Hoe krijg je een mooie buik

Hoe krijg je een mooie buik? Ben jij ook ontevreden over je buik? Laat ik beginnen met een Arabisch spreekwoord: “’Een vrouw zonder buik is net als een hemel zonder sterren.” Maar betekent dat dat je buik dik en blubberig moet zijn? Nee toch!


Laat ik je allereerst mijn eigen verhaal vertellen. Ik had altijd al een dikke buik. Althans dat vond ik zelf. Ik was gelukkig wel de enige die dat vond. Het buikdansen heeft mij geholpen om mijn buik te accepteren. Toen ik begon had ik een goede vriendin die buikdanste. Zij had een ronde buik en bij haar vond ik die wel mooi. Gaandeweg kon ik mijn eigen buik ook mooi vinden.

Ronde vrouwelijke bewegingen

De ronde vrouwelijke bewegingen in buikdans maakten dat ik mijn ronde buik beter kon accepteren. Je kunt daarnaast natuurlijk nog een hoop zelf aan doen om een kleinere en stevigere buik te krijgen.

Zorg voor een goede darmwerking

Zorg voor een goede darmwerking. Het is belangrijk dat je elke dag ten minste een keer naar het toilet kunt. Heb je daar moeite mee? Eet dan veel groentes, vruit en volkorenproducten. Drink 1,5 tot 2 liter water per dag.  Zorg ook voor voldoende  lichaamsbeweging en ontspanning. Helpt dat alles nog niet? Creëer dan je eigen ritueel zoals bijvoorbeeld de krant lezen op het toilet. Gooi hem daarna wel weg.

Zorg voor een goede stofwisseling

Hoe krijg je een mooie buik? Zorg voor een goede stofwisseling. Ken je die mensen die kunnen eten en eten en ze worden nooit dik? Die hebben een goed werkende stofwisseling. Hun stofwisseling werkt snel.

Hoe krijg je een mooie buik?

Hoe krijg je een mooie buik? Beschadig je stofwisseling niet. Ik geef je hieronder 4 tips om je stofwisseling goed te houden of weer op peil te brengen:

1.) Ga nooit op dieet om af te vallen. Dan krijg je een jojo effect. Dat maakt je stofwisseling kapot.
2.) Gebruik geen kunstmatige zoetstoffen. Zoetstoffen zorgen ervoor dat je stofwisseling minder goed gaat werken. Uitzondering daarvan is Stevia. Maar ook bij Stevia heb je verschillende soorten. Graag gaan de fabrikanten namelijk goedkope vulstoffen gebruiken. Je raadt het wel: dan heb je weer te maken met stoffen die de stowisseling vertragen.
3.) Geen light producten. Daar zitten de kunstmatige zoetstoffen in.
4.) Laat je schildklierwerking onderzoeken. Geef je niet gelijk tevreden wanneer uit het bloed onderzoek naar voren komt dat alles in orde is. Er word gemeten aan de hand van de algehele bevolking. De doorsnee van de bevolking zit al aan de lage kant. Er zijn vragenlijsten* over gezondheidsklachten die op een te lage schildklierwerking wijzen. Een vertraagde schildklier moet je echt laten behandelen. Ze kan je dik maken en ze maakt je zeker snel oud.

• Bronvermelding schildklier: “ The Women’s Guide to Thyroid Health” Comprehensive solutions for all your Thyroid Symptoms van Kathryn R. Simpson, MS.

Stop met suiker en met snoepen

Stop met suiker en met snoepen. Let vooral ook op de verstopte suikers. Zoetstoffen bevatten vaak de gifstof aspartaam. Er zijn onderzoeken dat je daarvan hersentumoren kan krijgen. Zoet beter met vloeibare Stevia** of met koudgeslingerde honing.

** Ik gebruik “Steevia” puur stevia 10 tot 15 x geconcentreerd. De grote fles kost een tientje. Je doet er lang mee.

Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Sinds ik de Voedselzandloper** heb gelezen snap ik het belang van een stabiele bloedsuiker voor je uiterlijk. Het eten van suikerhoudende producten laat je bloedsuikerspiegel snel omhoog gaan. Daarna valt die even snel weer. Zo krijg je fluctuaties.

Beperk het eten van brood, pasta, rijst, aardappelen enz.

Bedenk er wel bij dat dit bij alles gebeurt wat in je lichaam in suiker word omgezet. Dat betekent dat het eten van brood, pasta, rijst en aardappelen dit effect heeft. Beperk daarom het eten van brood, pasta, rijst, aardappelen enz.

Hoe voorkom je pieken in de bloedsuikerspiegel

Je kunt een vertraagde opname bereiken door gebruik van volkoren brood, pasta, zilvervliestrijst enz. Op aardappelen kun je extra roomboter gebruiken. Vet vertraagd namelijk de opname. Zo voorkom je pieken in de bloedsuikerspiegel.

Laat koolhydraten nooit volledig weg

Hoe krijg je een mooie buik? Geniet van koolhydraten met mate maar laat ze niet volledig weg. Anders gaat je organisme weer een mechanisme gebruiken waardoor vervetting op de lange termijn gebeurt. Ook daarover kun je meer lezen in de Voedselzandloper***.

*** Bronvermelding bloedsuiker: “De Voedselzandloper” over afvallen en langer jong blijven van Kris Verburgh.

Gebruik mijn 10 tips

Gebruik mijn 10 tips om jong en slank uit te zien. Die lees je hier.

Hoe vind jij je eigen buik?

Hoe vind jij je eigen buik? Ben je jouw buik ook mooier gaan vinden? Waar kwam dat door? Deel jouw verhaal met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Bewegen vanuit je buik

Heb je ook zin in om vanuit je buik te bewegen? Kom dan meedoen vanaf 20 juli met de korte zomer cursus buikdansen in Amsterdam. Het is op 5 woensdagen achter elkaar. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter, LinkedIn enz.

Groetjes,
Sabouschka