Dans jezelf gezond bij Sabouschka live op de radio

Dans jezelf gezond komt op de radio!

Dans jezelf gezond komt op de radio!  In de herfstvakantie  ben ik op donderdag 16 oktober   op Radio Beverwijk te horen van 20.00-21.00 uur. Het programma heet: “Op uw gezondheid” en zit op 104,5 FM. Het programma is interactief. Je kunt als luisteraar vragen stellen aan de studiogasten door tijdens de live uitzending te bellen of te e-mailen met de studio. Ik zal het geweldig vinden om dan van je te horen!

Gezondheid en Dans

Wat heeft dansen nou met gezondheid te maken? Eigenlijk heel veel.
Alhoewel ik nooit zal beweren dat je ernstige gezondheidsklachten alleen door oefeningen en dans weg kunt nemen zo helpen gerichte lichaamsoefeningen in combinatie met vrij dansen bij allerlei lichte ongemakken. De oefeningen en het dansen werken zowel preventief alsook dat ze al bestaande lichte klachten helpen verminderen.

Welke klachten worden verlicht?

1.) Ik hoor bijvoorbeeld van mijn leerlingen dat ze minder vaak naar de fysiotherapeut of chiropractor hoeven te gaan sinds ze bij mij komen dansen. Lage rugklachten verminderen sterk, evenals klachten aan voeten of knieën. Spanningen van rug, nek en schouders verdwijnen.
2.) Ik hoor ook dat het vrouwen in hoge functies helpt om hun stress kwijt te raken.
3.) Ik hoor dat sombere buien verdwijnen.
4.) Ik hoor dat verlegenheid, een sociale ongemak, sterk vermindert.

Hoe krijg je een betere gezondheid door vrij te dansen?

Het is niet het dansen alleen.
1.) Het dansen word vooraf gegaan door oefeningen die met aandacht worden gedaan.
2.) De oefeningen geven je lichaam informatie.
3.) Na een oefening voel je even weer hoe je staat.
4.) Je neemt de verandering waar. Daar is tijd voor. Meestal voelt dat lekker.

Zo kun je ook op een later moment in je dagelijks leven weer naar dat gevoel terug gaan.
Je voedt je lichaam met gezonde informatie. Die informatie kan erover gaan om het strekken met het buigen in balans met elkaar te brengen. Dat klinkt heel simpel. Maar de meeste mensen hebben een voorkeur, of ze zijn té gestrekt of té gebogen.

Ik geef je simpele oefeningen om daar weer een balans in te vinden. Diegene die te ver strekt zal dat minder gaan doen en diegene die te krom staat zal meer verlengen.

Kun je niet alleen de oefeningen gaan doen?

De oefeningen alleen zijn ook niet voldoende. Bij het vrije dansen wat op de oefeningen volgt integreert de informatie van de oefeningen. Je maakt plezier vanuit een ‘lekker in je lijf’ gevoel.

Waarom doe je dat juist met buikdans?

Buikdans is de meest vrouwelijke dans op deze aarde. Je maakt ronde, zachte en golvende bewegingen of juist sterke strakke of trillende ritmische bewegingen.

Buikdans geeft de vrijheid van je gevoelsexpressie. Je danst het mooist als je dicht bij jezelf bent doordat je goed contact hebt gemaakt met je lijf. Daar doen we oefeningen voor; in de dans kan je oefenen hoe het is om ruimte in te nemen of juist te geven, om in je kracht te staan of juist in je zachtheid.

Je mag vel zijn en vol passie of juist zacht en teder. Alles mag er zijn. Er is geen oordeel. Het mogen uitleven van een rijk gevoelspalet houd jou gezond.

10 punten van wat exact de gezondheid van jou als vrouw bevorderd
tijdens de buikdanslessen van dans jezelf gezond:

1.) Je maakt ruimte in je gewrichten.
2.) Je gaat gronden /aarden.
3.) Je brengt de rechter en linker hersenhelft met elkaar in balans.
4.) Je word rustig.
5.) Je ontspant.
6.) Je maakt de vloeistoffen in het lichaam wakker. Je bloedsomloop en lymfestroom komt op gang evenals de vloeistoffen in je cellen en tussen je cellen. Het synoviale vocht  tussen je gewrichten smeert als het ware je gewrichten. Het hersenvocht gaat stromen.
7.) Je stimuleert je reflexen.
8.) Je verhoogt je lichaamsbewustzijn waardoor je meer bewegingen kan doen dan anders.
9.) Je maakt endorfine aan.
10.) Door het samen delen met andere vrouwen in een niet competitieve sfeer maak je heel veel van het stressverlagende hormoon oxytocine aan.

Wat is jouw wens?

Wat zou jij graag willen uitleven of willen ontwikkelen in jouw buikdans of in je leven? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Buikdanslessen Amsterdam

Wil je nog meedoen naan de buikdanslessen in Amsterdam? Het studio is vanuit Amsterdam Oost en Amsterdam West en Amsterdam Zuid even makkelijk te bereiken.
Voor wie in Amsterdam Zuidoost, de Bijlmer of in Almere woont heb ik goed nieuws: de studio is op loopafstand van het station.

Je kunt makkelijk met de trein en de metro komen en een kwartiertje lopen door de mooiste winkelstraat van Nederland. Zin in gekregen?  Klik Hier

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!

xxx
Sabouschka