5 tips om de sportschool vol te houden

5 tips om de sportschool vol te houden. Schrijf jij jezelf in bij de sportschool in de hoop dat je dan wel regelmatig aan sporten toe komt?


Wanneer je dat wel lukt dan hoef je niet verder te lezen. Maar ben je iemand die weet dat je moet bewegen maar geen zin heeft in sporten? Heb je wel eens geprobeert om te dansen?

Dansen is ook sport

Dansen is ook sport. Vooral dan wanneer je los mag gaan. Zoals bij de 5 ritmes, biodanza, tandava dans of in mijn buikdansles of workshops. Ik had vanavond een nieuwe leerling en zij bevestigde mij na afloop dat dit echt wel sporten is. Het is een echte workout.

Wat voor een type mens ben je?

5 tips om de sportschool vol te houden. Vraag je eerst eens af wat voor een type mens ben je? Houd je ervan om anoniem ergens voor jezelf te sporten? Ga je regelmatig naar de sportschool? Of ben je iemand die van regelmaat houd om zo een stok achter de deur te hebben om daadwerkelijk te gaan? Ben je iemand die liever thuis komt in een fijne groep gelijkgestemden en mee genomen wil worden door een vakvrouw?

5 tips om de sportschool vol te houden

1.) Zoek een sport die je leuk vind.
2.) Kies het format wat bij jouw past, vrijblijvend of juist regelmaat.
3.) Zoek een vakvrouw/ vakman om jou te begeleiden in jouw persoonlijke doelstellingen. Dat is effectiever en voorkomt blessures.
4.) Wanneer je iets hebt gevonden met een ‘wou’ factoor blijf erbij.
5.) Geniet van jouw heerlijke lichaam.

Wanneer je iets hebt gevonden met een ‘wou’ factoor blijf dan erbij

Zet ook juist dan door wanneer je eens denkt dat je niet verder komt. Weet dat er altijd plateaus zijn: vooruitgang, stilstand, vooruitgang, achteruitgang, stilstand, vooruitgang enz.

Geniet van jouw heerlijke lichaam

Het lichaam is een kunstwerk. Hoe meer ik weet over het lichaam hoe meer ik verwondert ben. En ik blijf constant doorleren over ons wonderbaarlijke lichaam en hoe dat is verbonden met onze herinneringen en gevoelens.

Ons lichaam is een kunstwerk

Ons lichaam is een kunstwerk waarmee je lijnen in de ruimte kunt tekenen en zachte ronde bewegingen kunt maken. Wat je soepel en zacht kunt laten worden. Wat je sterk kunt maken. Waarmee je kunt kronkelen als een slang. Waarmee je kan schudden van plezier.Waarmee je kunt communiceren met de wereld om je heen. Wat ervoor zorgt dat je energie opbouwd of bijft behouden.

Buikdansen als sport

5 tips om de sportschool vol te houden. Wanneer je houd van de verbeelding dan is buikdansen als sport een goed idee voor je. Dan houd je het sporten vanzelf wel vol. Gewoon omdat het zo leuk is.

Wat is jouw tip

Wat is jouw tip om het sporten / buikdansen vol te houden? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Cursus van maandelijkse workshops op de zondag middag

Wist je dat ik een cursus heb van maandelijkse workshops op de zondag middag? Deze cursus geef ik op een centrale plek van Nederland zodat het voor iedereen goed bereikbaar is: in Utrecht. Er is gratis parkeerruimte voor de deur en de studio is op korte loopafstand van Utrecht centraal.

Aanstaande zondag

Aanstaande zondag begint de cursus van maandelijkse workshops op de zondag middagen weer. Er is nog plek. Daarna sluit ik de groep tot april om het leerproces te waarborgen. Kom je ook meedoen? Klik dan hier om je aan te melden.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter, enz.

Groetjes,
Sabouschka