Op buikdansles om soepel te worden wanneer je ouder bent

Op buikdansles om soepel te worden wanneer je ouder bent. In Nederland stop je vaak met dansen na je jonge jaren. Carrière, kinderen en voordat je het weet word je ouder en stijver. Zo jammer. Maar er is goed nieuws.

Je kunt weer soepel worden terwijl je plezier beleefd. Ik merk steeds weer dat er veel mensen zijn die niet graag naar de sportschool gaan. Het vrijblijvende karakter geeft je de vrijheid om vaak niet te gaan. Geen zin. Alweer moet je jezelf uitsloven. En weet je niet wie je vandaag weer tegenkomt. Het is veel leuker wanneer je niet merkt dat je aan het trainen bent. En wanneer je bekenden tegenkomt. Zoals bij een cursus.

Op buikdansles om soepel te worden wanneer je ouder bent

Waarom denkt iedereen dat het goed is om te gaan sporten onafhankelijk van je leeftijd? En waarom fronst men bij buikdans op oudere leeftijd met het voorhoofd? Is het omdat mensen denken dat je word opgeleid om dan later in een Turks restaurant op te treden? Of om op feestjes uit een taart te springen?

Buikdansen om fit en soepel te worden

Je kunt ook gaan buikdansen om fit en soepel te worden.  En ook om dat te blijven. Er zijn landen waar mensen hun hele leven dansen. Bijvoorbeeld in Spanje. Dan zie je opeens een oma opstaan en naar de dansvloer komen. Niemand die dat daar gek vind. En vaak zijn deze vrouwen nog steeds steengoede danseressen.

Dansen voor je plezier

In dansculturen dansen mensen onder elkaar voor hun plezier. Is er een feestje word bij ons meestal alleen gepraat, gegeten en gedronken. In dansculturen word er dan ook gedanst. Alle leeftijden door elkaar. Dik en dun. Man, vrouw en kinderen. Het is een sociaal gebeuren. Mensen communiceren op deze manier non-verbaal met elkaar.

Het maakt je lichaam vrij van spanningen

Op buikdansles om soepel te worden wanneer je ouder bent? We bootsen de feestjes na die mensen kennen die uit dansculturen komen. Het maakt je lichaam vrij van spanningen. Rugpijn en andere klachten verdwijnen geleidelijk aan. Voordat je het weet ben je weer net zo soepel dan toen je jong was.

Mag je op oudere leeftijd nog beginnen met buikdanslessen?

Wat vind jij ervan dat je op oudere leeftijd nog mag beginnen met buikdans? Waarom vind je het goed of waarom niet? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Ben je stijf geworden en wil je weer soepel worden?

Ben je vrouw en al wat ouder? En wat aan de stijve kant? Wil je weer soepel worden? Wel bewegen maar hou je niet van de sportschool? Hou je wel van dansen? Kom dan meedoen met de buikdanslessen die weer beginnen in week 38.

Een groep vrouwen van 25 tot 70 jaar

Je komt in een groep vrouwen van 25 tot 70 jaar. Authentieke expressie is belangrijker dan voldoen aan een plaatje.  Ontvang de korting voor 1 september en schrijf nu in. Klik daarvoor hier.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka