Voor de thuiswerkers een oefening van onze buikdansles
10 april 2020 

Voor de thuiswerkers een oefening van onze buikdansles

Voor de thuiswerkers een oefening van onze buikdansles. Thuis werken brengt de nodige stress met zich mee.  Dan is ontspannen even belangrijk dan bewegen.

Moet je nu thuis werken? Ben je bang om besmet te worden of om je baan te verliezen? Dan is het dubbel belangrijk om contact te maken met je lijf. Je lichaam is veel intelligenter dan je verstand. Ook ik ben in deze bizarre tijden wel eens bang. Het helpt mij dan om op de grond te liggen en bewust te ontspannen. Dat gun ik jou ook.

Voor de thuiswerkers een oefening van onze buikdansles

  1. Ga beginnen in de constructive rest position. Je ligt op je rug, de benen omhoog en de voeten opgesteld (zie foto hieronder).
  2. Is je hoofd recht d.w.z. je neus in verlenging met de navel? Kan je beter wel wat onder je hoofd nemen? Leg van tevoren iets klaar. Een              paperback boek is ideaal.
  3. Sluit je ogen en neem waar hoe je ligt.
  4. Laat je lichaam zwaar worden.
  5. Neem de aanrakingsvlakken met de grond waar.
  6. Neem waar, waar spanning zit. Laat deze wegstromen naar de vloer toe. Terug naar Moeder Aarde.
  7. Volg je ademhaling.
    8.) Blijf zo een half uur liggen. Heb je het raam open? Luister naar de geluiden van het voorjaar buiten.

Voor de thuiswerkers een oefening van onze buikdansles

Langzaam opstaan

Wanneer je op wil staan, doe het langzaam. Rol naar opzij. Krul je in. Loop dan langzaam met je handen totdat je zit.

Van zitten lichaamsgericht naar staan komen

Ga in je bedouinezit (zie film eronder). Van daaruit naar je vierpotenstand. Krul je tenen in. Kom in de bijna hurkzit en ga daarna voorover hangen. Rol langzaam je wervelkolom omhoog door eerst je knieën ietsje extra te buigen. Neem waar hoe je staat.

In deze film laat ik je een andere manier van lichaamsgericht opstaan zien

Eerst kun je het geheim ontrafelen hoe je ontspannen staat. Wat een lekker gevoel! Ook de bedouinezit komt erin voor.


Buikdansen

Zet buikdans muziek aan.  Laat je lichaam zijn zoals een wilg in de wind.  De wind is de muziek. de muziek is net de adem.

Veel plezier!

Wat doe jij

Hoe kom jij aan de broodnodige ontspanning en beweging bij het thuiswerken? Wat doe jij? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Meer tips en oefeningen

Wil je meer tips en oefeningen voor deze bijzondere tijd? Voor de thuiswerkers een oefening van onze buikdansles. Ga dan mijn e-book downloaden. Je krijgt het cadeau! Klik dan hier.

Stay safe en gezond!

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Ine van Ameijde
Door

Ine van Ameijde

op 10 Apr 2020

Hallo Sabouschka, Gisteravond heb ik aan dit programma meegedaan. De deur naar mijn balkon opengezet en tijdens de ontspanningsoefening naar de vogelgeluiden geluisterd. Het was prachtig en heel ontspannend. Dit had zeker ook effect op het dansen erna. Fijn dat je het filmpje laat zien hoe je op moet staan, allen de tenen krullen zit er bij mij niet in. De nacht ervoor had ik heel slecht geslapen. Ofschoon ik niet werk had, had ik thuis te veel gedaan waarschijnlijk. Vannacht heb ik na je oefeningen heel goed geslapen. Maar 1 keer wakker geweest. Deze oefening ga ik iedere dag even doen. Kijken wat het oplevert. Bedankt voor je steuntje in de rug Sabouschka.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 11 Apr 2020

Wat fantastisch dat deze oefening zelfs een positief effect heeft gehad op je nachtrust. Wanneer je de tenen niet kan krullen dan is het beter om anders omhoog te komen. Ga dan via de bedoinezit naar de vierpotenstand. En kom dan in het bijna hurken met de hielen omhoog. Dan voorover hangen en wervel voor wervel het ruggengraat omhoog rollen.

Ine van Ameijde
Door

Ine van Ameijde

op 11 Apr 2020

Ik ga het proberen, dank je.

Claire
Door

Claire

op 10 Apr 2020

Bedankt Sabouschka voor de oefeningen die wij vaak in jou lessen doen. De foto en filmpje helpen om te zien hoe het goed gedaan wordt. Leuk dat wij dansen samen op skype nu.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 11 Apr 2020

Fijn dat je het waardeert dat ik deze oefeningen nu via deze manier deel. Ja dat vind ik ook leuk om met jullie via Skype te dansen nu. Het is nog geen les maar we zien elkaar even en dansen erop los. Het kan met onze kleine groep in Amsterdam aangezien je Skype niet met veel mensen tegelijk kan doen.. De rest moet nog wachten tot ik Zoom onder de knie heb..

Corrie
Door

Corrie

op 23 Apr 2020

Hallo hier ben ik nog een keer, blij met je filmpje dat nog even de nadruk legt op vooral de houding. De grondoefening deed ik op bed. Die staande en naar beneden gaan dat heeft me heel wat opgeleverd. Dat ga ik nu vertellen. Om even uit huis te zijn rijden we zeker 1xper week een mooie rit zoals vandaag zonnig de kop van Noord-Holland in.met pauze tussen het koolzaad en de boterbloemen. Je word wat stijvig van het zitten dus meteen deed ik wat rekstrekoefeningen en langzaam.hoofd op borstbeen en zo naar beneden tot Hurk en weer overeind. Een poosje later ik voor de zoveelste keer de auto uit om een foto te maken want dat doe ik graag. Ik op mn hurken en zo weer overeind. Kees helemaal blij want hij moest me altijd helpen om me overeind te helpen.!! Ik kan momenteel wat minder een dansje doen omdat Kees minder weg is en ik ben wat aan T leren voor mn trouwdag 20 mei, jaja 50 jaar. Ik wens iedereen fijne dagen in deze surrealistische periode in het leven. Lieve groet, corrie

Reactie plaatsen