Meer bewegen, tijd nemen voor ontspanning en gezonder eten

Heb jij jezelf al vaker voorgenomen om meer te bewegen? En om tijd te nemen voor ontspanning en gezonder te gaan eten? Wil jij ook betere gewoonten aanleren? Heb je het al eerder geprobeerd? Wat is er van al die goede bedoelingen blijven hangen? Dit is in ieder geval een mooi moment om eindelijk de knoop goed door te hakken en een begin te maken om lekkerder in je vel te komen zitten. Heerlijk toch?

Wilskrachtmethode

De meeste mensen die het roer om willen draaien slaan hierin door.

Zij willen in één keer afrekenen met al hun slechte gewoonten en nemen daardoor teveel hooi op hun vork. Vanuit stilstand en vanuit slechte gewoonten gaan ze plotseling stoppen met alles wat slecht is. Ze beginnen dan vaak fanatiek met sporten en ze schrappen opeens alle ongezonde eetgewoonten. Dit wordt ook wel de zogenaamde wilskracht methode genoemd.

Niet vol te houden

Je voelt het vast wel al aankomen: het gevolg is dat op zich krachtig genomen beslissingen al snel leiden tot tegenzin, vermoeidheid en terugvallen in oude gewoonten. Logisch, deze aanpak is gewoon niet vol te houden. Het voelt alsof al je plezier je in één keer is afgenomen en er alleen maar vervelende verplichtingen voor zijn teruggekomen. Het doel wordt op die manier dus meestal niet behaald.

Te veel moeite

Bewezen: de wilskracht methode werkt gewoon niet voor heel veel mensen en die methode is daarom ook niet echt leuk. Het is alsof je een skippybal onder water probeert te houden. Het kost veel te veel moeite en als je maar even verzwakt, schiet het ding in je gezicht. Daarna ben je er voorlopig wel weer helemaal klaar mee. Op welke manier je dan wel slaagt zal ik je volgende keer verklappen.