een mail wanneer je wilt komen. Voor praktische informatie klik hier.

Deel deze blog graag met je netwerken op Facebook, Twitter, Whatsapp enz.

Groetjes,
Sabouschka