10 Tips om jong en slank uit te zien

10 tips om jong en slank uit te zien wie wil dat niet? Wanneer je een goede houding hebt dan lijk je geen buikje meer te hebben. Ook oog je dan jaren jonger. Hoe kan dat?

Kinderen en jonge mensen hebben meestal vanzelf nog een goede houding. Moeder natuur is daar nog aan het werk, zal je denken. Vergeet dan niet dat kinderen springen, klimmen en rennen de hele dag door. De werking van die vrije beweging werkt nog jaren door. De meeste jongeren gaan ook nog veel uit. In het uitgaansleven dansen ze. Deze vrije beweging in dans maakt ook dat ze vanzelf een goede houding behouden.

Dansen zit niet in onze cultuur

Op gegeven moment worden we volwassen. Dansen doen we dan niet meer. Dansen zit niet in onze cultuur. Vaak hebben we een zittend beroep. Hobbies zoals de eyepad, gamen enz. zorgen ervoor dat we geleidelijk aan stijf worden. Met wat geluk ben je zo verstandig om te blijven fietsen en wandel je regelmatig. Misschien ga je naar de sportschool. Of doe je aan yoga. Maar weg is die vrije bewegingsexpressie.

Lekker gevoel

Waarom is die vrije bewegingsexpressie nou zo belangrijk? Ze geeft je een lekker gevoel. Ze haalt spanningen weg. Ze voorkomt dan ook een stijfe kromme rug. Je houd de swing in je stap. Ze maakt je houding weer dynamisch. Ik geef je dan ook 10 tips om jong en slank uit te zien

10 tips om jong en slank uit te zien

1.) Loop thuis op blote voeten of op sokken.
2.) Loop in de zomer zo veel als mogelijk op blote voeten op het strand of in het bos.
3.) Maak er een gewoonte van om regelmatig thuis te dansen. Zet muziek aan en beweeg op je gevoel.
4.) Doe wat aan lichaamswerk. Volg een cursus of doe een van de oefeningen uit mijn gratis E-book.
5.) De ‘constructive rest position’ doet wonderen voor je houding. Doe deze dagelijks 1 of 2 keer en blijf dan voor een half uur liggen. Deze oefening vind je ook in mijn E-book. Dat kun je hier gratis downloaden.
6.) Voel het effect na van elke oefening wanneer je weer op 2 voeten staat. Neem waar wat er is verandert. Mogelijk heb je minder holle rug. Daardoor lijkt je buikje weg!
7.) Volg een danscursus waar de vrije expressie voorop staat.
8.) Ga af en toe weer eens uit dansen.
9.) Zorg ervoor dat op jouw verjaardagsfeestjes weer word gedanst. Het helpt om een professional in te huren om in de sfeer te komen. Je kunt zo tegelijkertijd de jarige verassen. Dan heb je een origineel cadeau.
10.) Sta jezelf toe om gek te doen. Express your feelings! Doe niet nomaal anders ben je niet gek genoeg.

Verschil in je houding?

Merk je verschil in je houding sinds je bent komen dansen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Vooraankondiging zomer:

20 juli – 17 augustus korte zomercursus in Amsterdam.
14 augustus workshop lichaamswerk, authentic movement en buikdans in Haarlem!

Deel deze blog ook met je netwerk op Twitter, Facebook enz.

Groetjes,
Sabouschka