Buikdanslessen van binnenuit

Buikdanslessen van binnenuit zijn heel anders dan buikdanslessen van buitenaf. De spiegel word in buikdanslessen van binnenuit vervangen door lichaamsbewustzijn, muzikaliteit en feed back.

Buikdanslessen van binnenuit en lichaamsbewustzijn

Bij de buikdanslessen van binnenuit speelt lichaamsbewustzijn een grote rol. De nadruk ligt op voelen in je lijf. Aandacht voor hoe je staat of zit vormt de basis. Het waarnemen van  hoe je in je vel zit en welke invloed een oefening daarop heeft is belangrijk. Een natuurlijke houding is veranderbaar. Ze is niet statisch maar continue in beweging. Ze is dynamisch. Door gerichte oefeningen, massages over je kleding heen en anatomische poetische beeldspraak ontspan je. Je ervaart andere bewustzijnstoestanden. Bewustzijnsverruiming zonder alcohol of drugs.

Organisch bewegen ontstaat in de buikdanslessen van binnenuit

Organisch bewegen is een gevolg van een natuurlijke dynamische houding. Het ontstaat in de buikdanslessen van binnenuit. Eerst maak je spanningen los. Dan kom je in de flow door alledaagse bewegingen meer te laten stromen. Opnieuw leren lopen met zachte poezenvoeten, sterke benen en losse heupen. Je hebt een zwevende ruggegraat. Geen spanningen meer in je rug, nek en schouders. Je hoofd balanceert boven op je wervelkolom alsof je een kruik water op je hoofd draagt.

Lopen als een Afrikaanse koningin

Je loopt dan als een Afrikaanse koningin. Vanuit deze zijnstoestand ga je heel vanzelfsprekend de buikdanstechniek mengen met je eigen bewegingen. Spelenderwijs experimenteer je daarmee op de muziek.

Buikdanslessen van binnenuit en muzikaliteit

In het prille begin zal je eerst op de muziek buikdansen. Gaandeweg leer je Egyptische buikdans muziek steeds beter kennen. In de buikdanslessen van binnenuit ga je muzikaliteit ontwikkelen.  Je hoort het als passages zichzelf herhalen. Je volgt muzikale frases met je buikdans. Je leert de muzikale structuur kennen. Je luistert ernaar wanneer je het ritme en wanneer je de melodie gaat volgen. Je hoort op gegeven moment ook waar melodie en ritme even sterk zijn en hoe je beides kunt pakken. Of waar je keuze hebt of je het ritme of de melodie gaat volgen Je luistert ook naar waar de muziek zegt dat je op de vierkante meter moet bijven buikdansen en waar je door de ruimte mag.

Buikdansen in de muziek

Je went zelfs aan de onvoorspelbaarheid van sommige klassiekers uit de Egyptische buikdans muziek. Je neemt dit zelfs als uitnodiging aan om nog meer te spelen en jezelf te verassen met je eigen buikdans. Je ontdekt de verschillende lagen in de muziek. Je weet nu dat je niet elke trommelslag aan de oppervlakte hoeft te volgen. Maar dat het veel spannender kan zijn als je als het ware gaat duiken in de muziek. Je duikt in de muziek net als in de oceaan. Dat je ook een langzame ondertoon mag pakken. Dat is buikdansen in de muziek. Je buikdanst nu niet meer op de muziek maar wel in de muziek.

De muziek is net de wind die je lichaam  doet bewegen

Wanneer je nog verder bent in het buikdansen van binnenuit dan kan je ook de traditionele vertaling in buikdans ietsje loslaten en je eigen weg  vinden. Je doet dit dan vanuit een basis, vanuit een muzikaal begrip. Je bent net een struik in de wind en de muziek net de wind die je lichaam doet bewegen.

Buikdanslessen van binnenuit en feed back

In de buikdanslessen van binnenuit is feed back belangrijk. Je kunt immers niet zien wat je doet. Want voor de spiegels hangen gordijnen. Dat is een bewuste keuze. Ik zal je dan tijdens de oefeningen, het voorwerk,  veel feed back geven. Mijjn feed back is daarop gericht dat je patronen over je houdingsgedrag bewust worden. Patronen waardoor je automatisch spanningen opbouwd zijn leuk om door te krijgen. Dan kun je ze namelijk stopzetten. Daarbij help ik je in het begin. Later zal een blik in jouw richting voldoende zijn omdat je het dan zelf merkt. Ook laat ik je weten als ik zie dat je op een nieuwe manier in het lichaam aanwezig bent. Dat zodat je het gevoel kunt onthouden. Dan kun je het makkelijker weer terughalen.

Zelfbewustzijn

Bij het buikdansen geef je vooral positief feed back aan elkaar. Je kijkt goed naar de ander wat deze al goed doet. De een heeft uitstraling, de ander een goed ruimtegebruik. Weer iemand anders is van nature muzikaal of heeft van nature al een mooie houding. Dat kun je al hebben als je voor het eerst naar de buikdansles komt. Vaak ken je jouw kwaliteiten nog niet eens. Positief feed back voelt dan net als kleine kadootjes. Je zelfbewustzijn neemt zo toe. En het maakt dat je graag erbij leert. Want wat is plezieriger dan verder leren vanuit zelfbewustzijn? Je bent al goed. Vanuit dat wat goed is kun je dat wat nog minder goed is makkelijker verbeteren.

Buikdanslessen van binnenuit hoe ervaar je dat?

Wat is belangrijk voor jou? Buikdanslessen van binnenuit hoe ervaar je dat? Wat heeft echt  waarde voor jou? Waar word je blij van? Wat is het verschil voor jou met danslessen van buitenaf? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Buikdanslessen van binnenuit in Amsterdam

Zin in gekregen om buikdanslessen van binnenuit eens te ervaren? Wilde je altijd al op buikdansles maar houd je niet zo van stapjes nadoen en jezelf continue in de spiegel moeten bekijken? Kom dan meedoen met de buikdanslessen van binnenuit in Amsterdam.  Of neem een proefles op woensdag 1 april.

Geen grap

Nee dit is geen grap….op 1 april beginnen de buikdanslessen van binnenuit in Amsterdam weer. Geloof je het niet? Klik dan hier.

PS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en Google+ circles via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.