Op Buikdansles bij Superster Dina, Queen of Cairo

Afgelopen weekeind zat ik op buikdansles bij superster Dina, Queen of Cairo. World of Orient haalde haar naar Hannover in Duitsland. De hele stad zat trouwens vol met politie omdat er politieke protesten waren. Gelukkig hadden wij daar geen last van. Wij zaten extatisch te buikdansen. Ik zoog de energie,  de nieuwe danstechniek en haar bewegingskwaliteiten, muzikaliteit en expressie in me op. Dat geeft me zo veel energie. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Graag blijf ik zelf lerende in buikdans. Ik geef zelf veel buikdanslessen. Dat is output. Dan geef ik mezelf weer wat input door op buikdansles bij superster Dina, Queen of Cairo te zitten. Dat is ontzettend leuk en zo blijf ik in balans en in ontwikkeling. En ik vind leerling zijn ook heel erg leuk!

Op Buikdansles bij Superster Dina, Queen of Cairo

Het is nu de 6e keer dat ik op buikdansles bij superster Dina, Queen of Cairo zit. Ik hou van Dina. Ik hou van haar verfijning in haar buikdans en van haar authentieke expressie. Ik hou ervan dat ze op klassiekers van de legendarische Oum Kalthoum danst. Want Oum Kahlthoum is mijn lievelingszangeres. En ik ben blij dat Dina op blote voeten danst. Dat is traditioneel en heeft  een reden. Op blote voeten lopen en dansen helpen je om verbonden te blijven met de oerkracht in jou, met de ongetemde vrouw.

Sha ‘abi uit Cairo

Ik geef al jarenlang buikdansles in Sha’abi uit Bovenegypte. Dat is Saidi, Fellahi en Ghawazi. Ik wist dat er ook Sha’abi uit Cairo bestaat maar die danste ik nog niet. Op buikdansles bij superster Dina, Queen of Cairo leerde ik dat er op de tekst word gedanst. In feite wist ik dat al. Dat vind ik ook heel erg leuk als ik de tekst ken. Ons lied vertelde van een meisje dat verliefd werd op een jongen. In Egypte verteld een meisje dat verliefd is het altijd eerst aan haar moeder. En zij verteld aan haar: “ Hij is zo mooi, zo zoet om op te eten. En dan legde hij zijn hand op mijn hand en arm en mijn hart dat zonk naar de grond. En hij legde zijn handen op mijn haren. Ik werd  net als elektriciteit.”  Daarop deed Dina de “shimmy”. Ze trilde alsof ze elektrisch werd. “En moeder o moeder, dan wilde hij een kus! Moeder wat moet ik doen?” In Egypte is het namelijk heel wat als een jongen en kus vraagt aan een meisje met wie hij nog niet getrouwd is.

Baladi

Op buikdansles bij superster Dina, Queen of Cairo, kregen we les in Baladi. Ik word zelf door velen als Baladi specialist gezien. Ik was dan ook erg nieuwsgierig op Dina’s vertaling van Baladi muziek in Baladi buikdans. Ze vond ons allemaal veel te snel bewegen op de trage klanken van de accordeon. Ik wist het al jaren dat je een goede buikdanseres niet alleen maar herkent aan hoe snel ze kan bewegen. Je herkent haar ook juist daaraan hoe langzaam ze kan bewegen. In Baladi gaat het erom om de muziek te voelen. Dat moet je overbrengen in je buikdans. Ik kende de muziek heel goed. Al zoek ik sindsdien al dagen mijn  muziekbibliotheek door om dat lied te vinden. Ik heb er veel plezier aan beleeft om Dina’s interpretatie van dat Baladi lied te ervaren.  Het is verfrissend, inventief en verrijkt mijn eigen Baladi dans.

Wat vind jij zo leuk aan de buikdansles?

Wat vind jij zo leuk aan de buikdansles? Zit je nog niet op buikdansles laat dan weten wat je zo leuk lijkt. Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Buikdanslessen in Amsterdam, Haarlem, Utrecht

In april is het zo ver. Dan begint weer een nieuwe cyclus van buikdanslessen in Amsterdam, Haarlem en Utrecht. In Utrecht zijn dit de maandelijkse buikdans workshops in vaste groep. In Haarlem en Utrecht zijn er nog maar enkele plaatsen beschikbaar. In Amsterdam is er nog volop plek. Wil je meer weten, ervaren wat anderen zeggen of je gelijk aanmelden? Klik dan hier.

Op zondag 29 maart van 16.30 – 19.00 uur geef ik een Baladi buikdans workshop in Zaandam bij Fluxus.

Opdat jij gaat stralen!

Groetjes,
Sabouschka

PS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.