Plezierig buikdansen

Plezierig buikdansen ervaar je wanneer je in eenheid bent met jezelf en alles om je heen. Dat doet een beetje aan yoga denken. Je gaat naar binnen en maakt contact met jezelf.
In mijn buikdanslessen kom je vanuit deze basis tot dansexpressie. Je volgt de muziek en je gevoel hierin. Zo komt jouw lichaam vanzelf in beweging.

Plezierig buikdansen

Plezierig buikdansen kan je voor jezelf alleen doen. Je kan ook samen plezierig buikdansen. Voor de kerstvakantie hadden we de laatste buikdansles in Haarlem ontzettend veel plezier.
Het was de afsluiting van de Sha’abi lessenreeks. Op wens van een van mijn leerlingen nam ik de stokken mee. We deden de ‘Tahtib’ oftewel stokkendans. En dan in groepjes van drieën.

Genieten

Deze laatste les voor de kerst ging ik met name naar mijn leerlingen kijken. Vol trots ging ik genieten van de mooie resultaten van de afgelopen 10 lessen. Ik zag de vrouwen zo plezierig buikdansen. Ze gingen er allemaal ontzettend van genieten. Dat kun je ook zien op de foto van deze blog. Elk groepje danste net weer anders en allemaal ontzettend mooi.

Buikdanslessen in Amsterdam

Tijdens de buikdanslessen in Amsterdam zag ik hele mooie improvisaties van 5 buikdanseressen. Ze leken net op ingestudeerde groepsdansen. Hoe komt dat?

Improviseren in dans

Improviseren in dans betekent dat je geleidelijk aan ervaring opdoet met het uitpoberen van beweging op bepaalde momenten in de muziek. Improviseer je samen met anderen dan maak je afspraken. Je maakt de afspraak dat je de beweging eenvoudig houd zodat een ander je daarin kan volgen. Je spreekt af dat je pas van beweging wisselt wanneer je lekker samen in een flow bent.

Gevoel van verbondenheid

Je gaat soms dicht naast elkaar staan. Dan voel je de beweging van de ander en kun je makkelijk meedoen. Dat gevoel van verbondenheid kun je houden waneer je weer verder van elkaar af staat. Deze verbondenheid veroorzaakt plezierig buikdansen.

Improviseren betekent vrijheid

Improviseren betekent vrijheid. Maar toch kun je in het begin een beetje verlegen zijn. Dat is heel normaal. Dat heeft iedereen in het prille begin ervaren. Je kunt deze verlegenheid van je afschudden door dichtbij een ander te staan en simpelweg mee te doen.

Jouw beweging versterken

Mijn gevorderde leerlingen begrijpen deze verlegenheid. Ze kennen ze zelf nog van het begin. Ze helpen jou door jouw beweging te versterken door bij jou aan te sluiten. Dan zal je verbaast zijn hoe het helemaal vanzelf gaat. Plezierig buikdansen ontstaat zo ook voor jou.

Was jij zelf ooit eens verlegen?

Was jij zelf ooit eens verlegen? Was je ook eens verlegen in de buikdansles? Moet je soms eerst even over een drempel heen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Kerstcadeau

Wil je jezelf een kerstcadeau geven van plezierig buikdansen? Jezelf trakteren op een vorm van sport waarbij je het niet eens merkt dat je aan het sporten bent? Simpelweg omdat het zo leuk is? Klik dan hier.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter enz.

Ik wens je fijne dagen.

Groetjes,
Sabouschka