Welke kleding draag je in de buikdansles

Welke kleding draag je in de buikdansles? Je draagt een fleurig shirt en een lange rok. De rok zet je op de heupen.


Je bindt een sjaal rondom je heupen. Dat accentueert nog eens je buik en heupen. Verder dansen wij op blote voeten en in de winter vaak op sokken. Daardoor kun je de bewegingen vanuit de voet inzetten. Zachte en tegelijkertijd krachtige voetbewegingen zie je terug in vloeiende heupen en een soepele rug.

Droom jezelf soepel

Droom jezelf soepel en wieg je heupen op oosterse melodieen. Schud jezelf dan vrij op de opzwepenede ritmes. Welke kleding draag je in de buikdansles? Het is dan wel een goed idee om kleiding uit natuurlijke materialen te dragen zoals van katoen of viscose. Dan kan je huid blijven ademen voor het geval dat je gaat zweten.

Ik vind mijn buik niet mooi kan ik dan wel buikdansen?

Buikdans is van oorsprong geen dans met een blote buik. Daarom kan ook elke vrouw buikdansen. Het maakt niet uit welk figuur je hebt en hoe oud je bent. Je kunt jouw buik bedekken. Kleed je vooral zoals jij jezelf mooi en vrouwelijk in voelt en waarbij je tegelijkertijd makkelijk in kunt bewegen.

Warming – up

Welke kleding draag je in de buikdansles? Wanneer je soepel wilt worden is de warming – up wel belangrijk.

Laagjes kleding

Laagjes kleding is een goed idee in mijn buikdansles. Soms beginnen wij langzaam met rustige ontspannende oefeningen op de grond. Daarbij kun je afkoelen. Neem altijd wel een oude warme vest mee. Warme sokken zijn dan ook een goed idee, evenals beenwarmers voor rond je enkels.

Welke kleding draag je in de buikdansles?

De vrouwen in mijn buikdansles kleden zich naar hun persoonlijkheid. De een houd haar trainingsbroek aan en bindt alleen een sjaaltje om haar heupen waneer ze danst. De ander kleedt zich gypsy achtig. Weer andere vrouwen gaan voor elegant. Anderen houden van glitter. Ook de hippie stijl kan je aantreffen. Kom de eerste buikdansles en laat je inspireren. Dan kijk je om je heen wat de anderen dragen.

Een lange rok

Mogelijk krijg je waardevolle tips waar je stoffen kunt kopen. Want een lange rok kun je eenvoudig ook zelf naaien wanneer je een beetje handig bent.

Lange doeken handig knopen

Soms weet je ook niet wat je allemaal nog in je kast hebt. Ook kun je lange doeken handig knopen dat ze uitzien als een lange rok. Na de eerste buikdansles kun je sommige kledingsstukken in je kast misschien een nieuwe functie geven.

Hoe kleed jij je het liefst in de buikdansles? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Kom meedoen met de buikdansles in Amsterdam

Kom meedoen met de buikdansles in Amsterdam op de woensdag avonden vanaf 18 januari. Klik hier om je in te schrijven en voor meer informatie.

Deel deze blog met je vriendinnen op Facebook, Twitter enz.

Groetjes,
Sabouschka