Hoe beweeg je buik en borst los van elkaar in buikdans

Hoe beweeg je buik en borst los van elkaar in buikdans?  Maak je daar in het begin niet druk om. Eerst moet je de full body movement methode leren.  Want alleen zo kun je vrijheid van bewegen hervinden. Buik en borst los van elkaar bewegen volgt wanneer je langer buikdanst. Wanneer de dans bij jouw lifestyle hoort.


Ik ben geen voorstander van bewegingen isoleren vanuit het verstand. Dan verstijft alleen het borstgebied terwijl heupen en buik bewegen. En andersom. Wij willen het lichaamspantser juist afleggen i.p.v. opnieuw creëren. De vrijheid van de pioniers van de moderne dans is daarin mijn voorbeeld.

Hoe beweeg je buik en borst los van elkaar in buikdans?

Eerlijk gezegd zou het moeten heetten: hoe beweeg je heupen en schouders los van elkaar? Want alhoewel buikbewegingen centraal staan bij het buikdansen dans je meer met de heupen dan met de buik. Toch gaat het erom om het bovenlijf stil te houden terwijl je heupen bewegen. En de heupen stil te houden terwijl je schouders bewegen. Dat heet isolatietechniek. Je isoleert bewegingen met verschillende lichaamsdelen van elkaar. Bijvoorbeeld beweeg je armen op de melodie terwijl je heupen tegelijkertijd het ritme vertalen. Maar hoe doe je dat? Hoe beweeg je borst en buik los van elkaar?



Regelmatig naar de buikdansles komen, lichaamsbewustzijn en veel buikdansen

Je leert het door regelmatig naar de buikdansles te komen. Door het verkregen lichaamsbewustzijn van onze buikdanslessen. Veel erop los te buikdansen in alle vrijheid. En vooral door jezelf niet druk over te maken. Het vertrouwen in het proces.  Vertrouwen in je lichaam. Dat het lichaam wel leert op zijn eigen tijd. De interventie van je verstand voegt daar niets aan toe. In tegendeel wanneer je verstand de leiding wil nemen dan vertraag je het echt leren dansen. Dansen is namelijk veel meer dan wat je denkt dat het is. Zeker buikdans wat van oorsprong een geïmproviseerde dans is. Buikdansen is een uiting van levensvreugde. Het is jezelf uiten. Het hele scala aan menselijke emoties vind je in buikdans en in Egyptische klassiekers. Terwijl je hiermee bezig bent leert je lichaam isoleren. Het is de ironie van de focus te leggen op iets anders. terwijl je danst. Dat maakt dat je moeilijke danstechnieken uiteindelijk integreert.

Waarop focus je wanneer je danst?

Wat is jouw focus bij het buikdansen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Deel ook deze blog met je netwerk van vriendinnen op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka