5 tips om soepel te blijven tijdens thuiswerken

5 tips om soepel te blijven tijdens thuiswerken. Het is niet makkelijk om dat doel te bereiken wanneer je nauwelijks buiten komt.

Het is wel mogelijk. Meer dan anders moet je er nu echt tijd voor uittrekken. Je hebt niet meer die vanzelfsprekende weg om te lopen of om te fietsen. Het vaste ritme van de dansles is nu ook weg. Die komt wel binnenkort terug. En dan online.

Wat kan je er zelf aan doen om soepel te blijven?

Wat kan je er zelf nog aan doen? Een hele boel. Volg mijn x tips om soepel te blijven tijdens thuiswerken. De belangrijkste daarvan is dat wanneer je staat dat je dan je lichaamsgewicht gelijkmatig over beide voeten verdeelt. Zittend het je de voeten stevig op de grond staan en je zit op je zitknobbels. Verdeel dan je gewicht gelijkmatig over beide zitbotten.

5 tips om soepel te blijven tijdens thuiswerken

1.) Verdeel je lichaamsgewicht over beide voeten terwijl je staat.
2.) Zit op je zitknobbels met de voeten recht voor je stevig op de grond.
3.) Neem de tijd om eens de wervelkolom af te rollen.
4.) Praktiseer de constructieve rust positie
5.)  Doe wat rol oefeningen op de grond.

Verdeel je lichaamsgewicht over beide voeten terwijl je staat

Merk op hoe je staat in het dagelijks leven. Je zult verbaasd staan hoe vaak je een heup uitsteekt en je gewicht, maar op een been draagt. Of hoe vaak je de armen overeen geslagen houdt. Maak er een gewoonte van  om erop te letten dat je gewicht gelijkmatig op beide voeten verplaatst. Verplaats je gewicht even nar links en dan naar rechts en vindt dan het midden. Doe hetzelfde met voor en achter.

Zit op je zitknobbels met de voeten recht voor je stevig op de grond

Trek je zitbotten met je handen naar achteren en naar buiten terwijl je zit. Verdeel je lichaamsgewicht over beide zitknobbels en heb de voeten stevig voor je op de grond.

Neem de tijd om eens de wervelkolom af te rollen

Dat kun je staande doen. Maar ook zittend. Zittend is het ook heel effectief. Zit daarvoor op de punt van de stoel. Herinner je eerst waar de wervelkolom van de nek begint en de schedel eindigt.  Trek daarvoor een lijn van het topje van je neus naar achteren. Doe dit  zonder je hoofd naar voren te buigen. Lukt dit niet laat je het weg. Dat is beter dan het hoofd in een akelige stand te houden.

Hoe het gaat

Je kunt je handpalmen over elkaar op de middenlijn aan de voorkant leggen. Daarmee geef je lichte druk terwijl je de rug afrolt. Ga met de handen mee met de beweging van de rug.  Een keer beneden aangekomen laat je de armen naar beneden hangen. Duw de voeten stevig in de grond en rol  langzaam vanaf de lage rug terug omhoog.  Voel even na hoe je nu zit. Weersta de drang om je omhoog te strekken!  staande doe je het net zo en dan met gebogen knieën.  Ga voor de gedetailleerde beschrijving mijn e-book downloaden. Dat krijg je van mij cadeau! Klik daarvoor hier. 

Praktiseer de constructieve rust positie

Deze herstellende oefening doe je het liefst 2 x per dag voor telkens een half uur. Ik heb ze met foto in detail beschreven in mijn  vorige blog. Klik daarvoor even hier. 

Doe wat rol oefeningen op de grond

Zit je bij mij op buikdansles? Dan weet je waarschijnlijk wat ik hiermee bedoel.  Wij doen deze oefening altijd voordat we authentic movement doen.  Je zit naast de mat op een zitknobbel met gebogen benen aan een kant.  dan ga je met je armen naar voren glijden totdat je opzij ligt. Het been wat dicthbij de grond ligt is gebogen dicht bij de buik. Dat is je anker. Die voorkomt rugpijn en helpt je om geen holle rug te trekken. Zo kom je terug in de constructieve rustpositie. Een weldaad voor je rug.

Heb jij nog tips?

Wat is jouw manier nu om tijdens thuiswerken toch soepel te blijven?  Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Instructie film

Ik ben bezig met het uitwerken van mijn instructie film met oefeningen die wij vaak doen voordat we een authentic movement les hebben. Het is een somatische oefening en heerlijk voor je lijf! Vooral het na-effect is super lekker! laat het mij weten wanneer je die film wilt ontvangen.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook, WhatsApp enzovoorts

Groetjes,
Sabouschka