Buikdansen Ervaringen

Lees hier de buikdans ervaringen van vrouwen die lessen volgen bij Sabouschka.

Leni Minderhoud

I saw Sabouschka in a yearly presentation of her group of bellydancers and I was flabbergasted. What an insight: Bellydance is the most beautiful and individual dance you can dance in a group.


After this experience I followed a few belly dance workshops of Sabouschka and I was impressed by the knowledge, the expertise, the authority and the way she teaches and what it did with myself.


It starts all with connecting with your body and then the group. Bellydance with Sabouschka is not only about an individual dance or experience, it is about connection with inner balance and the world.


She is the best belly dance teacher in the Netherlands and I think she equals with the worldwide expertise in this very authentic dance movement.

Leny Post uit Haarlem

Ik ben 67 jaar en al jarenlang aan het buikdansen bij Sabouschka. De manier van lesgeven vanuit een' authentic movement', helemaal in je eigen lijf zakken en vandaaruit bewegen, geen opgelegde pasjes, geen show , dat spreekt me erg aan.
Bewustwording van je lichaam en je geest, de beweging laten ontvouwen, voelen wat bij je past, dat is voor mij essentieel , ook in mijn dagelijks leven, zeker nu ik ouder word en mijn en mijn fysieke energie afneemt.

Monique Al uit Haarlem

Het zijn heerlijke en ontspannende, maar ook inspannende lessen. In ieder geval krijg ik er veel energie van. Mijn rug gaat ook veel beter nu. In het dagelijks leven let ik automatisch beter op mijn houding. Ik weet zeker dat het al een stuk is verbeterd. Het zou echt voor iedereen goed zijn om te dansen en dan gelijk bezig te zijn met lichaamsbewustzijn. Het gebeurt op een speelse manier.

Ik kijk nu alweer uit naar de nieuwe lesreeks…


Groetjes,


Monique Al

Anja uit Eext

Ik heb je serie workshops in Utrecht als heel inspirerend ervaren en kom graag weer meedoen na de zomer. Heel erg bedankt! Ik ben ook positief over hoe je in je buikdanslessen anticipeert op de verschillende behoeftes van de cursisten en dat het daardoor interessant is voor buikdanseressen op verschillende niveaus!


Anja, programmaleider

Valentina Spinelli uit Haarlem

“Wat ik ontzettend inspirerend vind is kijken naar hoe de andere vrouwen tijdens de buikdansles dansen: sommige van de vergevorderden hebben al een prachtige eigen stijl ontwikkeld, en toch blijven ze komen, en steeds nieuwe diepte toevoegen aan hun dans.

De ene danst intens en vurig, de andere vol met humor, nog anderen super soepel en sierlijk: dat buikdans op zoveel verschillende manieren mooi kan zijn vind ik heel boeiend…maar ook nieuwe beginnende medecursisten vind ik erg inspirerend, met hun enthousiasme en steeds nieuwe manieren om vrouwelijkheid te uiten.”


Valentina Spinelli

Claire from Amsterdam

The social contact with you and the other women is a nice bonus to the dance classes!

Winny uit Maastricht

Ik heb gisteren heerlijk gedanst in jouw workshop in Utrecht.. Zo voel ik dat ik soms onverwacht soepeler in mijn heupen ben en gemakkelijker dans. Fijn om te ervaren en ook mooi om zo lichaamsgericht bezig te zijn:-)


Lieve groet,

Winny

Britta van Arman uit Amsterdam

Ik was afgelopen weekend voor de eerste keer op een dansworkshop.

hartstikke bedankt voor de leuke ervaring! Ik moet je echt een compliment maken want ik vindt dat je heel goed les geeft; met oefeningen voor eigen lichaamsgevoel en balans, bewegingstechniek met oog voor detail om blessures te voorkomen en afwisseling van individuele, zachte oefeningen naar snelle, vloeiende oefeningen in de groep zoals bijvoorbeeld het lopen met sluier. Dat heeft mij persoonlijk het best bevallen. Tot de volgende keer.


Britta van Arman

Claudia Theunissen uit Maastricht

Claudia Theunissen uit Maastricht

Ik heb zondag heel erg genoten van de workshop. Ik vind je manier van lesgeven en de sfeer die je neer zet erg prettig. Vaker kom ik na een workshop gefrustreerd thuis. Nu had ik het gevoel rustig verder te kunnen werken vanuit wat er al is zonder frustratie. Deze rust heb ik meegenomen en ik heb het gevoel dat dit doorwerkt niet alleen in het dansen, maar in mijn hele wezen.

Dank je wel.


Claudia Theunissen

Ute Eberlijn uit Zaandam

Ik kijk er echt naar uit naar de buikdans show.

Ik denk dat we weer die buikdanseressen zullen zien, die met veel enthousiasme van de vrijheid van de dans van binnenuit zullen genieten;

zodat wellicht mijn eigen feeling terugkeert van toen….

Toen ik dansde in onze ‘vrije choreografien’ zoals ik ze eigenlijk wel nooit meer heb beleefd heb in groepslessen etc. Het is vaak te strak in techniek, zodat ‘de vrijheid van binnenuit’ lijkt verloren te gaan. Ik ben jou echt heel dankbaar voor wat we toen samen hebben gedaan….in zo veel mooie voorstellingen.

Maar zoals Pina Bausch zegt: DANCE DANCE …..OTHERWISE WE ARE LOST

ga ik wel door. En ik hoop jij/jullie ook!!!!


Ute Eberlijn, oud leerling en danseres van Sabouschka’s vroegere company “Walking on Earth Between Worlds”.

Rugpijn is weg door pure belly dance

Margaret Metsala

Fast relief from pain and elegance


"  Hi I'm Margareth. I’m 65 years old and I began bellydance classes with Sabouschka last year.  I was so excited about her unique approach and signed up for a full year after my first lesson!  


Unfortunately, before I started an old back injury flared up.  A toboggan accident when I was about 10 caused two crushed discs in the lumbar region.  Pain was a fact of life after that.


An unforeseen result was my darling first boyfriend telling me, “You have the most unattractive walk of any woman I know”.  


After the first or second class, Sabouschka said, “You have a beautiful walk”.  I went to that class hurting so, surprised, I replied with what my teenage boyfriend said and she said, “Shoot him to the moon”.  That’s exactly what I did! 


At one of our classes before Covid, Sabouschka taught us a move from the Alexander technique which gave me fast relief from pain and helped me move more freely.


Every day I dance at home and look forward to when we can all dance together again.  I am thankful to have learned a repertoire of techniques from Sabouschka that are very helpful in keeping me moving and relatively pain-free.


Thank you Sabouschka!

Videoboodschappen

Rita uit Nieuw Vennep

Ik heb bij jou ervaren dat voelen niet begint in m’n hoofd of met denken/wensen dat ik dichter bij mijn gevoel wil komen. Voelen begint heel anders, in je lijf, als je je lijf gebruikt, als je je vrouwelijkheid mag tonen en als je stopt te denken. Ik heb nu pas het idee dat ik een ingang heb gevonden die me bij m’n gevoel brengt en die me helpt te aarden. Ik vind het nog steeds spannend om dat te doen en ik geniet ook iedere keer weer van de bijzondere vrijheid in jouw lessen om bij m’n gevoel te komen. Het alles omvattende welkom dat de vrouwengroep geeft aan ieder die binnen komt is overweldigend en ook daarin ben jij de bepalende factor.

Rita, consultant

Jolein, scenarioschrijver uit Amsterdam

Ik vind dat je geweldige lessen geeft, soms heb ik geen zin om te komen, dan ben ik moe van het werken, voel me uitgewrongen en/of het is koud en guur buiten. Maar als ik dan toch ga, ben ik blij dat ik geweest ben, mijn lichaam is me dan dankbaar dat ik gegaan ben :) en ik ben geestelijk weer opgeladen.

Ik heb er heel veel baat bij, het is een geweldig middel om mijn balans te vinden en te aarden. Dank voor al je aandacht en prettige manier van les geven!


Jolein, scenarioschrijver

Deirde Hogan from Amsterdam

I followed the Summer Belly Dance course in Amsterdam with Sabouschka and was completely surprised by the experience. it was amazing but not at all what I expected! Sabouschka works with small groups of women of all ages, sizes and backgrounds and makes each and everyone of them feel so beautiful through her very special approach to teaching. Sabouschka uses very subtle and specific techniques that allow you to connect to your core strength in a deep and significant way so that by the time you start to dance it just seems to happen by itself.

It was wonderful to feel so feminine and watch and observe other women also completely blossoming in a secure and judgement free environment. I would recommend this class to any woman who wants to dance and at the same time totally connect to their true feminine self.


Deirdre Hogan

Martine uit Utrecht

Hoi Sabouschka,


ik heb net je E-boek gedownload en gelezen. Mooi werk! Precies zo als je in je lessen en daarbuiten ook bent!

De oefeningen die je beschrijft zijn juist die oefeningen die ik zelf ook nog wel eens thuis doe, die door jouw lessen helemaal eigen zijn geworden. En wat ik helemaal mooi vind, is de intentie die je boek doorstraalt: acceptatie, acceptatie, acceptatie. Met zachtheid je lijf, je gedachten en je emoties waarnemen. Dit zijn belangrijke levenslessen die jouw leerlingen spelenderwijs oefenen in de les en die we meenemen in ons leven naast de buikdanslessen.


Dankjewel!


Martine, coördinator bedrijfsvoering.

Menke Tuyn uit Amsterdam

Wel wil ik je nog extra bedanken voor de goede tip om minder last van mijn onderrug te krijgen! Ik let hier nu meer op en pas dan het licht buigen van mijn knieen toe wat jij mij hebt aangeraden. Wens je veel dansplezier toe en wie weet schuif ik in de toekomst weer bij je lessen aan als ik wat meer de tijd heb!


Menke Tuyn

Marloes Kloppenburg uit Amsterdam

Hoi Sabouschka,

ik heb genoten van de buikdansles! Heel anders dan wat ik ervan verwachtte. Veel ‘voorwerk’ en technieken leren, dat alleen al was prettig en hielp mij om meer te aarden/gronden. De samendans vond ik ook erg leuk, ik kon mij aardig laten gaan geloof ik en voelde zeker mijn lijf! Dank je wel en tot gauw!

Liefs en groetjes,


Marloes

Ik wil je danken voor wat ik bij jou heb mogen ervaren. Vooral in het begin heb ik enorme stappen gemaakt. Om überhaupt met dans iets te doen, en dan ook zoiets 'buitenzinnigs' als buikdans. Vooral in het vrij mogen bewegen en m.n. in het authentiek vrij mogen bewegen. Mezelf mogen uiten en dat dit juist mooi was, mijn eigen manier. Ik heb veel gehad aan de veiligheid en bevestiging die je me bood.


Sanna