Online buikdansen op Zoom

Online buikdansen op Zoom. Sinds de Corona crisis zitten we met zijn allen thuis. Sportscholen zijn dicht en dansscholen ook. Er is een nieuwe trend ontstaan: online les op Zoom. 

Ondertussen geef ik ook al een aantal weken – of zelfs maanden –  buikdansles op Zoom. Persoonlijk moest ik er eerst handig in worden. Maar nu kan ik echt lesgeven en doen mijn online lessen weinig onder aan mijn buikdanslessen in levenden lijve. Alhoewel er niets gaat over buikdansles in levenden lijve!

Vooral de magie die wij wekelijks met onze dans bewerkstelligen mis ik

Dit is wat Laila, een van mijn vergevorderde leerlingen uit de buikdansles in Haarlem, schrijft: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik jou en je buikdanslessen erg mis. Vooral het samen zijn, elkaars energie voelen, meegaan met die ander, uitgedaagd worden in de dans. Ik mis het allemaal. Vooral de magie die wij wekelijks met elkaar met onze dans bewerkstelligen, mis ik allemaal. Wat in eerste instantie gewoontjes is geworden elke donderdagavond dansen. Is nu voor mij iets kostbaars geworden.”

Een grote levensles

“Deze situatie is een grote levensles in waardering, acceptatie, verwondering, loslaten. Een tijd van inkeer, een grote les voor de mensheid. Ik hoop dat wij hier met zijn allen er wijzer en liefdevoller uitkomen. Zodat we met allen de dingen niet meer als vanzelfsprekend gaan zien. Maar de wonderen er achter.”


Online buikdansen op Zoom

Online buikdansen op Zoom is een klein beetje beter dan niets. Sommige van mijn leerlingen doen liever toch niet mee. Ze houden te veel van de buikdanslessen in levenden lijve in de studio. Daar worden ze beter gecorrigeerd. De energie van elkaar maakt dat, al kom je moe binnen, je gaat energiek weer naar huis. Daar gebeurt een soort besmetting in de positieve zin. Een besmetting met levensenergie, met sprankeling. Alsof je een batterij samenbrengt met andere batterijen en die laden dan op. Online buikdansen op Zoom is anders. Elke buikdanseres is in haar eigen woonkamer. Sommige vrouwen bloeien dan wel helemaal op.

Wat vind je van de online buikdanslessen op Zoom? Of wat mis je in de online buikdanslessen van wat je wel gewend bent van de buikdanslessen in levenden lijve? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.  

Wil je meedoen met de online buikdansles op Zoom?

Ervaar het gemak van de online buikdanslessen op Zoom. Doe eens mee op woensdagavond van 20.15-22.00. Elke woensdag tot de zomervakantie.  De eerste les krijg je van mij cadeau. Voor meer informatie of om je aan te melden klik hier.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook, Twitter enzovoorts.

Groetjes,
Sabouschka