5 tips om een goede buikdansles te vinden
09 december 2016 

5 tips om een goede buikdansles te vinden

5 tips om een goede buikdansles te vinden. Heb je zin om eens te buikdansen? Dan is het belangrijk voor je om na te gaan wat je wens is.


Wil je graag jouw sensualiteit en vrouwelijkheid uitdrukken? Wil je heerlijk bewegen op muziek? Wil je in de duizend en eén nacht sfeer duiken waarin jij de ster bent? Wil je vooral veel nieuwe bewegingen leren? Of wil je gewoon lekker dansen? Wil je graag optreden? Of wil je juist niet optreden?
Wanneer je dat voor jezelf duidelijk hebt ga dan op zoek naar een geschikte buikdansles. Ik geef je hieornder dan 5 tips om een goede buikdansles te vinden.

5 tips om een goede buikdansles te vinden

1.) Een goede buikdansles word gegeven door een professional, een vakvrouw.
2.) In een goede buikdansles is er wederzijds respect en heerst een goede sfeer.
3.) In een goede buikdansles wordt het lichaam grondig voorbereid op de bewegingen en de bewegingskwaliteiten in buikdans.
4.) Een ‘wow factor’ is een buikdansles die body en mind met elkaar verbind.
5.) Zoek een buikdansles waarin je elke buikdansles ook lekker kan dansen.

Een goede buikdansles word gegeven door een professional, een vakvrouw

Zoek een lerares die weet waar ze het over heeft. Wat is haar achtergrond, welke opleidingen heeft ze afgesloten in dans en beweging? Weet zij ook wat over het menselijk lichaam (anatomie), over Egyptische muziek, over pedagogiek en groepsprocessen?

In een goed buikdansles is er wederzijds respect en heerst een goede sfeer

Soms vind je veel competitie in een buikdansles. Zoek dan door totdat je een buikdansles hebt gevonden waarin solidariteit van de deelnemende vrouwen onderling de basis vormt. Waar je wordt begroet, waar je welkom bent en waar een goede sfeer ook voor jou merkbaar is. Waar ervoor gezorgd word dat iedereen in de groep word opgenomen en niemand buitenstaander is.

In een goede buikdansles wordt het lichaam grondig voorbereid op de bewegingen en ook de bewegingskwaliteiten in buikdans

Een warming – up met oefeningen waarvan je soepeler word. Waar je een mooiere houding van krijgt. Een warming – up dat maakt dat je de bewegingen van buikdans makkelijk oppikt. Oefeningen die lekker aanvoelen. Waarbij je ontspant en daardoor de zachte ronde bewegingskwaliteiten ontdekt.

Een ‘wow factor’ is een buikdansles die body en mind met elkaar verbind

Een buikdansles die dezelfde kwaliteiten heeft dan een yogales. Dat geeft je ook nog een lekker gevoel. Je ontspant volledig en laat de dagelijkse beslommeringen achter je. Eindelijk heb je even rust en neem je afstand van het prestatiegerichte denken. Je laadt je batterijen weer volledig op. Dat is een ‘wow factor’ die je niet in elke buikdansles gaat vinden.

Zoek een buikdansles waarin je elke buikdansles ook lekker kan dansen

Zoek een buikdansles waar je niet alleen maar pasjes aan elkaar rijgt. Waar je spelenderwijs leert buikdansen. Zoek een buikdansles waar je lekker kan dansen. Waar je alles om je heen even kan vergeten en waar je opgaat in je dans.

5 tips om een goede buikdansles te vinden

Wat is voor jou het meest belangrijk in de buikdansles? Deel het met elkaar. Schrijf onder in het kader.

Buikdansles in Amsterdam

Wil je meer aandacht aan je vrouw zijn geven? Jezelf verwennen door heerlijke oefeningen die je ontspannen en blij maken? Kom lekker buikdansen vanaf 18 januari weer. Ontvang de korting door je nu in te schrijven. Klik dan hier.

Deel deze blog met je vriendinnen op Facebook, Twitter, enz. en door deze blog door te sturen.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Else
Door

Else

op 09 Dec 2016

Alle bovenstaande tips die je geeft vind ik bij jouw lessen, Sabouschka. Vind het fijn om te dansen zonder dat ik hoef te presteren. Niet van jou en niet van mezelf. Toch wil ik graag in rustig tempo verder komen, en ik heb ook aangegeven wat ik graag wilde. Wat ik heel fijn vind is dat andere danseressen mij tips geven over wat ik kan verbeteren. Ga daar graag mee door! Het geeft ook weer hoe goed de onderlinge sfeer is.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 10 Dec 2016

Leerprocessen zitten zo in elkaar: 2 stappen vooruit, 1 stap achteruit, dan weer een stijgende lijn en dan een plateau. En ga maar zo door. Ik begrijp het goed dat je buikdans verder wilt gaan ontwikkelen. Maar danstechniek alleen is nog geen dans. Danstechnieken zijn bouwstenen, net zoals bewegingskwaliteiten, muzikaliteit en timing, presence en uitstraling, ruimtegebruik en gevoelsexpressie. Vergeet hierbij niet de enorme ontwikkeling die je al hebt doorgemaakt: de kwaliteit waarmee je nu beweegt is compacter en sierlijker geworden. Alleen door compact te leren bewegen kom je bij sensueel bewegen. Verschillende bewegingskwalitieten ontwikkel je door lichaamsbewustzijn. Ik weet dat je graag de 'shimmy' wilt kunnen doen bij de 'Egyptian walk'. Daarvoor moet je eerst het onderscheid leren voelen tussen de 'hip-drop' en de 'Egyptian walk' aan de ene kant en tussen de 'side to side' en de 'Egyptian walk' aan de andere kant. Zodra je dat verschil voelt kun je aan de slag met dagelijkse oefening. Integreer het oefenen van de 'Egyptian walk' dan in je dagelijks leven. Altijd voor of na het tandenpoetsen is een goede om het niet te vergeten. Of elke stap die je in je woonkamer loopt. Of altijd net voordat je gaat slapen en net als je s' ochtends het bed uit komt. Je moet ervoor zorgen dat deze beweging in vlees en bloed overgaat. Wanneer je dat 2 - 4 weken zo hebt gedaan dan doe je hetzelfde met de 'shimmy'. Pas daarna kun je die 2 bewegingen samenvoegen. Ik wil graag het eerste kwartier van de buikdansles in Haarlem danstechniek geven vanaf 19 januari weer. Vind je dat een goed idee?

Else
Door

Else

op 12 Dec 2016

Ik ga aan de slag! Eerste kwartier danstechniek lijkt mij een goed idee, Sabouschka

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 14 Dec 2016

Leuk!

Riëtte
Door

Riëtte

op 10 Dec 2016

Wat ik het fijnste vind in jouw lessen Sabouschka, zijn je oefeningen, waarin ik heel veel leer over mijn body & mind ! Met vallen en opstaan leer ik zo ook mn mind te ontspannen waardoor ik soms tijdens het dansen ontdek dat er iets loos is wat ik wegdruk. Die eigenschap heb ik mezelf aangeleerd; doorzetten en niet aanstellen ! Vorige week was dat weer zo'n leermoment; ik wilde doordansen terwijl ik eigenlijk supermoe was.... Uiteindelijk bleek dat achter die vermoeidheid een flinke nare verkoudheid zat, waarmee ik 3 dagen ben binnen gebleven ! Zo leer ik mezelf kennen... De oefeningen hebben ook goede invloed op mn lichaam de C curve is een favoriet van me ! Een grappig verhaal over mijn lieve vriend JW, die regelmatig opstaat met rugpijn. Vanmorgen was hij weer aan t piepen en zei ik tegen hem "ken je nog de C curve die ik je geleerd heb van Saboush ? Oww zet ie, daar moet ik nu helemaal niet aan denke ! " Een typisch geval van 'eigenwijs ventje !' Liefs Riëtte

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 11 Dec 2016

Ik ben blij om te horen dat je er ook veel voor je dagelijks leven leert in de buikdansles in Amsterdam. Wegdrukken komt van niet willen voelen. Dat was voor velen ooit nodig op sommige momenten. Maar wanneer je hele leven je emoties weg blijft drukken dan mis je de rijke schakeringen van een gevoelsleven. Emotie uitdrukken in buikdans kan ook alleen dan wanneer je emotie durft te voelen. Ik ben blij om te horen dat je steeds meer durft te voelen. En dat je jezelf steeds meer leert kennen door jezelf uit te mogen drukken in je buikdans. Ontspanning is de sleutel op deze weg. Fijn dat je graag de C - curve doet. Ja mensen met pijn willen die pijn vaak ook niet voelen. In de meeste gevallen met rugpijn is het wel zo dat het beter is om wel te blijven bewegen. De C-curve of het golven van de voeten zijn dan wel goede oefeningen. Ze maken de rug weer los en zorgen ervoor 'dat je een verdieping zakt'. Daarmee bedoel ik dat je gaat aarden, dat je lichaamsgewicht niet onnodig omhoog probeert te houden. Dat alleen al ontlast vaak een zere rug. Probeer het eens met het voeten golven met je vriend op een moment dat hij geen rugpijn heeft. Wanneer hij aan een oefening gewend is dan zal hij ook eerder bereid zjn deze te doen wanneer hij weer pijn heeft. Het golven van de voeten is laagdrempeliger. Alhoewel de C- curve ook zeer effectief is bij rugklachten.

jacqueline
Door

jacqueline

op 13 Dec 2016

Voor en na ik ga hardlopen doe ik die heerlijke C-curves en de voeten opwarm oefeningen.. En dat midden in de natuur. Heerlijk!!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 14 Dec 2016

Dat is een hele goede voorberediing voor het hardlopen. Deze oefeningen voorkomen daarnaast ook nog blessures.

Claire
Door

Claire

op 18 Dec 2016

Ik ben het helemaal mee eens! Ik blijf buikdansles bij jou volgen. Ik doe dat al jaren lang en ga ook in 2017 daarmee verder.

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 23 Dec 2016

Dank je wel Claire! Ik ben zo blij om jou te kennen en blij dat je blijft buikdansen bij mij.

Sa'adia
Door

Sa'adia

op 13 Jan 2017

Hallo Sabouschka, helaas zijn niet al te veel leraressen bezig met de essentie van dansen en ruimte geven voor eigen beleving en interpretatie. Pasjes leren en de choreografie van een ander nadoen vind ik niet inspirerend (en ook echt niet ontspannend). Sommigen willen dat juist, ze willen techniekjes en foefjes onder de knie krijgen. Al improviserend samen dansen interesseert ze minder. Iedereen leert op een andere manier. Het is ook hoe je tegen de dans aankijkt: is het een kunst of kunde? Draait het om voelen of om doen? Dans je met je hart of met je hoofd?

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 18 Jan 2017

Dank je wel voor wat je hier schrijft. Met de essentie van dans zijn er niet veel buikdanseressen mee bezig. Ik ben blij dat er wel volop interesse is om deze dansweg te blijven volgen. Buikdans als passie en als levensweg. Ik zou niet zonder kunnen. Je stelt hele goede vragen. Op basis daarvan is het makkelijker om de juiste buikdansles te vinden die aansluit bij wat je zoekt.

Reactie plaatsen