Zelfverwezenlijking door de buikdansles

Zelfverwezenlijking door de buikdansles. Hoe is dat mogelijk? Moet je in een dansles niet altijd stappen nadoen? Hoe kan dat nou bijdragen aan zelfverwezenlijking? Er is nog een andere manier om te leren buikdansen. Een manier die belevingsgericht is.

Wanneer je belevingsgericht leert buikdansen ontwikkel je tegelijkertijd ook je persoonlijkheid. Je kiest zelf welke bewegingen je maakt. En ook hoe je ze maakt. De muziek geeft je houvast. Al is soms voorgegeven of je het ritme of de melodie gaat volgen, er is altijd wel artistieke vrijheid. Deze vrijheid aangaan vergt lef. Tegelijkertijd zal je merken dat het je ook in het dagelijks leven beter af gaat om keuzes te maken. Keuzes die zijn gebaseerd op wat jij belangrijk vindt in het leven. Zo gaat zelfverwezenlijking door de buikdansles

Het lichaam integreren

Wanneer je het lichaam integreert in je streven om te ontwikkelen dan pas ben je werkelijk met zelfverwezenlijking bezig. Leer je dan ook nog eens om jezelf fysiek uit te drukken, dan ga je dieper dan je denkt. Wat je leert, beklijft beter. Ook nieuw gedrag krijgt een basis. Dat is simpelweg omdat het wortelt in het lichaam. Het wordt geleefd.

Zelfverwezenlijking door de buikdansles

In dat spannende proces word je gedragen door een groep vrouwen die met hetzelfde proces bezig zijn. Iedereen wel op haar eigen manier en in haar eigen tijd. Je geeft niet alleen maar aandacht aan je eigen lijf en de muziek. De emotie die los komt door de muziek maakt dat je gaat bewegen. Beweging op muziek wordt dans. Beweging op Egyptische muziek wordt buikdans. Zeker dan wanneer je durft te spelen met bewegingen die je aangereikt krijgt.

Net als een bloem bloei je langzamerhand open

Bij tijd en wijlen schenk je ook aandacht aan elkaar. Elk vonkje eigen expressie wordt opgemerkt en bejubelt zodat het steeds groter wordt. Net als een bloem bloei je langzamerhand open. Je komt bij ons in een warm bad. Waardoor je steeds meer durft open te blijven in je buikdans expressie. Dan ben je echt. Je bent authentiek. En je wordt daarin gezien en gedragen door de groep.

Vrij durven buikdansen

Welke ervaring was voor jou bepalend om vrij te durven buikdansen? Of durfde je dat van begin af aan en waarom? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.   

Werk je ook al een tijdje aan zelfverwezenlijking en wil je een stapje verder?

Kom dan bij ons buikdansen. Dat kan wekelijks in Zaandam, Amsterdam en Haarlem. Woon je te ver weg? Dan is er een cursus als geheim tip eens per maand op zondagmiddag in het midden van het land. Alhoewel de buikdanslessen in alle steden pas weer in januari beginnen zo ontvang je bij inschrijving tot de kerst een korting. Wil je meedoen met de korting? Klik dan hier.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka