Minder druk maken

Minder druk maken. Het nieuwe jaar staat voor de deur. Heb jij ook goede voornemens? Zoals jezelf minder druk maken bijvoorbeeld?

Maria (naam is veranderd) is halverwegen de veertig. Ze heeft een klein buikje en mooie vrouwelijke rondingen. Ze kwam 2 jaar geleden naar mijn buikdanslessen. Alhoewel ze het best leuk vond maakte ze zich druk over iets. Ze vond de dansimprovisaties aan het einde van de les eng.

Geen krokodillen die je opeten

Het is niet zo dat er krokodillen aanwezig zijn die je opeten. Maar jezelf laten zien dat ben je niet gewend. Het kan daarom best eng voelen in het begin. Wanneer je over de drempel heen stapt is het echter een grote bevrijding. Jezelf minder druk maken leer je zo.

Vorig jaar kwam ze wel weer terug

Doordat ze zich druk maakte ging ze ook lessen missen. Ze was toen na 20 lessen gestopt met het buikdansen. Vorig jaar kwam ze wel weer terug. Ze had door mijn danscoachings blogs een ander inzicht verkregen. Jezelf minder druk maken was darvan het gevolg.

Minder druk maken doe je door de 5 dingen die Maria heeft begrepen:

1.) Dat je goed bent zoals je bent.
2.) Dat je jezelf kunt laten zien zoals je bent.
3.) Dat je met het lichaam wat je hebt, jezelf mooi kan voelen.
4.) Dat je plezier aan je lijfelijkheid kunt beleven.
5.) Dat het leuk is om jezelf uit te drukken met je lijf. Om bewegingen op muziek te maken die goed voelen.

Maria was verbaasd hoeveel ze nog kon

Maria was verbaasd hoeveel ze nog kon. Het leek wel alsof haar lichaam het buikdansen heeft onthouden. Jezelf minder druk maken en de dans uit je lijf laten komen voelde gelijk fijn.

Minder druk maken

Jezelf minder druk maken als je vormgeeft aan je buikdans. Dat heeft als gevolg dat je jezelf minder druk maakt in het dagelijks leven. Maria durfde zich vroeger niet sexy te kleden. Want ze vroeg zich af van wat de mensen zouden denken. Nu gaat ze zichzelf daarin niet meer tegenhouden. Ze gaat niet meer vooraf beslissen dat iets niet kan. Ze gaat het eerst eens uit proberen. Wel geeft ze anderen de kans voor feed back achteraf.

Wil je jezelf minder druk maken?

Maak jij jezelf ook vaak eens druk over wat anderen denken? Mis je daardoor wel eens een kans? Of kan je daardoor minder goed ontspannen? Wil je jezelf minder druk maken in het nieuwe jaar? Denk jij dat improviseren je daarbij kan helpen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Deel deze blog ook met je netwerk op Facebook.

Maak je geest vrij en duik in een andere wereld

Maak je geest vrij en duik in een andere wereld. Je creëert afstand naar je dagelijkse beslommeringen. Je komt net als bij de yogales dicht bij jezelf. Na dat uur yoga achtige oefeningen kies je de beweging die je lekker vind. Je mag daarbij net zo veel herhalen zoals jij dat zelf wilt.

Kom meedoen met de serie maandelijkse workshops op zondag middag

Jezelf minder druk maken ervaar je terwijl je wel actief bent. Kom meedoen met de serie maandelijkse workshops op zondag middag vanaf 10 januari in Utrecht of bij de wekelijkse buikdanslessen in Amsterdam of Haarlem. Klik hier.

Mijn wens voor jou

Mijn wens voor jou voor het nieuwe jaar is het dat je jouw goede voornemens blijft volgen. Ik heb eens van een boeddhistische leermeester gehoord: “Blijf nog even doorgaan als je met iets wilt stoppen.” Dan stap je over drempels heen. Daarachter ligt een schat verborgen.
Deze daadkracht wens ik jou toe voor het nieuwe jaar! Dat naast geluk en gezondheid op alle fronten.

Opdat jij gaat stralen!

xxx
Sabouschka