Buikdanslessen Amsterdam

Ontspannen, soepel blijven en weg met lage rugpijn

Ontspanning als basis, soepel blijven en weg met lage rugpijn dat kun je verwachten als je naar de buikdanslessen Amsterdam van dans jezelf gezond komt.  Het uiten van je vrouwelijkheid in dans samen met andere vrouwen schept ook vriendschapsbanden.

Ontspanning als basis

Een van mijn leerlingen is alleenstaande moeder van 2 kleine kinderen. De stress die dat met zich meebrengt raakt ze in de buikdanslessen Amsterdam elke week weer volledig kwijt.

Een andere leerling is advocate. Ze merkt dat ze op haar werk nogal spanning in haar lichaam opbouwd. Dat gaat een aantal weken goed en dan moet ze weer naar dansles. Alhoewel ze volledig meedoet met de cursus kan ze soms een aantal weken achter elkaar niet komen. Dat heeft ermee te maken dat ze dan ook s’avonds door moet werken. Ze is dan ook een graag geziene gast bij mijn lange zondag middag workshops in Utrecht. Zo haalt ze haar in Amsterdam gemiste buikdanslessen in een klap weer in.

Weer iemand anders heeft als bekende scenarioschrijfster ook baat aan de oefeningen om te aarden en te centreren. Het ontspannen buikdansen geeft daarna dan veel plezier. Ze gaat elke week weer opgeladen uit de les terug naar huis.

Soepel blijven

Een bekende regisseuse, die bij mij in Amsterdam danst, voelt zich gewoon beter als haar heupen soepel zijn.

Een andere vrouw is niet meer de allerjongste. De buikdanslessen in Amsterdam  helpen haar om soepel te blijven. Verder is ze na haar scheiding weer begonnen met dansen in het uitgaansleven. Mijn buikdanslessen helpen haar om de schroom kwijt te raken en er gewoon voor te gaan. Al is het dansvlak nog leeg als ze zin heeft om te dansen dan doet ze dat.

Weg met lage rugpijn en andere kwaaltjes

Een andere vrouw kwam vorig seizoen met lage rugklachten. Door mijn oefeningen, gecombineert met aanwijzingen en veel persoonlijke aandacht is zij nu rugklachtenvrij!

Iemand anders struikelde nogal veel voorheen. Door de training van voeten, benen en rug heeft ze nu veel meer balans.

Vrouwelijkheid

Een andere leerling is op zoek naar haar vrouwelijkheid. Ze heeft ze ooit gevoelt maar wel verloren. Ik weet zeker dat  ze dit stuk van zichzelf terug gaat vinden door het buikdansen van binnenuit. Ze is net pas vorige week begonnen met mijn buikdanslessen in Amsterdam.

Weer iemand anders vertelt dat de buikdansles haar wekelijks feestje is.

Een prettige open sfeer in de buikdansles

Ik hoor van veel van mijn leerlingen dat mijn buikdanslessen in Amsterdam veel voor ze betekenen. Een aspect is daarbij ook het sociale aspect. Het veel samen dansen met andere vrouwen, schept een prettige open sfeer.

We geven vaak kleine voorstellingen aan elkaar. Dan is de afspraak dat diegene, die nog niet zo lang danst, als eerste gaat. Dat heeft ermee te maken dat de gevorderde buikdanseres getraind is om concreet te benoemen wat de kernkwaliteiten van de ander zijn. Deze kernkwaliteiten neem je altijd mee in je buikdans.

Je krijgt dan positief feed back op je aanwezigheid, uitstraling, houding, natuurlijkheid van bewegen, vrijheid van expressie, muzikaliteit of je ruimtegebruik. Je bent er vaak niet bewust van. Het is een oude wijsheid uit de yoga dat je het beste leert vanuit het bewustzijn van je kernkwaliteiten.  

Door deze oefening sla je 2 vliegen in een klap: je leert het observeren van dans en er  ontstaat en prettige open sfeer. Door het leren observeren van de buikdans van de ander leer je ook je eigen buikdans maken. Verder geeft dit veel inspiratie en plezier.

Wie zou dit leuk vinden?

Wat denk jij welke vrouwen baat zouden hebben bij de buikdanslessen bij dans jezelf gezond? Geef je mening. Deel het met elkaar! Schrijf onderaan in het kader.

Buikdanslessen Amsterdam

Nog zin om mee te doen met de buikdanslessen in Amsterdam? De buikdanslessen zijn net 2 weken geleden pas begonnen. Je kunt er nog bij. Schroom niet om mij te mailen of te bellen.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!

xxx Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Else
Door

Else

op 01 Oct 2014

Voelde bij die eerste les vorige week hoe stram ik eigenlijk ben. Zag hoe soepel anderen waren, en hoe makkelijk en sierlijk ze dansten. Wil ik ook !! Heb veel aan het gedownloade e-boek.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 02 Oct 2014

Opmerken in mildheid van wat er is dat is de eerste stap naar verandering. Dat gaat ook komen dat ook jij op een dag soepel en sierlijk gaat bewegen. Ik ben blij om te horen dat je veel hebt aan mijn E Boek.

Mascha Hogeboom
Door

Mascha Hogeboom

op 02 Oct 2014

Gisteravond voor het eerst naar de les in Amsterdam geweest. Erg leuk en gezellig. Het maakt niet uit wat voor niveau je danst, je hoort er gelijk bij, hele fijne groep :-)

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 03 Oct 2014

Wat ontzettend leuk dat je de hele reis hebt gemaakt vanuit Lelystad en bent gekomen!

Riëtte
Door

Riëtte

op 02 Oct 2014

Hallo allemaal ! Eigenlijk mn hele leven heb ik nooit veel vriendinnen gehad en ik miste ze ook niet, wel heb ik enkele hartsvriendinnen. Omdat ik opgegroeid ben met alleen 2 broers speelde ik vroeger met hun en werd daardoor een echte ravotter ! Bomen klimmen, hutten bouwen, racen op de fiets, een echt jochies-meisje dus. Toen ik ouder werd merkte ik dat de meiden op school toch andere dingen deden zoals opmaken en veel met kleding bezig. Ik ben dat langzamerhand ook gaan doen en werd zelfs kapster ! Maar altijd bleef dat gevoel van ik mis een zus ! Toen ik bij Sabouschka op les kwam wilde ik op mn moeders 82e verjaardag voor haar optreden, maar ik durfde dat niet in mn eentje. Toen heeft Sabouschka die op haar verjaardag het hoofdprogramma danste, voor mij en de mede leerlingen een voorprogramma ontworpen, waar ik zo blij mee was dat ik deze groep The Sisters heb genoemd ! We hebben een aantal weken vooraf geoefend en het was een onvergetelijke dag ! Ook had ik moeite met mn vrouwelijkheid te tonen, was daar onzeker over en verborg het in ruime kleding. Die stap heb ik nu ook genomen om mezelf wél met trots te laten zien ! Vanwege mn MS heb ik gauw last van vermoeidheid en bedenk me vaak op woensdag na veel klusjes te hebben gedaan, of het wel verstandig is om nog te gaan dansen. Dan ga ik tóch en merk dat ik daar zo van opknap. De ontspanning, de goede oefeningen voor mn balans en de pret samen met de meiden onder het dansen doen mij altijd zo goed en mn vermoeidheid verdwijnt dan als sneeuw voor de zon ! Groet Riëtte

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 03 Oct 2014

Ik vond het ook ontzettend leuk dat je mij als buikdanseres inhuurde om je moeder te verassen. En dat je wens om samen met anderen uit de buikdansles in het voorprogramma op te treden in vervulling ging. Ik vond het zo een leuke dag van ons optreden. Erg fijn dat de mensen van binnenuit meebewogen. Dat we hun gevoel hebben doen bewegen. Ik ben ook zo blij om te horen dat je vermoeidheid smelt als sneeuw voor de zon door de combinatie van oefeningen, dans en het uitwisselen met andere vrouwen.

Trudy van Bemmel
Door

Trudy van Bemmel

op 05 Oct 2014

Lieve Sabouschka, Bedankt voor je E boek. Ik heb het gelezen en herken hier veel in. Ik mis het dansen, maar ben veel in het buitenland. Misschien kom ik in januari voor een paar instaplessen, als ik in Nederland ben. Als ik de muziek hoor gaat mijn hart altijd weer open, lieve groetjes Trudy

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 07 Oct 2014

Lieve Trudy, Ik ben blij om te horen dat je veel aan mijn E Boek hebt. Wat fijn om je gauw weer eens te zien. Van harte welkom vanaf 15 januari weer! Blijf luisteren naar de muziek! Ik wens jou en je man een fijne tijd in het buitenland. lieve groetjes, Sabouschka

Else
Door

Else

op 05 Oct 2014

Zit in een andere groep dan jij, Mascha, maar heb dezelfde ervaring: Fijne groep, leuke mensen. Werd hartelijk binnengehaald, geholpen, dingen uitgelegd en op mijn gemak gesteld. En voor mij heel belangrijk: Er is geen competitie. Iedereen danst anders, en ieder afzonderlijk is boeiend om te zien. Was in de eerste les de enige nieuweling, en als nieuweling, en nog wel een niet zo jonge meer, ben oma, tussen allemaal prachtig en vrij dansende vrouwen is het toch even slikken. De tweede les had ik zo'n zin om mee te doen en ging helemaal los. Heerlijk. Het lukte me zowaar even dat denken los te laten, wonderlijk. Ik kon gewoon op de stroom meegaan, danste bijna de lucht in. Technisch klopte er niets van, en of dat ooit zal gebeuren weet ik niet. Zou natuurlijk wel leuk zijn, maar gewoon dansen op mijn eigen manier is al heerlijk. Zodra ik in mijn denken schiet, wat regelmatig gebeurt, blokkeert de boel en krijg ik niets meer voor elkaar. Dit is dus ook een prima cursus in oefenen van loslaten. Heb een paar van de video's bekeken. Video Sabouschka Baladi is denk ik mijn favoriet. En die video met de gele jurk, Sabouschka dancing Sawah, met de sluier, prachtig!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 07 Oct 2014

Dank je wel voor je complimenten over mijn Baladi buikdans en over mijn klassieke buikdans op "Sawah". Vanaf 15 januari doen we Baladi in de buikdansles. Vanaf 2 april doen we klassieke buikdans. Wat fijn dat je zo volledig in je dans bent gedoken. Ontzettend leuk om te zien. Ik schreef je nog dat dit gaat gebeuren dat je op een dag soepel en sierlijk gaat bewegen. Maar dat dit zo snel gaat dat had ik niet verwacht. Je mag jezelf feliciteren en je succes gaan vieren. Dat is beter dan jezelf afkraken dat je de techniek van het buikdansen nog moet integreren. Dat komt vanzelf als je maar naar de buikdanslessen blijft komen. Daar hoef je niet eens druk om te maken want het lichaam heeft zijn eigen tijd om bewegingen te integreren. Ga gewoon verder met het vrije dansen en dan komt de techniek - die we elke les vooraf oefenen - op gegeven moment uit je lijf. Doordat je er volledig indook heeft de vergevorderde meid, die met je danste, het heel leuk gevonden om met jou samen te dansen. En zij is wel kritisch want ze buikdanst al haar hele leven. Zo zie je maar dat het niet uitmaakt of je net bent begonnen of al je hele leven danst. Wat wel uitmaakt is dat je erin duikt. Dat je opgaat in je dans. Zo werkt buikdans ook als sport en word de buikdansles zelfs een conditietraining.

Else
Door

Else

op 07 Oct 2014

Leuk hè. Sta ook van mezelf te kijken. Hoop dat dat vrije gevoel steeds blijft terugkomen. Kijk uit naar 15 januari. Vraagje: Wat is die muziek bij Baladi, is daar op de een of andere manier aan te komen?

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 09 Oct 2014

Ja heel leuk. Dat vrije gevoel kun je elke week opnieuw gaan opzoeken. Dan komt de dag dat het vanzelf komt. Ik geef je hieronder een lijst met allemaal CDs van Baladi muziek, voorzien van mijn comments. BALADI -Belly Dances of the Middle East, Volume 2, Hassan Abou El Seoud & his orchestra, Sonodisc (includes a nice Baladi piece with all the sections in the good order: Laylat Masr) -Cairo plus by Samir Srour & Souher Zaki Hollywood Music Center ( Sabouschka’s comment: fabulous) -The Best of Bally Dance Vol. 1 Made in USA by Middle East Sound INC. Tel.(201)3460672 (Sabouschka’s advice: very advisable) -The Best of Bally Dance Vol. 2 (same as above) (Sabouschka’s advice: very advisable) -The Best of Bally Dance Vol.4 (same as above) (Sabouschka’s advice: very advisable) -Music for the Oriental Dance Recorded in Egypt by Aisha Ali in 1977 Associated Research Arabic Folklore -Hossam Ramzy: El-Sultaan -Hossam Ramy: Eshta - Egypte Muhammad Sultan: Ahla Leila -Viva Belly Dance with Hassan Abou Seoud -Mostafa Sax: Hayati Best of Egyptian Belly Dance (Sabouschka’s comment: very advisable) -Delta Festival Belly Dance Vol. 2 Delta Sound Egypt Digital Press Hellas S.A. (3 very valuable songs of Khamis Henkish, for the rest not even nice commercial music) -Belly Dances from the Middle East Vol. 2 and -Shik Shak Shok A Daniel der Sahakian Prod. Belly Dance with Hassan Abou Seoud ( a mix of beautiful Baladi music and commercial music, both CDs) -Al -Jazira Digital Press Hellas, Saher El Accordeoen – Hassan Abou El Seoud ( 5 very nice Baladi Songs, one more is okay, 2 songs are not specifically nice commercial songs) -Reyhan praesentiert Judy Reda’s Egyptian Nightclub Music Compact Disc Digital Audio ( C ) + ( P ) R>F> Seward, Frankfurt (some of the pieces are nice) -Karem Mahmoud Digital Press Hellas ( some songs are nice, like Samra ya Samra, others not) -Mahmoud Fadl drummers of the nile piranha (contains a beautiful very long Baladi piece as well as a long and nice Saidi piece & valuable rhythms ) -Belly Dance Digital Press Hellas contains a lot of bad commercial music but approximately 2 nice Baladi songs, or a song starts very electronically and then there is a nice Baladi accordion, it’s interesting music actually) -Raasni Ya Ashek El Sax Digital Press Hellas sout el hob SHB 537 Raasni Ya Ashek El Sax-Samir Srour -Raks Raks Digital Press Hellas ( is quite electronic but song nr. 4 is Tigi ya Hawa but without the Tahmilah, the song thereafter is nice too) -Egyptian Baladi Live The Layali El Sharq Baladi Band produced by Jennifer Carmen, Layali El Sharq Music, UK 19 Cranley Gardens, London N10 3 AA www.layalisharqmusic.co.uk (Sabouschka’s comment: very advisable ) -Aswan Dances with Souher Zaki (one nice baladi song, drumsolo and one beautiful classical piece on the edge of baladi and some other songs, good CD to have) -The Best of Belly Dance Vol.3, Made in U.S.A. by Middle East Sound Inc. Tel. (201)3460672 (Sabouschka’s comment: very advisable) -The Best of Belly Dance Vol.3 Dena Dina Daraboka Ala Tabla Produced and distributed by Mic Sound 4 El Sharara Hassan Ma’moon St., Nasr City, Cairo. Tel.: (002)(02)2724394 – 2879738 -Belly Dance with Asaad Khouri and his accordion CD 10044 Sono discs Voice

Else
Door

Else

op 09 Oct 2014

Zo, dat is een hele lijst! Bedankt. Heb al een paar samples beluisterd. Weet je toevallig hoe het nummer heet van jouw video?

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 10 Oct 2014

Wat leuk dat je al een paar samples hebt beluisterd. Natuurlijk ken ik de muziek waar ik op dans. Het Baladi nummer wat je bedoelt heet: `Moods of the City` van Farouq Mohammed Hassan. Het staat op de CD Egyptian Baladi Live van Jennifer Carmen. Die CD is sowieso een aanrader!

Else
Door

Else

op 10 Oct 2014

Dank je!

Mascha Hogeboom
Door

Mascha Hogeboom

op 10 Oct 2014

Helemaal geweldig die lijst, ga hem kopieeren en dan helemaal uitzoeken, om te kijken wat ik mooi vind. Dankjewel !!! <3

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 10 Oct 2014

Ik ben blij dat je er blij mee bent.

Gatoen
Door

Gatoen

op 02 Apr 2023

ik wil een Buikdans voor 15 munten dans Hoeveel kosten / voor vrouwendag / Amsterdam ZO

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 04 Apr 2023

kunt u mij mailen op puremovement@protonmail.com

Reactie plaatsen