Mindfulness ontwikkelen en buikdansen

Mindfulness ontwikkelen en buikdansen. Tijdens mijn studie aan het European Dance Development Centre CNDO/EDDC had ik 2 dansdocenten die ook Alexandertechniek leraren zijn,

Tony Thatcher en Eva Karczag 

 

Daardoor zijn mindful body practices mij met de paplepel ingegoten tijdens mijn studie moderne dans.

Mindfulness ontwikkelen en buikdansen

Bij de Alexandertechniek ontwikkel je mindfulness. Deze mindfulness was altijd onze springplank om tot dansexpressie of tot choreografie te komen. Mindfulness ontwikkelen en buikdansen is iets wat een logisch vervlog kreeg in mijn leven. Want ik vertaalde alles wat ik tijdens mijn studie leerde naar mijn geliefde buikdans.

Dat dansers beter dansen en mensen beter in hun vel zitten

Alexandertechniek is een methode die ervoor zorgt dat dansers beter dansen, muzikanten beter spelen en mensen beter in hun vel zitten. Je maakt onbewuste patronen bewust. Dat zijn soms patronen die spanning en zelfs pijn veroorzaken. Je vervangt deze ongezonde patronen door gezondere.

Wat is de Alexandertechniek?

Alexandertechniek werd o.a. vergeleken met het zen boeddhisme. Ik had zelf eerder een aantal jaren prvé les genomen. Het was daarom niet verbazingwekkend dat ik zo veel als mogelijk met Eva en Tony ging studeren. Mijn buikdanslessen zijn zeer beinvloedt door de Alexandertechniek. Dat maakt het dat we mindfulness ontwikkelen en buikdansen.

Hoe vervang je ongezonde patronen?

• Je merkt ze op.
• Je vergeeft jezelf daarvoor dat je ze hebt.
• Je stopt de ongezonde patronen.
• Je vervangt ongezonde patronen door nieuwe gezondere patronen zoals in je rug blijven. Deze leer je jezelf aan.

Effect op je dagelijks leven

Wat betekent mindfulness ontwikkelen en buikdansen voor jou? Heeft dit ook een effect op je dagelijks leven? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Les Ervaringen

Lees ook de les ervaringen van anderen. Klik hier.

Op de knoppen drukken

Deel dit graag met je netwerk door onderaan op de knoppen te drukken.

Opdat jij gaat stralen!

Groetjes,
Sabouschka